رئیس کمیسیون واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان گفت: واردات صحیح کالا می تواند رقابت در داخل را افزایش دهد که این موضوع در سلامت مردم، استفاده از محصولات با کیفیت، حفظ محیط زیست و… تاثیرگذار خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، مظفر محمدی، در نخستین نشست کمیسیون واردات و تجارت داخلی در جمع اعضای این کمیسیون افزود: عمده محصولات وارداتی استان کرمان قطعات مورد نیاز سه کارخانه خودروسازی در بم است که می توان با حل برخی مسائل مربوط به واردات، در سایر حوزه ها نیز به واردات و ایجاد رقابت پرداخت. وی اظهار کرد: وضع عوارض مالیاتی، نوسانات ارزی، فقدان آشنایی کامل کارکنان برخی مجموعه های مرتبط با واردات، تحمیل تعرفه های بسیار و… باعث کم شدن رقابت و ایجاد مسائلی در واردات می شود.
رئیس کمیسیون واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان ادامه داد: در امر واردات وجود مراکز زیاد تصمیم گیری مانند جهاد کشاورزی، صمت، توسعه تجارت، گمرک، آزمایشگاه ها و مراکز نمونه برداری و همچنین قوانین بسیار، موانعی را برای واردکنندگان ایجاد می کند که در فعالیت های این کمیسیون، رفع این مسائل را پیگیری خواهیم کرد. محمدی، در رابطه با فعالیت های این کمیسیون تصریح کرد: بزودی کمیته های کمیسیون، نواب رئیس و قائم مقام کمیسیون انتخاب و معرفی می شوند و قصد داریم ماهانه یک جلسه را برگزار و مسائل حوزه واردات و تجارت داخلی را با حضور مسئولان و فعالان این حوزه بررسی و راهکارهایی برای رفع آنها پیشنهاد دهیم و موارد را پیگیری نمائیم.
گمرکات استان کرمان حامی واردکنندگان است
در ادامه این نشست مدیرکل گمرکات استان کرمان با اشاره به اینکه استان قطب تولید خودرو با 95 هزار دستگاه خودرو تولیدی است و جایگاه ویژه ای در بخش واردات دارد، گفت: علاوه بر ترخیص کالاهای رایج، یکسری کالاها مانند ماشین آلات معدنی و راهسازی در گمرک سیرجان و قطعات خودرو در سه گمرک کرمان، سیرجان و بم ترخیص می شود و به تازگی مجور ترخیص خودرو در گمرک کرمان نیز صادر شده است. محمد دولتی تصریح کرد: در سال گذشته 200 هزار تن کالای وارداتی به ارزش دو میلیارد و 500 میلیون دلار داشتیم که عمده کالاها قطعات خودرو و کامیون، مواد اولیه واحدهای تولیدی، مواد تولیدی، ماشین آلات راهسازی و کشاورزی بود.
وی با اشاره به اینکه قطعات خودرویی ارزش زیاد و حجم بالایی از واردات را به خود اختصاص داده اند، بیان کرد: استان 11 هزار میلیارد تومان در سال 1401 درآمد داشته که از این نظر جزو گمرکات پنجم یا ششم کشور از درآمدی هستیم. وی در ادامه به تسهیلات ویژه در نظر گرفته شده برای واردات اشاره و بیان کرد: ضمانت نامه های بانکی، بیمه برای ترانزیت، در اختیار دادن انبارهای گمرک حداقل به مدت 5 ماه از جمله این تسهیلات است و همچنان آمادگی خود را برای انجام هر گونه تشریفات گمرکی اعلام می کنیم.
دولتی افزود: گمرک مسیرهای سبز، زرد و قرمز را برای ترخیص کالا ایجاد کرده که در مسیر سبز مواد اولیه، کالاهای اساسی و مواد تولیدی حساس بدون ارزیابی فیزیکی و کارشناسی به مرحله درب خروج می روند و ترخیص صورت می گیرد. وی ادامه داد: همچنین در مسیر زرد کارشناسی اسناد گمرکی صورت می گیرد و در مسیر قرمز اسناد گمرکی و ارزیابی فیزیکی هر دو انجام می شود که موارد در این مسیر بسیار کم است.
مدیرکل گمرکات استان کرمان بیان کرد: با صدور بخشنامه ای برای ترخیص کالاهای تحریمی با حداقل اسناد گمرکی، بسیاری از مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی برطرف شده است. وی افزود: گمرک کرمان در بحث کمک به واحدهای تولیدی و کمک به تجار و بازرگانان پیشرو است و سقف تسهیلات را برای واردکنندگان و صادرکنندگان در نظر می گیرد.
گفتنی است در این نشست جمعی از واردکنندگان به بیان مسائل خود مانند عدم حمایت در تسعیر ارز، عدم امکان ترخیص بعضی کالاها در گمرکات استان، مسائل مربوط به تعزیرات حکومتی، تخصیص و تامین ارز طولانی مدت برای واردات، رفع تعهد سختگیرانه برای واردات نسبت به صادرات و … پرداختند.