رئیس کمیسیون مسئولیت های اجتماعی گفت: بخشی از مصرف آب در حوزه کشاورزی استان به دلیل حفظ مالکیت زمین است که بزودی با کمک اندیشکده تدبیر آب ایران، آمار دقیق این میزان مصرف آب را اعلام خواهیم کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، حسین نجف آبادی پور در نشست مشترک کمیسیون های مسئولیت های اجتماعی و کشاورزی اتاق کرمان افزود: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست داریم برای اصلاح این قانون کشت که صرفا منجر به مصرف آب بدون درآمد از کشت می شود، پیگیری ها و اقدامات لازم را انجام دهند. وی در بخش دیگری به افزایش تعداد سد بندها و آبیاری های تحت فشار در سطح استان اشاره کرد و ادامه داد: این موضوع باعث در دسترس نبودن آب برای حیوانات وحشی اطراف روستاها شده به طوری که به کارگاه ها و مجموعه های کاری پناه می آورند.
نجف آبادی پور، خاطرنشان کرد: بهتر است آبشخورهایی در اطراف روستاها برای حیوانات ایجاد شوند تا مشکلات در این زمینه کاهش یابد. رئیس کمیسیون مسئولیت های اجتماعی اتاق کرمان در ادامه به آمار بالای غرق شدن انسان ها و حیوان ها در استخرهای آب کشاورزی اشاره و تصریح کرد: نصب تابلوهای هشدار دهنده و فنس کشی اطراف این استخرها ضروری است و باید به یک الزام تبدیل شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست با تاکید بر شیوه های نوین آبیاری در باغ ها و مزارع کشاورزی استان گفت: تولید محصول پسته در هر هکتار به 10 تا 12 هزار مترمکعب آب نیاز دارد در حالی که میزان مصرف فعلی 5 هزار مترمکعب است. محمدرضا ترابی موسوی افزود: باید کشاورزان در استفاده از آبیاری های نوین اهتمام ویژه داشته باشند که متاسفانه اینگونه نبوده و ضرر آن متوجه خود کشاورزان شده است. وی ادامه داد: تلاش خواهیم کرد در برنامه چهار ساله پیش بینی شده برای کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان، با همفکری فعالان اقتصادی این حوزه، برای استفاده بهینه از آب و مبارزه با کم آبی اقداماتی صورت گیرد.
در این نشست مقرر شد برخی مسائل مربوط به کشاورزی و آب در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان مطرح و تصویب شود.