EN

رئیس اتاق کرمان: مهارت آموزی ارتباط مستقیمی با بهبود محیط کسب و کار دارد

رئیس اتاق کرمان گفت: اتاق کرمان برای تربیت نیروی ماهر و حرفه ای هیچ وظیفه و مسئولیتی ندارد اما چون این موضوع به بهبود محیط کسب و کار و موفقیت بنگاه های اقتصادی ارتباط بسیاری دارد آن را به طور جدی و با همکاری دانشگاه فنی و حرفه ای استان پیگیری کرده و خواهیم کرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشستی به منظور بررسی تدوین سند مهارت آموزی در استان افزود: بی انگیزگی نیروهای کار برای آموزش دیدن به دغدغه جدی فعالان اقتصادی تبدیل شده به طوری که در پایش محیط کسب و کار استان یکی از 10 دغدغه فعالان اقتصادی، فقدان نیروی ماهر عنوان شده است. وی ادامه داد: متاسفانه درک درستی نسبت به این مسئله وجود ندارد و صرفا فعال کردن سالن هایی در مراکز فنی و حرفه ای را مهارت آموزی عنوان می کنند در حالی که مشکل کمبود مکان و فضای آموزشی نبود.

طبیب زاده، تصریح کرد: باید برنامه و سند مهارت آموزی استان را برای 20 سال آینده متناسب با نیازهای فعلی و آینده جامعه و صنایع استان تدوین کنیم تا بدانیم چه مهارت ها و آموزش هایی مورد نیاز است. رئیس اتاق کرمان بیان کرد: اقدام مهم دیگری که باید انجام داد ترغیب خانواده ها و دانش آموزان از سنین کودکی برای تحصیل در رشته های فنی و حرفه ای و کسب مهارت است نه اینکه همه به فکر تحصیل در رشته های تجربی در دبیرستان ها و سپس پزشکی در دانشگاه ها باشند.

در ادامه عضو هیات رئیسه اتاق کرمان گفت: مباحث مهارتی سال های سال در استان مطرح است اما تاکنون اقدام جدی و واحدی برای این موضوع انجام نشده و برای اینکه بتوان در این زمینه موفق عمل کرد باید همه توان استان در این زمینه یکجا جمع و به فعالیت مشخص برنامه ریزی شده بپردازند. عباس جبالبارزی افزود: هدف ما این نیست که بگوییم دانشگاه مکان مناسبی نیست، اما در حال حاضر خروجی دانشگاهها، فقط افرادی هستند که دانش آموخته اند اما مهارت ندارند.

وی ضمن انتقاد از جزیره ای کار کردن در این حوزه تصریح کرد: مجموعه های مختلف می خواهند کار خود را انجام دهند و معتقدند کار خودشان درست است و همه ما نیز منتقد به عملکرد دیگران هستیم اما در عمل نیروی ماهر نداریم. جبالبارزی، اظهار کرد: باید نیازسنجی آموزشی دربحث مهارت آموزی انجام و سند توسعه مهارت آموزی تدوین و همه ملزم به اجرای جزئیات آن شوند تا بتوان برای توسعه استان اقدام مثبت و گام صحیحی برداشته شود.

در ادامه این نشست رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان گفت: اتاق کرمان در بخش های مختلف مربوط به توسعه استان و بهبود فضای کسب و کار دغدغه مند است و حمایت های لازم را انجام داده که از این نهاد قدردانی می کنیم. مصطفی جعفری کرمانی پور، افزود: دغدغه ما نیز این است که آموزش های مهارتی را مطابق با نیاز صنعت و یکسری آموزش های مغفول مانده برنامه ریزی و اجرا کنیم. وی وجود نیروی تحصیل کرده بیکار را یکی از مشکلات مهم استان عنوان و بیان کرد: در استان اشتغال بسیاری از افراد به معادن بزرگی وابسته است که در دهه های آینده این معادن وجود نخواهند داشت، بلکه باید مهارتی باشد که بتوان در مکان های مختلف از آن استفاده کرد.

جعفری کرمانی پور اظهار کرد: صنایع کوچک در جذب نیروی ماهر با مشکل روبرو هستند زیرا فردی را استخدام و برای آن هزینه می کنند تا یک نیروی ماهر را تربیت کنند، اما بعد شرکت های بزرگ با پیشنهاد حقوق بالاتر این نیرو را جذب مجموعه های خود می کنند. رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان گفت: باید از آموزش و پرورش استان برای فرهنگ سازی موضوع مهارت آموزی در بین دانش آموزان کمک بگیریم تا خانواده ها برای حضور فرزندان خود در دوره های مهارتی ترغیب شوند.

وی ادامه داد: در استان کرمان 15 آموزشکده فنی و حرفه ای با 9 هزار و 800 هزار دانشجو وجود دارد که 4 مرکز در شهر کرمان و 11 مرکز دیگر در سایر شهرستان ها فعال است که هدف این مراکز تربیت تکنسین و کارشناس ماهر برای صنعت است.

گفتنی است در این نشست نظرات و پیشنهادهایی برای تدوین سند مهارت آموزی استان مطرح شد و رئیس اتاق و هیات همراه از امکانات آموزش های مهارتی این دانشگاه بازدید به عمل آوردند.