EN

رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان: نقشه راه علمی برای مطالعات زمین‌شناسی تهیه می‌شود

رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان از تهیه نقشه راه علمی برای مطالعات زمین‌شناسی با همکاری اتاق بازرگانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان و سازمان نظام مهندسی استان خبر داد و گفت: در این زمینه دوره‌های آموزشی نیز برای فعالان اقتصادی برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، مجید حجت، در نشست کمیسیون معدن اتاق با موضوع نقشه‌های زمین‌شناسی استاندارد، حلقه‌های مغفول مانده در مقوله معدن و ارائه پیشنهادهای تکمیلی، افزود: با توجه به اینکه در استان معدنی کرمان، معادن بزرگی فعالیت هایی مانند بهره‌برداری و اکتشاف را انجام می دهند که به همین دلیل نقشه‌های زمین‌شناسی مناسبی نیاز داریم.

وی با بیان اینکه با توجه ظرفیت معدنی استان همه نهادها باید پای کار آمده و یک نقشه زمین‌شناسی خوب تهیه کنند، تصریح کرد: معدن‌کاران می‌توانند برای اکتشاف و استخراج از این نقشه‌ها استفاده کنند. رئیس کمیسیون معدن اتاق ادامه داد: اگر معدن‌کاری نقشه زمین‌شناسی خوبی نداشته باشد، هزینه‌ها و اتلاف انرژی بسیاری در بخش معدن خواهیم داشت.

حجت، در ادامه به مزایای کشف و استخراج معادن در استان اشاره کرد و گفت: اکتشاف معادن موجب اشتغال‌زایی در استان شده و مواد معدنی استخراج شده نیز می‌تواند مورد استفاده عموم قرار گیرد. رئیس کمیسیون معدن اتاق با اشاره به دستور کار دوم این نشست با موضوع اصلاح آئین‌نامه ماده ۲۶ قانون معادن، بیان کرد: در صورت اصلاح این آئین‌نامه محدوده‌های بسیاری از حبس خارج می‌شود و امیدواریم بتوان انقلاب جدیدی در حوزه معدن ایجاد کنیم و محدوده‌های جدیدی در اختیار معدن‌کاران قرار گیرد.

دانشجویان به کارآموزی در معادن بپردازند

نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست بیان کرد: دانشجویان زمین‌شناسی حتماً باید در کنار درس به کارآموزی در معادن و تفسیر نقشه‌های زمین‌شناسی نیز بپردازند. علی فتحی، افزود: پتانسیل دانشگاه، اتاق، نظام مهندسی، ایمیدرو و بخش خصوصی باید کنار یکدیگر قرار گرفته تا به راه‌حلی برای برطرف کردن مشکلات معدن برسند.

ضرورت تهیه و استفاده از نقشه‌های زمین‌شناسی مناسب در معدن کاری

عضو دیگر کمیسیون معدن اتاق کرمان نیز در این نشست با تأکید بر اینکه اگر نقشه‌های زمین‌شناسی جایگاه اصلی خود را در معدن کاری پیدا کنند، به سود معدن‌کاری و اقتصاد کشور است، گفت: اگر معدن کاری در بعضی موارد بدون نقشه‌های زمین‌شناسی مؤثر باشد، بدون تردید نتایج حداکثری را به دنبال ندارد. مسعود ناظم‌زاده خاطرنشان کرد: معدن کاری بدون نقشه مناسب و استاندارد چیزی جز صرف هزینه هنگفت نخواهد بود و این به معنای هدر رفت سرمایه، تخریب و غیرقابل استفاده شدن بخشی از ذخیره و منابع ملی و تخریب نامتوازن محیط زیست است.

وی با بیان اینکه نقشه‌ها بنیان کار هستند که باید با احتیاط و دقت بسیار مورد استفاده قرار گیرند، گفت: اگر کشور بخواهد نقشه‌های با مقیاس یک ۲۵ هزارم را پوشش دهد، حدود ۳۰۰ سال طول می‌کشد که البته در حال حاضر سازمان برای تهیه این نقشه‌ها به‌صورت موضوعی در مناطقی که از نظر معدنی حائز اهمیت بوده یا خطرات احتمالی زمین لرزه وجود دارد، در حال فعالیت است. ناظم‌زاده، با بیان اینکه موضوع آموزش نقشه‌های زمین‌شناسی کمتر مورد توجه بوده و تعداد کمی نیرو برای ارزیابی نقشه‌ها داریم، تصریح کرد: تهیه نقشه‌های مناسب و استاندارد برعهده سازمان زمین‌شناسی کشور است و اگر اقدامات سازمان زمین‌شناسی کرمان بیشتر شود، نتایج بهتری به دست می‌آوریم که امیدواریم نقشه‌های زمین‌شناسی جایگاه اصلی خود را در معدن کاری پیدا کنند.

در این نشست بر همکاری اتاق بازرگانی و دانشگاه شهید باهنر کرمان برای آموزش در حوزه تهیه، خواندن و تفسیر نقشه‌های زمین‌شناسی و کارآموزی دانشجویان زمین‌شناسی، رسیدن به یک مدل مفهومی از نقشه‌های زمین‌شناسی معدنی، تحلیل نقشه‌های زمین‌شناسی، تهیه و استفاده از نقشه‌های زمین‌شناسی استاندارد و متناسب با مقیاس مناسب طرح در راستای بهینه و کم کردن هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری تأکید شد.