
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان با اشاره به تهدید آفت”سوسک سرخرطومی حنایی” برای نخلستان های شرق و جنوب استان، تأکید کرد: این آفت برای درختان خرما در استان مشکل ساز شده است، بنابراین مبارزه و اقدامات پیشگیرانه با این آفت باید به صورت پروژه محور پیش برود و همه باید در این امر کمک کنند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمحمدرضا ترابی موسوی، در نخستین نشست کمیته سیاستگذاری برای مقابله با آفت”سوسک سرخرطومی حنایی” با اشاره به توجه جدی اتاق کرمان به مسائل مربوط به کشاورزی استان، افزود: همدلی و همراهی خوبی بین اعضای هیات رئیسه و هیأت نمایندگان اتاق برای حل مسائل حوزه کشاورزی استان وجود دارد و وظیفه خود را تلاش برای پیگیری مسائل بخش خصوصی و در کنار هم قرار دادن توانمندی های بخش خصوصی و فرصت های پیش آمده در دولت می دانیم.
وی با اعلام حمایت اتاق از طرح ها و پروژه های مقابله با آفت “سوسک سرخرطومی حنایی”، خاطرنشان کرد: باید چارچوب مشخصی برای مقابله با این آفت در نظر گرفته شود تا حاشیه ایجاد نشود. ترابی موسوی، اضافه کرد: هدف ما مقابله با این آفت است و این پروژه ها و طرح ها پیش از حمایت باید ارزیابی و راستی آزمایی شوند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان، در بخش دیگری از سخنانش به معرفی کمیته سیاستگذاری برای مقابله با آفت”سوسک سرخرطومی حنایی” پرداخت و گفت: این کمیته زیرمجموعه پدافند غیرعامل استانداری کرمان و با مدیریت کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان و متشکل از 9 عضو از سازمان حفظ نباتات شمال و جنوب استان، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان و حوزه های کشاورزی بم و جیرفت تشکیل و پیشنهاد شده برای انجام اقدام بهتر و تاثیرگذارتر روسای دفاتر اتاق کرمان در جنوب و شرق استان نیز به عضویت این کمیته درآیند.
در ادامه این نشست مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمان با اشاره به اینکه آفت”سوسک سرخرطومی حنایی” طی چندین سال گذشته، اقتصاد کشاورزی استان را تحت تأثر قرار داده است، گفت: مقابله با این افت تاکنون متولی خاصی نداشته و اقدامات انجام شده به نتیجه نرسیده است. ابراهیم کریمی، اضافه کرد: ساختار اتاق نتیجه محور است و هدف ما این است که در این کمیته با حضور جمعی از نخبگان مسئول، مشکل آفت”سوسک سرخرطومی حنایی” در استان را حل کنیم و در این راستا باید پروژه هایی تعریف شود.
گفتنی است، در این نشست دو طرح برای از بین بردن آفت”سوسک سرخرطومی حنایی” از طریق فضایی آزمایشگاهی و استفاده از جریان برق بدون آسیب رساندن به درختان مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت. در این نشست همچنین بر فرهنگ سازی برای مقابله با این آفت و اجرای طرح “نخل بان کوچک” در مدارس شرق و جنوب استان تأکید شد.


