
رئیس اتاق کرمان با اشاره به وجود ۸۰ هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان،اظهار کرد: متوسط برداشت محصول پسته در هر هکتار، ۸۰۰ کیلوگرم است و باید این مقدار را به دو تن برسانیم. قطعاً در این راه، روشهای عملی و علمی قابل اجرا و قابل درک باید شناسایی شود تا همه ذینفعان اعم از کشاورزان، تاجران، صادرکنندگان و… منتفع شوند.
سیدمهدی طبیب زاده، در آیین اختتامیه نخستین همایش ملی”انتقال یافتهها در کشاورزی” به قیمت تمام شده برای انتقال هر متر مکعب آب خلیج فارس نیز اشاره کرد و افزود: به طور متوسط برای برداشت هر یککیلوگرم پسته ۶ متر مکعب آب معادل ۲۴ دلار مصرف میشود که بیانگر از دست رفتن ثروت عظیم آب است و اساساً نه تنها در کشاورزی بلکه در حوزه معادن و صنایع هم بهرهوری نداریم و نعمتهای خدادادی را استحصال میکنیم.
وی با بیان اینکه اتاق کرمان برای اصلاح مقررات، تسهیل تجارت، ارتباطات خارجی و برگزاری نمایشگاهها در داخل و خارج تمام توان خود را به کار می گیرد، تصریح کرد: امیدواریم بیانیه پایانی این همایش، تلاش جدی برای ارتقای کمی و کیفی محصول پسته باشد.
نمایندگان مجلس موانع صادرات پسته را پیگیری کنند
رئیس دفتر اتاق کرمان در رفسنجان در این آیین، با بیان اینکه امیدواریم این همایش در سطح بین المللی برگزار شود تا بتوانیم از تجربیات سایر کشورهای تولیدکننده پسته نیز استفاده کنیم، گفت: پسته محصولی استراتژیک و ارز آور برای کشور است اما برای صادرات آن موانع بسیاری وجود دارد.
مجید حجت نوقی، موضوع تعهد ارزی را از جمله موانع اصلی صادرات پسته دانست و اظهار کرد: علیرغم تلاش همه مسئولان اما موضوع تعهد ارزی از سوی بانک مرکزی رفع نشده و صادرکنندگان خوش نام از بازار صادرات کنار رفته اند. وی خطاب به نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی گفت: از نمایندگان مردم می خواهیم موضوع بخشنامه های خلق الساعه، تعهدات ارزی و ارزش پایه گمرکی کالا که در مسیر کشاورزی و صادرات پسته مانع ایجاد کرده اند را پیگیری کنند تا به نتایج خوبی برسیم.
گفتنی است، نخستین همایش ملی”انتقال یافتهها در کشاورزی” به عنوان رویدادی علمی و تخصصی در مسیر توسعه پایدار صنعت پسته ایران با حضور ۹۲ کشاورز پیشرو از ۱۳ استان کشور و برگزاری 10 پنل تخصصی مدیریت آب، مدیریت بهره وری در باغات، حرس و آفلاتوکسین و… به کار خود پایان داد. هدف از برگزاری این همایش بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای کشاورز محور و تخصصی کشور در حوزه پسته، افزایش بهره وری، کاهش آسیب های زیست محیطی و ارتقای جایگاه جهانی پسته بود. همچنین بستری برای تبادل دانش، تعامل علمی، بررسی چالشها و ارائه راهکارهای نوین در حوزه کشاورزی فراهم شد.
این همایش با مشارکت دفتر اتاق کرمان در رفسنجان، فرمانداری رفسنجان، دانشگاه ولیعصر (عج)، پژوهشکده پسته، جهاد کشاورزی و سایر نهادهای مرتبط به مدت چهار روز برگزار شد و کشاورزان علاوه بر شرکت در پنل های تخصصی، با جاذبههای تاریخی و فرهنگی شهرستان رفسنجان آشنا شدند.