رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه ایجاد ثروت و ارزش افزوده شرط اصلی حفظ آینده استان است، گفت: یکی از پیام های مهم کرمان آیدکس 2024 ثروت آفرینی از محل تکنولوژی و فناوری است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در رویداد استارتاپی صنعت 04 افزود: اتاق کرمان همراه هر رویداد استارتاپی مبتنی بر فناوری و تکلنوژی خواهد بود زیرا قصد دارد پیام مهم ایجاد ارزش افزوده را منتقل کند. وی ادامه داد: ارزش کالاهای وارداتی استان 10 برابر ارزش صادراتی استان است که اگر این نسبت برابر شود می توان 32 میلیارد دلار ارزش افزوده ایجاد کرد که باید به دنبال خلق ایده در این رابطه باشیم.
رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: اعداد و ارقام به ظاهر ناامید کننده در استان می توانند فرصت مناسبی برای ایجاد تحول باشند زیرا چاره ای جز تغییر مسیر از اقتصاد مبتنی بر منابع تجدیدناپذیر بر اقتصاد مبتنی بر دانش وجود ندارد. طبیب زاده، با اشاره به اینکه 75 درصد مالیات وصولی استان مربوط به 10 شرکت بزرگ استان است، تصریح کرد: سالانه بیش از 170 هزار میلیارد تومان تحت عناوین حقوق دولتی، بهره مالکانه، مالیات و سود شرکت ها از استان خارج می شود، بدون اینکه سرمایه گذاری در استان انجام شود.
وی در ادامه خواستار تدوین نقشه راه ایجاد صنایع نسل 4 شد و گفت: باید پدیده”میانه گمشده”و فاصله بین صنایع بزرگ و صنایع کوچک استان را جدی گرفت و به این فکر کرد اگر روزی به هر دلیل صنایع بزرگ استان از مدار اقتصاد خارج شدند، اداره استان چگونه خواهد بود؟
در ادامه این رویداد رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق کرمان گفت: در سال های 1400 و 1401 پروژه ای توسط اتاق کرمان در صنایع استان انجام شد که بر اساس آن قرار بود آمادگی صنایع برای ورود به صنعت 04 ارزیابی شود. محمدجواد رستمی زاده، افزود: در اجرای این پروژه برای 20 شرکت متقاضی مدل ارزیابی استاندارد 5 سطحی را انتخاب کردیم که اکثر آنها در سطح یک و دو جای گرفتند و5 صنعت مورد ارزیابی عمقی قرار گرفتند که تجربیات آنها در قالب رویدادی به فعالان اقتصادی نتقل خواهد شد.
وی ادامه داد: در سال 1400 اینگونه مطرح می شد که صنعت 04 یک انتخاب نیست بله یک ضرورت است در حالی که اکنون عنوان می شود که این صنعت شرط بقای صنایع است. گفتنی است در این رویداد طرح های برتر و قابل تقدیر با اهدای لوح و تندیس مورد تقدیر قرار گرفتند.