EN

رئیس اتاق کرمان: مشکل اصلی گردشگری استان فقدان عرضه است

رئیس اتاق کرمان گفت: فعالان گردشگری گلایه دارند که توریست به منطقه ورود نمی کند و تقاضا وجود ندارد، اما مشکل اصلی گردشگری ایران و به خصوص کرمان فقدان عرضه است.

 سیدمهدی طبیب زاده در نشست کارگروه گردشگری شهرستان بم در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بیان کرد: با وجود همه امکانات و ظرفیت بسیار زیاد استان کرمان، نتوانسته ایم عرضه لازم را داشته باشیم زیرا در استان هتل به اندازه کافی وجود ندارد و حتی نمی توانیم بلیط فراهم کنیم همچنین وسایل حمل و نقل مدرن، قطار و رستوران مناسب نداریم.

وی تصریح کرد: اگر روزی توانستیم عرضه کالای مرغوب گردشگری را انجام دهیم تقاضا خود به خود شکل می گیرد. رئیس اتاق کرمان افزود: بر اساس صحبت صاحب نظران جهانی اگر عرضه خوب در ایران باشد، تقاضا مشکلی ندارد و گردشگران مدت ها در نوبت سفر به ایران خواهند بود. وی اظهار کرد: اتاق کرمان در راستای ایفای نقش قانونی خود به عنوان مشاور سه قوه، مسائل کف بنگاه های اقتصادی را آنالیز و تحلیل می کند و به مسئولان ارائه می دهد. طبیب زاده، تصریح کرد: یکی از مشکلات بخش گردشگری عدم باور در این زمینه است زیرا اگر مسئولان ما با ابعاد و کارکرد خوب گردشگری آشنا شوند، قطعا برای پیشرفت آن تلاش بسیاری خواهند داشت.

وی ادامه داد: در زمینه شناخت نیز نتوانستیم جاذبه های گردشگری این استان را با وجود ظرفیت های بسیار از جمله شهرستان بم معرفی و عرضه کنیم. طبیب زاده، با اشاره با اینکه باید در گردشگری شناخت ایجاد شود و عرضه خوبی شکل گیرد، افزود: اتاق کرمان قصد دارد در طرح گردشگری 1404 استان کرمان را به کشور معرفی کند. وی خاطرنشان‌کرد: در اجرای این طرح دبیرخانه ستاد کرمان ۱۴۰۴ برای معرفی فرصت‌های گردشگری، نمایشگاه گردشگری و همچنین فرصت های سرمایه گذاری بر عهده اتاق کرمان گذاشته شده است.

وی افزود: در این دبیرخانه ظرفیت ها انتخاب و با فعالان گردشگری نیز صحبت می شود تا بتوان محتوای خوبی تولید کرده و جاذبه های گردشگری استان را معرفی کرد. رئیس اتاق کرمان، در ادامه درباره مرمت کارخانه حناسایی بم گفت: اتاق یک بنگاه اقتصادی نیست، به صورت مستقیم نمی تواند در بحث مرمت ورود کند و تنها در شناخت، معرفی و دعوت از سرمایه گذاران کمک می کند.

۷۰ پرونده خانه بوم گردی در دست‌اندازی بانک‌ها

در ادامه رئیس کمیته گردشگری دفتر اتاق کرمان در شرق استان گفت: ۷۰ پرونده مشکل دار برای احداث خانه بوم گردی در شرق استان به مرحله تسهیلات بانکی رسیده اند، اما متاسفانه به دلیل دست اندازهای بانکی نتوانسته اند پرونده خود را تکمیل و از تسهیلات لازم استفاده کنند. یوسف سجادی، با اشاره به وجود تنها دو خانه بوم گردی فعال در بم افزود: کمیته گردشگری دفتر بم این امکان را دارد که تک تک پرونده ها را به صورت موردی پیگیری و برای حل مشکلات آنها اقدامات لازم را انجام دهد.

وی ادامه داد: تعداد خانه های بوم گردی در بم بسیار کم است که با وجود خانه باغ بودن بخش عمده ای از شهرستان بم، امکان تبدیل آن ها به خانه بوم گردی وجود دارد. سجادی خاطرنشان کرد: در نمایشگاه بین المللی گردشگری که بهمن ماه امسال در تهران برگزار می شود، شب اول این نمایشگاه به معرفی ظرفیت های گردشگری شرق استان کرمان پرداخته خواهد شد. رئیس کمیته گردشگری دفتر اتاق کرمان در شرق استان افزود: با وجود داشتن چهار اثر ثبت جهانی در بم متاسفانه عرضه ما با وجود تقاضای بسیار زیاد کم است و باید برای دیده شدن بیشتر ظرفیت های گردشگری در بم زیرساخت های لازم تکمیل و یا ایجاد شود.

گفتنی است در این نشست برای معرفی هر چه بیشتر جاذبه های گردشگری شهرستان بم در نمایشگاه بین المللی گردشگری کرمان و در همایش کرمان آیدکس1403 پیشنهادات و نظراتی ارائه و بررسی شد.