رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان از بانک ها به عنوان یک بنگاه اقتصادی نام برد و افزود: نگاه سیستم بانکداری باید عوض شود، بانک ها باید اهلیت مشتری خود را مورد بررسی قراردهند، او را واقعی انتخاب کنند و در مورد پرداخت تسهیلات سلیقه ای عمل نکنند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، عباس جبالبارزی در نشست کمیسیون صنعت و معدن از مشکلات واحدهای تولیدی برای دریافت تسهیلات سخن گفت و افزود: دولت باید منابع ارزان را در اختیار بانک یا صندوق های ریسک پذیر بگذارد تا بنگاه ها این منابع را دریافت کنند و اگر این واحدهای تولیدی نتوانستند تسهیلات را بازپرداخت کنند دولت به حمایت از آنها بشتابد. وی گفت: مراکزی که متولی سرمایهگذاری هستند و وظیفه جذب سرمایه گذار را برعهده دارند باید یک تیم مشاوره ای قوی داشته باشند اما اتاق کرمان نیز بر روی این موضوع کار کرده است و تعدادی از اعضای کمیسیون صنعت و معدن برای ارائه مشاوره به فعالان اقتصادی اعلام آمادگی کرده اند.
جبالبارزی، افزود: بسیاری از بنگاه های تولیدی بر اساس تقاضا ایجاد نشدهاند و یکی از معضلات این بنگاه ها عرضه بیش از تقاضا است و به دلیل تامین نشدن هزینه ها و بدهیهای معوقه آنها، تعدادی از این واحدهای تولیدی تعطیل شدهاند. وی تصریح کرد: در ابتدا باید بررسی شود که چه طرح هایی در کشور توجیه اقتصادی دارند و منابع مزیت دار شناسایی و با توجه به نیاز بازار، واحدهای تولیدی فعالیت اقتصادی خود را آغازکنند. جبالبارزی، با اشاره به مزایای طرح رونق تولید عنوان کرد: در این طرح واحدهای تولیدی زیر ۱۰۰ نفر که دارای چک برگشتی یا بدهی معوق هستند در صورت وجود بازار می توانند از تسهیلات استفاده کنند و این طرح از خرداد ماه امسال در استان عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: طبق مصوبه ستاد فرماندهي در سال ٩٥ مقرر شد كه اظهارنامه مالياتي سال ١٣٩٤ بنگاههاي كوچك و متوسط مورد قبول واقع شده و برگه قطعي مالياتي صادر شود كه متاسفانه با توجه به ابلاغ ديرهنگام آن تقريبا اجرايي نشد و تقاضا داريم براي سال مالي ١٣٩٥ اين مصوبه هرچه سريعتر تصويب و اجرايي شود. جبالبارزی بیان کرد: شركت هاي بزرگ استان نيازهاي خود را تا حد امکان از توليدكنندگان داخل استان تامين نمايند.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان، با اشاره به بررسی بودجه 97 در مجلس و احتمال افزایش سهم مالیاتی استان کرمان بیان کرد: سال گذشته این سهم دو هزارو600 میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که با اعتراض بخش خصوصی و بیان اینکه توان استان بیش از دوهزارو200 میلیارد تومان نیست همین رقم در مجلس تصویب شد ولی بعد دوهزارو600 میلیارد به سازمان مالیاتی ابلاغ شد. وی در ادامه افزود: گویا در سال آینده نیز سهم مالیات استان را دوهزارو900 میلیارد تومان در نظر گرفتند درصورتیکه توان استان بیش ازدوهزار میلیارد تومان نیست.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن ادامه داد: پیگیری های حدود 18 ماهه اتاق کرمان به ثمر رسید و سرانجام وزیر اقتصاد موافقت کرد که در بودجه سال 97 تجدید ارزیابی دارایی ثابت بنگاه های اقتصادی مشمول مالیات نشود. عباس جبالبارزی گفت: بسیاری از بنگاه های زیانده کشور طی سال های 95 و 96 به دلیل اینکه تجدید ارزیابی به حساب افزایش سرمایه می رفت و مشمول مالیات بر درآمد بود، نتوانستند تسهیلات دریافت کنند که خوشبختانه این مشکل حل شد.
وی با اشاره به لزوم فعالیت پنجره واحد سرمایه گذاری افزود: باید دستگاه های اصلی متولی صدور مجوز در یک مکان مستقر شده و صدور مجوزهای لازم در یک مکان انجام شوند تا سرمایه گذار دچار سردرگمی نشود، اما در حال حاضر سرمایه گذار بین دستگاه های مختلف پاسکاری می شود و کار او در مدت زمان مشخص انجام نمی شود. جبالبارزی افزود: برای ایجاد تسهیل در امور و رفع موانع، پنجره واحد سرمایه گذاری در فضای حقیقی و فیزیکی باید فعالیت کند تا به مرور زمان سرمایه گذار بتواند درخواست خود را در فضای مجازی ارایه بدهد و به یک نقطه مراجعه کند. وی در پایان نشست پیشنهاد تشکیل یک گروه کارشناسی در استان ها را مطرح کرد و وظیفه آنها را بررسی تمام معوقات بانکی برشمرد تا سرمایه گذار واقعی از افرادی که می خواهند از تسهیلات سوء استفاده کنند مشخص شود.