EN

رئیس اتاق کرمان: هیچ جایگزینی برای منابع استان وجود ندارد

رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه کرمان در حال حاضر هیچ جایگزینی برای منابع معدنی استان ندارد، گفت: برنامه ای برای بعد از اتمام منابع در استان نیست و هیچ واحد بزرگ صنعتی خصوصی در کرمان شکل نگرفته است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در سومین نشست از سلسله نشست های “دیدار”، افزود: اقتصاد استان کاملا مبتنی بر منابعی است که اگر روزی به اتمام برسند، جایگزینی برای آنها وجود ندارد و استان می ماند با انبوهی از کارخانه های غیر بهره ور و چاله های عظیمی از معدن که نتیجه ای برای استان نداشته است و یاد نگرفتیم از محل تکنولوژی، ثروت خلق کنیم.

رئیس اتاق کرمان با طرح این سؤال که چه کنیم تا حیات استان پس از اتمام منابع ادامه داشته باشد و مدیون نسل آینده نشویم؟ اظهار کرد: بررسی های آماری نشان می دهد که کرمان دچار میانه گمشده است و منحنی توزیع صنایع استان نرمال نیست؛ صنایع استان یا بسیار کوچک و یا بزرگ هستند در حالی که خلق تکنولوژی، بنیه صنعتی، بنیه انعطاف پذیری و اشتغال فارغ التحصیلان در بنگاه های کوچک و متوسط محقق می شود. بنابراین این چالش باید شکل بگیرد که چه کنیم تا در آینده دچار کسری منابع نشویم؟ چه الگویی را پیش بگیریم که بخش خصوصی توانمند، اثرگذار و دارای تکنولوژی داشته باشیم؟

در ادامه رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان به ارائه توضیحاتی پیرامون برگزاری سلسله نشست های دیدار پرداخت و افزود: این سلسله نشست ها به همت کمیسیون توسعه صادرات و واردات اتاق کرمان برگزار می شود تا تجربیات، موفقیت ها، شکست های فعالان اقتصادی برای نسل جدید بیان شده و منشاء خیر و برکت برای استان باشد. محمدعلی محمدمیرزائیان، به برنامه های اتاق برای بازدید اعضا از ظرفیت های اقتصادی استان ها و شهرستان های دیگر نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون بازدیدهایی از شهرک های صنعتی استان انجام شده و در بازدید از مجموعه های استان یزد، تجربیات خوبی به دست آوردیم.

تصمیمات اشتباه، مسیر صادرات و واردات کشور را قفل می کند

رئیس کمیسیون واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان در این نشست سخنان خود را با انتقاد از عملکرد دولت چهاردهم در موضوع صادرات و واردات آغاز کرد و گفت: امیدوار بودیم مشکلات صادرکنندگان حل شود اما در یک سال گذشته نه تنها شرایط بهتر نشد بلکه مشکلات بزرگتر شده و تصمیمات اشتباه و بدون مشورت اتخاذ می شود که مسیر صادرات و واردات را قفل می کند.

مظفر محمدی، به موضوع افزایش سقف تعهد ارزی و همچنین ممنوعیت صادرات در برابر واردات اشاره کرد و افزود: دولت تحریم است و نمی تواند بسیاری از کارها را انجام دهد؛ بنابراین بخش خصوصی باید این کارها را به انجام برساند اما با اقدامات متعدد جلوی فعالیت بخش خصوصی گرفته می شود. وی تأکید کرد: کسی که موضوع تعهد ارزی را مطرح کرد خیانتکارترین فرد کشور است، زیرا در حال حاضر پیشرفته ترین کشورهای دنیا به موضوع صادرات توجه ویژه ای دارند اما در ایران به این موضوع اهمیتی داده نمی شود و برای آن مانع تراشی می کنند.

مسئولان شجاعت حل مسائل کشور را داشته باشند/ مردم کرمان کاسب گردشگری نیستند

استاندار اسبق کرمان نیز در بخش پایانی این نشست به بیان تجربیات خود و پاسخ به سؤالات فعالان اقتصادی استان پرداخت و گفت: چرا کشور در شرایط فعلی قرار دارد؟ بسیار از مسئولان از مسائل خبر دارند اما قدرت تصمیم گیری ندارند؛ بخش خصوصی، بخش دولتی و سیاستگذاران باید شجاعت داشته باشند و کسی که شجاعت ندارد نباید مسئولیت بپذیرد. حسین مرعشی، با بیان اینکه کرمان مزیت های بزرگی همچون نفت، گاز و صنایع پتروشیمی ندارد و باید برای ارتقا و توسعه آن بسیار تلاش کرد، افزود: باید به طرح های بزرگ صنعتی فکر کرد.

وی با بیان اینکه مزیت های کرمان را باید پیدا و به آنها تکیه کرد و اگر هیچ مزیتی در استان نیست باید آن را خلق کرد، ادامه داد: در گذشته منابع آب شیرین استان تبدیل به پسته و صادر شد اما درآمد آن تبدیل به صنعت نشد؛ این فرصت را از دست دادیم و امروز این موضوع در بحث معادن در حال تکرار است. روزی معادن به اتمام می رسند و اگر در حال حاضر در بخش صنعت سرمایه گذاری نشود، آینده استان رقم نمی خورد.

این فعال اقتصادی و نماینده اسبق مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت های گردشگری کرمان، اظهار کرد: مردم کرمان زندگی خود را از راه های دیگر تأمین کرده اند و خودشان را ملزم به استفاده از ظرفیت گردشگری برای تأمین زندگی نمی دانند و کاسب گردشگری نیستند. گردشگری حساس ترین صنعت است و در کرمان عرضه کافی برای رشد این صنعت نبوده اما افق خوبی برای گردشگری کرمان در پیش است. وی در پایان خطاب به کرمانی ها گفت: اختلافات را کنار بگذارید؛ به قدری میدان کار، تجارت و کسب و کار وسیع است که نباید دست و پاگیر یکدیگر شوید و باید با تجار و بازرگانان خارج از استان رقابت کرد.

یادآور می شود، سلسله نشست های”دیدار” به همت کمیسیون های توسعه صادرات و واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان در حال برگزاری است؛ دو نشست از این رویداد در سال 1403 برگزار شد که در نخستین نشست، جمعی از فعالان اقتصادی استان با “محسن جلال پور” رئیس اسبق اتاق ایران و کرمان و فعال اقتصادی استان و کشور دیدار و گفت و گو کردند. در دومین نشست نیز ”سیده فاطمه مقیمی” رئیس کانون زنان بازرگان ایران و عضو هیات رئیسه اتاق تهران به بیان تجربیات خود پرداخت. در سومین نشست”دیدار” حسین مرعشی استاندار اسبق کرمان حضور داشت و از تجربیات خود در سمت های مختلف سخن گفت.