رئیس اتاق کرمان گفت: نقش فرهنگ و عوامل فرهنگی مانند باورها، نگرش ها و رفتارها که در فضای کسب و کار تاثیرگذار هستند، در توسعه اقتصادی مغفول مانده اند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در هشتاد و سومین نشست شورای گفت و گوی با موضوع بررسی موانع فرهنگی کسب و کار افزود: نقش فرهنگ در توسعه اقتصادی بسیار پررنگ است اما در کشور و استان منابعی به این موضوع مهم اختصاص داده نشده است. وی با اشاره به اینکه کرمان، استان توسعه نیافته ای است که بخش بزرگی از اقتصاد آن از سرمایه گذاری های کلان در معادن تاثیرپذیرفته است، اظهار کرد: از اقتصاد فرهنگی نیز غفلت شده و در این زمینه کشورهایی مانند ژاپن و کره جنوبی می توانند به عنوان الگو مدنظر قرار گیرند.
طبیب زاده، بیان کرد: شورای گفت و گو به عنوان یک ظرفیت قانونی با پشتوانه خوبی که دارد می تواند ابزار قوی در راستای تحقق منویات توسعه استان به ویژه محور فرهنگی باشد. رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: شورای گفت و گوی کرمان به دلیل حضور مقامات استان و برگزاری منظم جلسات در 6 ماهه نخست امسال 98.75 امتیاز از 100 امتیاز را کسب کرده است.
ساختار روان عامل جهش در فضای کسب و کار
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: یکی از مباحث زیربنایی فضای کسب و کار محور فرهنگی است و گاهی مجموعه ای از عوامل بر یکدیگر تاثیرگذارند و نمی توان از یک موضوع غفلت کرد و بخش های مرتبط با آن را نادیده گرفت. حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی افزود: برای داشتن فضای کسب و کار مقبول و منطقی باید دولت و حکمرانی، بخش خصوصی و سرمایه گذاران و افراد شاغل در مجموعه ها توجه ویژه و انگیزه لازم را برای انجام کار داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در هر سه بخش قوانین بالادستی خوبی برای فراهم کردن بستر مناسب کسب و کار وجود دارد، ادامه داد: اگر هر یک از این مجموعه ها ضعیف عمل کنند اما دو مجموعه دیگر نیز قوی باشند باز هم نمی توان به اهداف مدنظر رسید.امام جمعه کرمان مسائل مهم برای مدیریت فضای کسب و کار مناسب را شناسایی ضعف های موجود در یک ساختار، ایجاد ساختار روان، سبک و توانمند و داشتن انگیزه و دیدگاه رشد و پیشرفت در سه بخش دولت، بخش خصوصی و کارکنان عنوان و اظهار کرد: در بیان عملکردها و ارزیابی باید انصاف رعایت شود و فقط نقاط مثبت یا منفی بیان نشود.
برداشت سلیقه ای در اجرای قوانین وجود دارد
استاندار کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه فرهنگ زیربنای همه فعالیت هاست، گفت: رفتارها و نگرش های ما از باورهای فرهنگی ما ناشی می شود و اگر فرهنگ اصلاح شود رفتارها نیز در بلند مدت اصلاح خواهد شد. محمدمهدی فداکار، افزود: تغییرات فرهنگی به کندی صورت می گیرد و گاهی ممکن است چند نسل بگذرد تا تغییری اتفاق بیفتد و در تغییر رفتارها، تبلیغات و متقاعدسازی تاثیرگذار است. وی ادامه داد: بسیاری از مشکلات مربوط به مسائل فرهنگی اقتصادی است به طوری که در قانون و مقررات مشکلی وجود ندارد اما برداشت سلیقه ای در اجرای قوانین مسائلی را ایجاد کرده است.
فداکار بیان کرد: نگاه به سرمایه گذار و شکل گرفتن رفتارها در این زمینه به مسائل فرهنگی برمی گردد در صورتی که اگر همه شرایط برای سرمایه گذاری فراهم شود، اشتغال صورت می گیرد و تامین معیشت مردم نیز امکان پذیر خواهد بود. استاندار کرمان با اشاره به اینکه با قطع گاز، برق و تعطیلی واحدهای تولیدی مخالف هستیم، گفت: گاهی دستگاه های اجرایی به بهانه سخت گیری های دستگاه های نظارتی مشکلات و موانعی را ایجاد می کنند در حالی که دستگاه های نظارتی باید با این موضوع برخورد کنند. وی اظهار کرد: برداشت متناقض از قوانین، ترک فعل برخی دستگاهها، وجود نداشتن همکاری های بین بخشی از جمله مسائلی است که ریشه در مسائل فرهنگی دارد و باید در مسائل فرهنگی مطالبه گری کرد. فداکار گفت: استفاده از نظرات و پیشنهادهای اصحاب رسانه در زمینه فرهنگ سازی در محیط کسب و کار و رفع موانع و استفاده از ظرفیت صدا و سیما در این زمینه مورد تاکید است.
گفتنی است در این نشست گزارش فضای کسب و کار و بررسی جایگاه عوامل فرهنگی در فضای کسب و کار، گزارش ساختارها و توانمندسازی برای کمک به فرهنگ کسب و کار و گزارش بررسی موانع فرهنگی تشدیدکننده پیچیدگی فضای کسب و کار ارائه شد.