
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان با بیان اینکه کشت محصولی در گلخانه یک دهم کشت همان محصول در مزارع و باغات آب مصرف می کند، گفت: تنها راه مدرن سازی کشاورزی کشت گلخانه ای است که باید کنترل شده در این زمینه فعالیت کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمحمدرضا ترابی موسوی، در نشست اعضای هیات اندیشه ورز سازمان بسیج جامعه کشاورزی افزود: کشاورزی مدرن و تولید محصول صادرات محور موجب افزایش بهره وری، کاهش قیمت تمام شده، مصرف کمتر آب، به صرفه بودن تولید، رقابت پذیر بودن محصول و راه یابی به بازارهای جهانی در بالاترین سطح می شود.
وی ادامه داد: آمریکا به عنوان کشور رقیب ایران در تولید محصول پسته، با بهره گرفتن از کشاورزی مدرن، 3 تا 5 تن پسته در هر هکتار تولید می کند اما در ایران 650 کیلو در هر هکتار تولید می شود که همین موضوع قیمت تمام شده را بالا می برد. ترابی موسوی، اظهار کرد: هدف از تولید صادرات محور، عدم توجه به بازار داخل و کیفیت محصولات مصرف داخل کشور نیست بلکه ما معتقدیم مردم ما شایسته مصرف محصولات مختلف در بالاترین سطح کیفی و استانداردها هستند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان تصریح کرد: البته برای برخی محصولات مانند گندم که کشت گلخانه ای ندارند باید تحلیل ها و کارشناسی هایی را انجام داد تا برای تولید این محصول آب مصرف نکرد بلکه ارزان تر از سایر کشورها وارد کرد. وی بیان کرد: خودکفابودن در تولید 11 میلیون تن گندم، به دلیل مصرف آب بسیار زیاد به ضرر کشور تمام خواهد شد و باید هر چه زودتر در این زمینه تجدید نظر کرد.
در این نشست برخی فعالان حوزه کشت گلخانه ای به بیان چالش ها و دغدغه های خود از جمله عدم پرداخت تسهیلات، عمل نکردن به وعده های مسئولان و مشکلات تامین سوخت و انرژی گلخانه ها را مطرح کردند.



