
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان ناترازی انرژی را تهدید بزرگ کشاورزان در سال 1404 خواند و گفت: باید از طریق پنل های خورشیدی برق تولید کنیم زیرا موتور پمپ هایی که از پنل خورشیدی استفاده می کنند از زمان انعقاد قرار داد، مشمول مدیریت مصرف انرژی نخواهند شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمحمدرضا ترابی موسوی، در نشست مشترک کمیسیون کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی، افزود: برای نصب پنل های خورشیدی برای کشاورزان راهکارهای متعددی در نظر گرفته شده که از آن جمله، ایجاد شرکت تعاونی هایی متشکل از 10 یا 20 پروانه چاه کشاورزی است و در این رابطه حتی چند موتور پمپ می توانند به صورت تجمیعی اقدام به نصب پنل خورشیدی کنند.
وی با تأکید بر ضرورت ارتقای سطح تولید محصولات کشاورزی، اظهار کرد: در بخش باغداری باید تغییراتی ایجاد کرد و با توجه به اینکه در سال های آینده دریافت کد پاسخ سریع (QR code) برای باغات کشاورزی اجباری می شود، بنابراین مسئول فنی باید در باغات پسته حضور داشته باشد. ترابی موسوی افزود: حضور مسئول فنی در باغات، علاوه بر اشتغالزایی سبب ارتقای سلامت محصولات و تولید موفق می شود. وی خاطرنشان کرد: به دلیل مشکلات موجود مانند ناترازی انرژی، تولید محصول پسته کاهش یافته اما حداقل باید کاری کرد که بتوانیم قیمت ها و بازار جهانی خود را حفظ کنیم و بتوانیم محصول صادرات محور و مورد نیاز بازارهای هدف را تولید کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان در بخش دیگری از سخنانش موضوع نمونه برداری از محصولات پسته و مهلت اتحادیه اروپا برای صادرات پسته را مورد توجه قرار داد و گفت: معتقدیم پسته بد در ایران وجود ندارد اما ورود شرکت های خودروسازی و وارد کننده موبایل به موضوع صادرات پسته سبب شد محصولات با دقت کمتری به اروپا صادر شود که با مذاکرات انجام شده و در فرصت 6 ماهه صادرات با دقت بیشتری انجام شد به همین دلیل در این مدت بارهای صادر شده از ایران بازگشت نداشته اند. وی به نوع نمونه برداری از محصول پسته برای صادرات نیز اشاره کرد و افزود: ادامه این روال ممکن نیست و بهترین کار این است که کشاورزان محصول با کیفیت، سالم و صادرات محور تولید کنند که در این ارتباط دقت در انجام سم پاشی باغات پسته، برداشت به موقع محصول و حضور مسئول فنی در باغات ضروری است.
گفتنی است، در این نشست آموزشی و تبادل تجربیات مددکاران ترویجی استان کرمان، مطالبی پیرامون نیاز سرمایی درختان پسته و راهکارهای کاهش خسارت از سوی علی اسماعیل پور، عضو هیات علمی پژوهشکده پسته کشور ارائه شد.



