EN

رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان: شرایط تعهد ارزی استفاده از کارت های اجاره ای را افزایش داده است

رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان با بیان اینکه تعهد ارزی و برگشت ارز نیمایی از مهمترین مشکلات صادرات و واردات است، گفت: در حال حاضر به دلیل همین مشکلات، استفاده از کارت های اجاره ای برای صادرات افزایش یافته است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، محمدعلی محمدمیرزائیان، در نشست مشترک کمیسیون های توسعه صادرات و واردات و تجارت داخلی اتاق با حضور اعضای دو کمیسیون افزود: در شرایط فعلی صادرکنندگان می توانند در قبال صادرات خود واردات انجام دهند که در این رابطه می توان کالاهایی را از هند، دبی و چین وارد کشور کرد.

وی ادامه داد: صادرکنندگان جوان که به تازگی وارد این حوزه شده اند، می توانند با حضور در 9 کمیته تشکیل شده در دو کمیسیون اطلاعات لازم برای چگونگی صادرات و واردات را کسب کنند تا بتوانند در این زمینه از تجربیات سایر اعضا استفاده کنند. میرزائیان تصریح کرد: در این دوره فعالیت کمیسیون هدف ارائه خدمات به اعضا برای شرکت در نمایشگاه ها و اعزام هیات ها برای بازدید از نمایشگاه های مرتبط با حوزه های صادرات و واردات است تا بتوان اهداف صادراتی را بیشتر محقق کرد.

 رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان، افزود: بازدیدهایی را از واحدهای صادرکننده در داخل و خارج استان در نظر گرفته شده که امروز قصد داریم در اولین مورد اعضای دو کمیسیون از شهرک صنعتی سدید کرمان بازدید کنند.

ارائه راهکار برای تسهیل واردات در قبال صادرات

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان با اشاره به مسائل و چالش های صادرکنندگان و واردکنندگان استان بیان کرد: هدف از تشکیل کمیته های 9 گانه مشترک دو کمیسیون، ارائه راهکار برای تسهیل صادرات و یا واردات در قبال صادرات است. مظفر محمدی اظهار کرد: ارائه آموزش هایی برای ورود به بازارها، چگونگی بهره برداری کامل از حضور در نمایشگاه ها و سایر موارد مرتبط با واردات و صادرات از سایر برنامه هایی است که برای اعضا در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: مقرر شده هر سه ماه یک بار از شهرک های صنعتی خارج از استان نیز بازید صورت گیرد تا اعضای دو کمیسیون در جریان روند فعالیت ها قرار گیرند و از تجربیات آنها برای اجرای طرح ها و موارد مشابه در استان کمک بگیرند. محمدی افزود: استان کرمان ظرفیت های بسیاری در زمینه صادرات غیرنفتی در کشور دارد و توانایی تحقق 10 میلیارد دلار صادرات در قالب 40 محصول را به 50 کشور دنیا دارد و اتاق به عنوان پارلمان بخش خصوصی این موضوع را با جدیت پیگیری می کند.

مصالحه ریالی مانده تعهدات ایفا نشده صادراتی سال 1398 بزودی اعلام می شود

در ادامه این نشست معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان، گفت: ایفای تعهدات ارزی چندین سال به عنوان چالش جدی صادرکنندگان و تامین و تخصیص ارز به عنوان چالش عمده واردکنندگان به ویژه در چند ماه اخیر مطرح است که احتمالا با روی کار آمدن دولت جدید و تغییرات در وزارت صمت، بخشی از این دغدغه ها کاهش یابد. سیناخسروی افزود: در رابطه با ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان، سازمان توسعه تجارت جزئیات بحث مصالحه ریالی مانده تعهدات ایفا نشده صادراتی سال 1397 را اعلام کرده و طبق پیگیری های انجام شده قرار است مصالحه ریالی سال 1398 نیز بزودی اعلام شود.

وی ادامه داد: بحث ایفای تعهدات ارزی تاثیر خود را بر صادرات گذاشته و شاهد کاهش روند صادرات استان بوده ایم به طوری که در 5 ماه نخست سال جاری 500 میلیون دلار صادرات استان از گمرکات کل کشور اعلام شده است، و از آنجایی که معمولا صادرات استان در نیمه دوم سال شرایط بهتری دارد پیش بینی می شود این صادرات به یک میلیارد و 600 میلیون دلار برسد.

گفتنی است در این نشست برخی از مسائل و مشکلات صادرکنندگان و واردکنندگان مطرح شد. همچنین پس از این نشست، اعضای دو کمیسیون از چندین واحد فعال در شهرک صنعتی سدید کرمان بازدید کردند.