رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان گفت: اجرای پروتکل های بهداشتی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا و نظارت بر اجرای دقیق آنها برای برطرف شدن برخی محدودیتهای اقتصادی و تجاری باید با جدیت پیگیری شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، محمدعلی محمدمیرزائیان در نشست کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان با جمعی از مدیران استان افزود: با توجه به بسته بودن مرزها به دلیل شیوع ویروس کرونا و بازگشایی برخی از آنها به مرور زمان، باید پروتکل بهداشتی برای محموله های صادراتی متناسب با نیاز بازارهای هدف تدوین و همچنین برخی موارد در گمرکات مرزی ابلاغ شود تا مشکلات کنونی صادرات کمتر شود. محمدعلی محمدمیرزائیان بیان کرد: درخواست می شود مشکلات مربوط به ویزای رانندگان کامیون های حامل محصولات صادراتی به دلیل بسته بودن سفارتخانه ها و مرزها و همچنین تفکیک کامیون های حامل محصولات صادراتی فاسد شدنی از محصولات دیگر توسط نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمان و گمرکات استان پیگیری شود.
وی در بخش دیگری ادامه داد: فصل برداشت برخی محصولات از جمله خرما به زودی فرا می رسد و باید پروتکل های بهداشتی ویژه برای اینگونه باغ ها و کارگران برداشت محصول تدوین شود تا بعد برای فروش و صادرات آنها نیز از نظر بهداشتی مشکلی ایجاد نشود.
رئیس کمیته صادرات انجمن خرماي استان کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: بسته شدن مرزها و اعلام قرنطینه برای کشورهای هدف صادراتی خرما به ویژه هند باعث کاهش صادرات این محصول شد اما خوشبختانه در حال حاضر مشکل خاص و حادی در زمينه وجود خرما در سردخانه ها نداریم و 5 درصد باقی مانده نیز تا آغاز فصل جدید برداشت به فروش خواهد رسید. حامد بدرآبادی افزود: رعایت پروتکل های بهداشتی در برداشت محصول بیشترین دغدغه و نگرانی ماست که البته نظارت بر اجرای این پروتکل ها نیز بسیار دشوار است که امیدواریم بزودی این پروتکل ها تهیه و شیوه نظارت بر آن تدوین شود.
در ادامه این نشست رئیس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: برای تمامی مشاغل صنعتی، اداری و هر گونه مراکز تجمعی، پروتکل بهداشتی تدوین شده که قابل اجراست و در این زمینه ها بیش از 80 پروتکل وجود دارد. محمدرضا احمدپور، افزود: برای صادرات محصولات مختلف انجام اقداماتی مانند چک کردن موارد لازم و اعطاي گواهینامه ها انجام می شود اما با توجه به شرایط حاکم بر جهان مبنی بر شیوع ویروس کرونا باید انتظارات و خواسته های مشتریان خارجی در بازارهای هدف توسط صادرکنندگان ما دریافت شود سپس محصولات راستی آزمایی و مجوزهای لازم صادر می شود.
وی در رابطه با رعایت پروتکل های بهداشتی در برداشت خرما نیز تصریح کرد: به اندازه کافی ضابطه و کارشناس برای اجرای این پروتکل ها وجود دارد اما با توجه به ماهیت صادراتی بودن این محصول باید باغدار و صادرکننده بر اجرای این پروتکل نیز نظارت داشته باشند.
معاون بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این نشست به رشد 13 درصدی صادرات محصولات کشاورزی استان در دو ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل با وجود شیوع ویروس کرونا و بسته بودن مرزها اشاره کرد و گفت: صادرات استان در مجموع کالاها و محصولات در مدت مذکور 22 درصد کاهش داشته و از 77 میلیون دلار به 60 میلیون دلار رسیده که دلیل آن نیز محدودیت های ناشی از شیوع ویروس کروناست. محمدرضا قوام تصریح کرد: تمرکز صادرات استان در سال جاری بر روی 15 کشور همسایه و دو کشور چین و هند است و میزان صادرات یک میلیارد دلار پیش بینی شده است.
گفتنی است در این نشست سایر فعالان اقتصادی و مدیران نظرات خود در مورد پروتکل های بهداشتی قابل اجرا در صادرات و برداشت محصولات را مطرح کردند.