EN

رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان: شناسنامه دار کردن ژئوسایت ها و ژئوپارک های استان ضروری است

رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان با بیان اینکه ژئوسایت ها و ژئوپارک ها ویژگی های خاص خود را دارند، گفت: برای توسعه ژئوسایت ها و ژئوپارک ها باید آنها را کامل مطالعه کرده، پرونده علمی تشکیل داد و آنها را شناسنامه دار کرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، مجید حجت نوقی، در نشست کمیته ژئوتوریسم کمیسیون معدن اتاق کرمان به منظور بررسی و جمع بندی پیشنهادات اجرایی در حوزه ژئوتوریسم استان، افزود: فعالیت های شرکت های بزرگ معدنی سبب تخریب بخشی از محیط زیست و منابع طبیعی می شود اما از آنجا که نمی توان این فعالیت ها را متوقف کرد، باید اقداماتی برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی و حفظ گونه های نادر گیاهی انجام دهیم.

رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان با تاکید بر اینکه حفظ محیط زیست و منابع طبیعی در کنار معدنکاری اهمیت دارد، گفت: معادن بزرگ باید برای حفظ ژئوتوریسم و ایجاد ژئوپارک ها در استان کرمان حمایت های لازم را داشته باشند و در این ارتباط سرمایه گذاری کنند.

وی با اشاره به اینکه افراد بسیاری در استان کرمان بر موضوع ژئوتوریسم کار کرده اند، تصریح کرد: این افراد باید شناسایی و از تجربه آنها در مسیر ایجاد ژئوپارک ها و ژئوسایت ها استفاده کرد. حجت، بر کار علمی و دانشگاهی، بررسی مدل های موجود و بازدید از ژئوپارک های دیگر استان ها تاکید کرد و افزود: اگر این مطالعات انجام و در قالب کتابچه منتشر شود، کرمان می تواند تبدیل به الگوی خوبی برای ایجاد ژئوپارک ها شود.

کرمان باید قطب تکنولوژی های معدنی کشور باشد

مدیرکل دفتر نظارت بر معادن وزارت صمت نیز در این نشست بر فرهنگ سازی برای ایجاد ژئوپارک ها در کشور تاکید کرد و گفت: ایجاد ژئوپارک ها باید جزو اولویت های کشور قرار بگیرد تا در استان ها هم بتوان برای ایجاد آنها کار کرد و در این ارتباط ایمیدور نیز برای ایجاد ژئوپارک ها کمک می کند. امیر حسن زاده، با بیان اینکه کرمان باید قطب تکنولوژی های معدنی کشور باشد، خاطرنشان کرد: ایجاد ژئوپارک ها اقدام خوبی است اما ابتدا باید مدل های داخلی و خارجی این ژئوپارک ها بررسی و مطالعات آن از سوی دانشگاه ها و سازمان زمین شناسی انجام شود.

گفتنی است، در این نشست ایجاد سایت جامع برای معرفی ژئوتوریسم استان، ایجاد اطلس ژئوتوریسم استان، شناسنامه دار کردن مکان های ژئوتوریسم استان، فرهنگ سازی برای سرمایه گذاری در حوزه ژئوتوریسم، معرفی ژئوپارک ها و… مورد تاکید قرار گرفت.