رئیس اتاق کرمان بر گسترش روابط تجاری بین ایران و پاکستان تاکید کرد و گفت: استان کرمان می تواند بخشی از نیازهای کشور پاکستان از جمله آهن، فولاد و انرژی را تامین کند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیبزاده در نشست بررسی همکاری های اقتصادی استان کرمان و کشور پاکستان با حضور سرکنسول و رایزن بازرگانی سفارت پاکستان در ایران افزود: کرمان یکی از استان های مهم کشور در حوزه های کشاورزی، صنعتی، معدنی، گردشگری و صنایع دستی است که در هر یک از این حوزه ها می تواند همکاری هایی بین دو کشور شکل گیرد. وی خاطرنشان کرد: پروژه های متعددی در حوزه انرژی استان کرمان در حال اجراست که میتوانند تامینکننده برق مورد نیاز پاکستان باشند.
طبیب زاده، با بیان اینکه کرمان ظرفیت بزرگی در زمینه خدمات فنی و مهندسی دارد، ادامه داد: یکی از شرکت های کرمانی در پاکستان فعالیت می کند و سایر شرکت های بزرگ پیمانکاری این استان نیز آمادگی و توانایی فعالیت در راستای تامین نیازهای خدمات فنی و مهندسی پاکستان را دارند. رئیس اتاق کرمان با تاکید بر عملیاتی شدن مراحل تجارت بین دو کشور، گفت: تهیه نقشه راه برای ارتباط موثر ایران و پاکستان لازم است و اراده جدی برای توسعه تجارت دو کشور از سوی مسئولان استان وجود دارد. وی خاطرنشان کرد: اگر مرزها محل تجارت و مبادله کالا باشد و زمینه برای فعالیت های اقتصادی فراهم شود، با افزایش امنیت، مبادله کالا، جانشین قاچاق خواهد شد.
در ادامه، عضو هیات رئیسه اتاق کرمان گفت: همانطور که جغرافیای سیاسی منطقه و دنیا در حال تغییر است، تغییرات در تجارت منطقهای و بین منطقهای نیز در حال شکل گرفتن است که این تغییرات می تواند میان ایران و پاکستان نیز شکل گیرد. محسن رشیدفرخی افزود: ایران می تواند دروازه حضور پاکستان در کشورهای روسیه، CIS و کشورهای غربی مانند ترکیه باشد و از سوی دیگر پاکستان می تواند کشور مهمی برای ورود ایران به شرق باشد که برای تحقق این مهم بخشی از زیرساخت ها آماده و بخشی دیگر در حال تکمیل است.
وی به برخی از این زیرساخت ها اشاره کرد و ادامه داد: راه آهن ایران- پاکستان به عنوان یک زیرساخت مهم در حال استفاده و تکمیل است که این زیرساخت اولیه می تواند زمینه ساز سایر زیرساخت ها باشد. عضو هیات رئیسه اتاق کرمان، علت بروز برخی اتفاقات ناخوشایند در مرز ایران و پاکستان را عدم معیشت صحیح مرزنشین ها عنوان کرد و گفت: این موارد با افزایش تجارت و روابط صحیح اقتصادی برطرف خواهد شد. رشیدفرخی، با اشاره به توسعه روابط تجاری ایران و پاکستان اظهار کرد: کرمان می تواند نخستین مرکز مبادله کالا و خدمات برای ارتباط بین دو کشور ایران و پاکستان باشد.
سرکنسول سفارت پاکستان در ایران نیز در این نشست با تاکید بر اینکه ظرفیت های بسیاری برای گسترش روابط ایران و پاکستان وجود دارد، افزود: استفاده از این ظرفیت ها در حال حاضر به طور کامل اجرایی نشده و بازرگانان پاکستان به شدت مشتاق گسترش روابط دو کشور هستند. محمد رفیع اظهار کرد: گسترش روابط تجاری مشترک بین دو کشور فرصت هایی را برای بازرگانان ایجاد می کند که هدف ما افزایش سرعت، کارآیی و رقابت مشترک به ویژه در مناطق مرزی ایران و پاکستان است.
در ادامه این نشست رایزن بازرگانی سفارت پاکستان در ایران، از افزایش 30 درصدی روابط تجاری بین ایران و پاکستان در سال گذشته علیرغم مشکلات مالی، بانکی و… خبر داد و گفت: ارزش مبادلات تجاری دو کشور بیش از یک میلیارد دلار گسترش یافته که البته هدف نهایی ایران و پاکستان رساندن این عدد به پنج میلیارد دلار است. نظر محمد رنجها، در ادامه به صادرات 800 میلیون دلاری ایران به پاکستان و 400 میلیون دلاری پاکستان به ایران در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این زمینه صادرات برنج پاکستان به ایران از 7 درصد به 30 درصد رسیده که دستاورد مهمی برای ما محسوب می شود.
وی افزود: بازرگانان پاکستان علاقه بسیاری به افزایش روابط تجاری با ایران دارند و این مهم را بارها به دولت این کشور اعلام کردهاند. رنجها، به ظرفیت های گردشگری کرمان، ایران و پاکستان اشاره و خاطرنشان کرد: همانطور که در کرمان مناطق ویژه گردشگری وجود دارد، ظرفیت های گردشگری و مناطق زیبای بسیاری در پاکستان نیز وجود دارد که امیدواریم مردم ایران نیز با هدف گردشگری و بازدید از این جاذبه ها به این کشور سفر کنند.
وی تصریح کرد: سالانه 500 هزار نفر از مردم پاکستان به قصد زیارت به ایران سفر می کنند اما نسبت به جاذبه های گردشگری بسیاری از استان ها اطلاعات کافی ندارند که می توان از این ظرفیت استفاده بیشتری کرد. رایزن بازرگانی سفارت پاکستان در ایران، در ادامه به بیان پتانسیل های پاکستان و تولیدات خوب و با کیفیت مطلوب این کشور در حوزه صنعت نساجی و پارچه بافی، پرداخت و گفت: بخشی از این تولیدات به کشورهای اروپایی مانند آلمان و برخی کشورهای آفریقایی صادر می شود.
وی محصولات کشاورزی پاکستان را مطلوب عنوان کرد و گفت: بخشی از این محصولات به سایر کشورها صادر می شود و ایران نقش چندانی در استفاده از این تولیدات ندارد. رنجها، با اشاره به تولید وسایل و ابزار ورزشی خوب و با کیفیت در کشور پاکستان، اظهار کرد: این کشور تولید 17 درصد از توپ های جام جهانی را بر عهده دارد و ایران نیز می تواند برای مسابقات ورزشی خود از این تولیدات و محصولات ورزشی استفاده کند.
وی خواستار شرکت بازرگانان استان کرمان در نمایشگاه ها و همایش های اقتصادی کشور پاکستان شد و افزود: سال گذشته ایران نخستین نمایشگاه خود را با حضور تعداد زیادی از تجار و بازرگانان در کراچی برگزار کرد و ما نیز تمایل به برگزاری نمایشگاه های مشابه در ایران به ویژه در شهرهای زاهدان و تهران را داریم.
گفتنی است در این نشست نمایندگان سفارت پاکستان به پرسش های تجار و فعالان اقتصادی استان کرمان، پاسخ دادند.