EN

رئیس سازمان بسیج تجار کشور: واحدهای تولیدی کوچک برای صادرات توانمند می شوند

رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور گفت: با کمک اتاق بازرگانی طرحی برای توانمندسازی واحدهای تولیدی کوچک در امر صادرات در نظر گرفته شده که باید برای اجرای آن برنامه ریزی انجام شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، غلامرضا حسن پور، در نشست با رئیس و جمعی از اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان افزود: به بنگاه های کوچک در زمینه تولید با کیفیت، انبوه سازی، برندسازی و شناسایی نیاز بازارهای هدف صادراتی، فروش و بازاریابی کمک می کنیم. وی با اشاره به نامگذاری و شعار هر سال توسط رهبر معظم انقلاب اظهار کرد:  از اتاق کرمان درخواست می شود گزارشی را در خصوص محقق شدن شعار امسال با عنوان “رونق تولید و مهار تورم” و همچنین گزارشی را با موضوع بخشنامه های بانک مرکزی در رابطه با تعهدات ارزی و تاثیر آن در صادرات تهیه و نشستی را با مسئولان کشور برای ارائه آن برگزار خواهیم کرد.

حسن پور، خاطرنشان کرد: همچنین از بسیج اتاق بازرگانی کرمان درخواست داریم 4 مسئله اصلی و اولویت دار استان را به ما ارائه دهند تا مسائل را پیگیری و برای حل مشکلات اقدامات لازم را انجام دهیم. رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور گفت: پیشنهاد می شود بسیج اتاق کارگروه اقدام و عمل را ذیل شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی تشکیل دهد تا عملیاتی شدن مصوبات از طریق این کارگروه نیز پیگیری شود.

در ادامه رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه مهمترین رسالت اتاق پایش و بهبود فضای کسب و کار است، تصریح کرد: گروه های و فعالیت های وسیعی در زمره رسالت اتاق قرار می گیرند و اتاق همه تلاش خود را برای انجام رسالت خود انجام می دهد. سیدمهدی طبیب زاده، با اشاره به اینکه رهبرمعظم انقلاب طی 12 سال گذشته شعار سال را با عناوین اقتصادی انتخاب کرده اند، بیان کرد: از بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی درخواست می شود بررسی کنند که سیاست های اجرایی کشور در راستای تحقق شعار سال چه تغییراتی داشته و در سال جاری آمار تورم و تولید در ابتدا و پایان سال چگونه بوده است؟

وی تصریح کرد: در سال جاری در حالی که باید به رونق تولید و مهار تورم کمک شود، اما تزریق نقدینگی به واحدهای تولیدی را متوقف کرده اند و با این شرایط نه تنها به رونق تولید نرسیدم بلکه دچار رکود عمیقی شدیم. طبیب زاده گفت: اتاق کرمان در آغاز هر سال برنامه هایی را در راستای شعار سال در نظر می گیرد که امسال نیز تولید صادرات محور را به عنوان نجات دهنده تولید در کشور مورد تاکید قرار دادیم.

رئیس اتاق کرمان بیان کرد: در پایش محیط کسب و کار هر سه ماه یکبار 11 دغدغه فعالان اقتصادی استخراج می شود که 10 مورد آن مانند غیرقابل پیش بینی بودن قیمت ها، دشورای تامین مالی از بانک ها، بی ثباتی قوانین، رویه های ناعادلانه ممیزی در دریافت مالیات، وجود انحصار در برخی موارد و… مربوط به حاکمیت است و در اختیار فعال اقتصادی نیست. وی با تاکید بر اینکه باید در برخی قوانین و مقررات با توجه به شرایط کشور تغییراتی ایجاد شود، خاطرنشان کرد: در این زمینه بودجه 1403 را در شلوغی ها تصویب کردند که معایبی دارد و همچنین لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم را برای تصویب به مجلس ارسال کرده اند که اجرای این قانون ارائه شده در صورت تصویب به ضرر اقتصاد کشور خواهد بود. طبیب زاده ادامه داد: از فرار مالیاتی، بدهکاران غیراصولی و فعالیت های غیرشفاف حمایت نخواهیم کرد بلکه به اخذ مالیات عادلانه و انجام فعالیت های سالم و مشروع معتقد هستیم و از آن ها حمایت می کنیم.

در ادامه این نشست عضو هیات رئیسه اتاق کرمان با اشاره به مشکلات تعهدات ارزی به وجود آمده برای صادرات از فروردین ماه 1397 تاکنون گفت: با وجود برگزاری نشست ها و پیگیری های متعدد در این زمینه، هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته و بانک مرکزی نیز اعتقادی به اصلاح آن ندارد. آرش علوی افزود: به هر انتقادی که درمورد سیاست های تعهد ارزی مطرح می شود، پاسخ می دهند که شما به دنبال افزایش قیمت دلار و موافق خروج سرمایه از کشور هستید، در صورتی که صادرکنندگان واقعی باید ارز خود را برگزدانند تا بتوانند به فعالیت های خود در کشور ادامه دهند.

وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی در هر حوزه ای که انگیزه داشته باشد، سرمایه گذاری می کند، ادامه داد: با وجود افزایش نرخ ارز از سال 97 تاکنون باید صادرات افزایش پیدا می کرد اما این اتفاق نیفتاد و بخش خصوصی با وجود این سیاست های ارزی تمایل و انگیزه ای به صادرات نشان نداد. علوی، بیان کرد: امیدواریم بسیج تجار این موضوع را پیگیری و به عنوان یک کانال بهتر، برای حل این مسائل با بانک مرکزی مذاکره و نشست هایی را برگزار کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان در این نشست گفت: نقدینگی در تولید و صادرات بسیار کم شده، بانک ها بیشتر به وصول مطالبات می پردازند و در پرداخت تسهیلات کمکی به کشاورزان نکرده اند اما در وصول مطالبات سختگیری بسیاری انجام می دهند. سیدمحمدرضا ترابی موسوی افزود: اخیرا مصوبه ای اعلام شده که بانک ها دیرکرد و سود تسهیلات بخش کشاورزی زیر 200 میلیون تومان را شامل بخشودگی کنند. وی با اشاره به اینکه گاهی اوقات بخشنامه های خلق الساعه و ناگهانی در رابطه با صادرات محصولات کشاورزی صادر می شود، اظهار کرد: امیدواریم بتوان از ظرفیت بسیج تجار برای جلوگیری از ضرر تولیدکنندگان محصولات کشاورزی استفاده کرد.

در پایان این نشست حکم”عباس عسجدی” به عنوان مسئول بسیج تجار اتاق کرمان به وی داده شد.