EN

رئیس اتاق کرمان: معدن ابزار دستیابی به توسعه است

رئیس اتاق کرمان گفت: با توجه به اینکه حجم زیادی از فعالیت های اقتصادی استان در معادن انجام می شود باید به معدن به عنوان ابزاری برای دست یابی به توسعه نگاه شود نه عین توسعه، و این موضوع بسیار مهم است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در جمع اعضای کمیسیون معدن اتاق کرمان افزود: هر روز در مورد وجود معادن در استان و مزایای آنها صحبت می شود درحالی که این تعاریف درست نیست و آنگونه که باید از معادن استان بهره برداری صحیح انجام نشده است. وی تصریح کرد: نقش معدن در توسعه پایدار استان باید بررسی و مشخص شود که این معادن در ایجاد ارزش افزوده، تولید تکنولوژی، ایجاد اشتغال و رشد تولید چه میزان تاثیرگذار بوده است.

طبیب زاده، افزود: معادن در استان در مسیر خلق ثروت، تولید دانش فنی و تحقق توسعه عمل نکرده اند و باید با یک برنامه ریزی صحیح و بلندمدت توسعه را فقط در معادن نبینیم و به فکر ایجاد ثروت بیشتری باشیم. رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه باید به یک دستورالعمل و خط مشی مشخص برای معادن استان برسیم، گفت: ارقام نگران کننده نشان می دهد که در حوزه معادن در اکتشاف، عمق، سطح، تجهیز، بهره برداری و استخراج، کار درستی انجام نشده و سرمایه گذاری چندانی در مسیر زنجیره ارزش انجام نمی شود.

وی ادامه داد: کمیسیون معدن به عنوان یکی از کمیسیون های فعال اتاق، از اعضایی با ترکیب تخصصی از دانشگاه، بخش خصوصی، اداری و پژوهشی، به میزان منزلت بخش معدن در استان قوی کار کند.

در ادامه رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان در این نشست گفت: فعالیت های این کمیسیون در دوره دهم در مباحثی مانند معدنکاری مدرن و هوشمندسازی فعالیت های این حوزه به ویژه در معادن کوچک و متوسط، رسیدگی به مشکلات قضایی معدنکاری، استفاده از ظرفیت های مختلف ستاد تسهیل استان برای حل مسائل در زمینه فعال سازی معادن راکد، کمیته رفع موانع تولید و استفاده از ظرفیت دانشگاه ها در این حوزه، اولویت بندی شده است. مجید حجت بیان کرد: همچنین از دانشگاه ها درخواست داریم فعالیت های تحقیقاتی، پژوهشی و موضوعات پایان نامه های این حوزه را بر روی معادن کوچک و یا ماده معدنی خاصی قرار دهند تا بتوان به توسعه بیشتری در این بخش دست یافت.

وی اظهار کرد: قصد داریم کمیسیون معدن را پویاتر کنیم که در این زمینه تشکیل کمیته هایی مانند بازار، بورس، ماشین آلات معدنی، منابع طبیعی و محیط زیست، قوانین و مقررات حوزه معدن و اکتشاف پیشنهاد می شود. گفتنی است در این نشست برخی پیشنهادات و مسائل حوزه معدن مانند عدم دسترسی به تکنولوژی روز دنیا، عدم دسترسی به آزمایشگاه های مجهز و مدرن، مغفول واقع شدن صنایع پایین دستی، معضلات و مشکلات مربوط به اکتشاف، عدم وجود نیروی ماهر و متخصص، عدم وجود بانک اطلاعات، بومی سازی فعالیت های اکتشافی و تهیه سند جامع معادن استان مطرح شد.