EN

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان: درخواست صادرکنندگان اصلاح نرخ ارزش گذاری گمرکی است

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان درخواست صادرکنندگان در مورد اصلاح نرخ ارزش گمرکی به ویژه در مورد محصول پسته را مطرح و اظهار کرد: بر اساس دستورالعمل ارزش های گمرکی، قیمت ها ریالی در نظر گرفته می شود در حالی که ارز رسمی در دولت، ارز نیمایی است که زیر قیمت بازار است، که وزارت جهاد کشاورزی درخواست شده که قیمت های ارزش گمرکی نیز دلاری در نظر گرفته شوند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمحمدرضا ترابی موسوی، در نشست مشترک روسای کمیسیون های کشاورزی، توسعه صادرات و واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان، افزود: در اسفندماه سال گذشته نشستی برگزار و برای اصلاح ارزش گمرکی مواردی تصویب شده اما تاکنون این مصوبه اجرایی نشده که این مهم توسط سازمان بازرسی کل کشور در حال بررسی است.

وی با اشاره به اینکه اصل و ریشه همه مشکلات صادرات در پیمان سپاری ارزی و قوانین مربوط به برگشت ارز حاصل از صادرات است، اظهار کرد: در بحث صادرات به ویژه صادرات محصولات کشاورزی طی چندین سال گذشته پیگیری های بسیاری در رابطه با تعهدات ارزی انجام شده اما به دلیل حل نشدن این مسئله، صادرکنندگان با مشکلات جدی روبرو هستند. رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه به فصل برداشت محصول پسته نزدیک می شویم و همچنین با توجه به روی کارآمدن دولت جدید، احتمال تغییر مدیران دولتی وجود دارد، باید بتوانیم سریعتر این موضوعات را پیگیری کنیم.

 سقف ارزش صادرات اولین بار کارت های بازرگانی افزایش یابد

همچنین رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان در این نشست با اشاره به اینکه در بحث تعهدات ارزی سخت گیری ها بیشتر شده است، گفت: طبق تصمیم اخیر دولت سقف ارزش صادرات اولین بار کارت های بازرگانی 500 هزار دلار در نظر گرفته شده که صادرکنندگان پسته، خرما و زعفران درخواست افزایش این سقف را دارند. محمدعلی محمدمیرزائیان، بیان کرد: امیدواریم در دولت جدید مشکلات صادراتی برطرف شود زیرا در غیر این صورت با توجه به بیش از 70 تن پسته باقی مانده در انبارها و 200 تن محصول امسال و حضور آمریکا به عنوان رقیب پسته ایران در بسیاری از بازارهای جهانی، نمی توان پسته را صادر کرد.

وی در رابطه با بحث واردات در قبال صادرات ادامه داد: واردکنندگان قطعات خودرو وارد مذاکره با فروشندگان پسته در سیرجان، رفسنجان و کرمان شده اند و درخواست افزایش نرخ ارزش گمرگی محصول پسته را مطرح کرده اند تا بتوانند واردات بیشتری داشته باشند که این موضوع مشکلات بسیاری برای صادرکنندگان ایجاد کرده است. محمدمیرزائیان بیان کرد: تشکل های بخش خصوصی باید این موضوع را از گمرکات ایران پیگیری کنند که برای تغییر ارزش گمرکی هر کالایی با تشکل های مربوطه مشورت کنند و اگر این مشکل ارزش گمرکی تا انتهای فصل برداشت پسته برطرف نشود، صادرات غیرممکن خواهد بود.

آزمایشگاه ها در تمدید پروانه های استاندارد مشکل ساز شده اند

در ادامه رئیس کمیسیون صنعت اتاق کرمان که به صورت مجازی در این نشست شرکت داشت، گفت: آزمایشگاه ها در تمدید پروانه های استاندارد و نمونه برداری های مختلف از محصولات کشاورزی صادراتی که چهار بار در سال انجام می شود، مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده اند. حامد بدرآبادی افزود: هزینه های خدمات ارائه شده از سوی آزمایشگاه های استان زیاد است و بخش زیادی از نمونه ها به آزمایشگاه های خارج از استان از جمله یزد و سیستان و بلوچستان ارسال می شوند که این موضوع تمدید استانداردها را زمان بر کرده است.

عضو انجمن ملی خرمای ایران و استان اظهار کرد: بحث تجمیع استانداردها مطرح شد و مثلا برای محصول خرما به جای تمدید بیش از 10 استاندارد در هر سال، مقرر شد استانداردها به سه گواهی مربوط به رطب، خرمای خشک و خرمای نیمه خشک تبدیل شوند که این تجمیع به دلیل کاهش بروکراسی های اداری، اقدام مناسبی بود.

وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه واردکنندگان قطعات خودرو در استان به بازار پسته و خرما نیز ورود کرده اند، تصریح کرد: این واردکنندگان خرما را در داخل خریداری می کنند و در بازارهای خارجی 3 درصد زیر قیمت خرید به فروش می رسانند، تا بتوانند کالای خود را وارد کنند و نرخ ارزش گمرکی چندان برای آنها مهم نیست. بدرآبادی، گفت: به نظر می رسد دست هایی پشت پرده قرار دارند که مانع از تعیین نرخ واقعی محصولاتی مانند پسته و خرما هستند که این موضوع باید پیگیری شود.

در پایان این نشست مقرر شد نشستی با مدیرکل استاندار کرمان برای مسئله آزمایشگاه ها برگزار و اجرای بخشنامه ارزش گمرکی پیگیری شود.