EN

راهکارهای توسعه تجارت استان کرمان با آفریقا بررسی شد

راهکارهای توسعه تجارت استان کرمان با کشورهای آفریقایی در نشستی با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان، حضور مجازی رایزن اقتصادی سفارت ایران در نیجریه، دانشیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، سایر مدیران و جمعی از فعالان اقتصادی کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، دانشیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در این نشست با بیان اینکه قاره آفریقا سرزمینی مملو از ذخایر معدنی گوناگون است، گفت: بیش از 73 درصد الماس جهان، 45 درصد معادن طلای جهان، یک پنجم ذخایر نفتی جهان و بازار بزرگ کالاهای تولیدی کشورهای صنعتی در این قاره وجود دارد. امیدبهرام عرب احمدی، با اشاره به اینکه جای گرفتن این قاره در کریدور غرب به شرق جهان یک ظرفیت خوب برای کشورهای آفریقایی ایجاد کرده است، گفت: همجواری با دریاهای مدیترانه و سرخ و اقیانوس‌های اطلس و هند یک ظرفیت برای ارسال کالا از طریق دریا برای این قاره است.

وی با بیان اینکه از طرف دیگر نیمی از منابع اولیه صنایع کشورهای پیشرفته جهان در این قاره است، گفت: این ظرفیت‌ها باعث شده که قاره آفریقا در قرن بیست‌ویکم به‌عنوان قاره فرصت‌ها در جهان معرفی شود. عرب احمدی، با اشاره به اینکه در حال حاضر سرمایه‌گذاران اصلی در قاره آفریقا کشورهای مختلف اروپایی، آمریکا، ژاپن، برزیل، هند، ترکیه و چین هستند، بیان کرد: کشور چین در انجام پروژه‌های عظیم عمرانی و صنعتی پیشگام است.

دانشیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران ادامه داد: قاره آفریقا یک عرصه صادراتی بسیار خوب برای کالاهای ایرانی است و می‌توان در آن با قدرت وارد شد که ایران در این کشور ستاد عالی آفریقا را در سال 1376 و شورای همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا را در سال 1379 تشکیل داده است. وی با اشاره به اینکه امروز نگرش کشورهای آفریقایی به ایران یک نگرش مثبت است، گفت: در چند سال گذشته شرکت‌های ایرانی در نمایشگاه‌های تجاری کشورهای آفریقایی از جمله کنیا، اوگاندا، تانزانیا، غنا و اتیوپی شرکت داشته اند.

عرب‌احمدی اظهار کرد: استان کرمان می‌تواند یکی از اولویت‌های صادراتی خود را کشورهای آفریقایی بداند و در این زمینه ظرفیت‌های خوبی وجود دارد که برگزاری نمایشگاه تخصصی محصولات کشاورزی، صنعتی و معدنی در یکی از کشورهای شرق آفریقا پیشنهاد می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان در ادامه این نشست با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم تعداد رایزنان اقتصادی ایران در خارج از کشور فقط 2 رایزن بود، گفت: اکنون 22 رایزن اقتصادی در کشورهای مختلف فعال هستند و باید از این ظرفیت استفاده کرد. امیر حسن‌زاده افزود: تاکنون چند سفر خارج از کشور برای توسعه تجارت استان کرمان با این کشورها انجام شده و آخرین سفر ما به آفریقا و کشور نیجریه بوده است. وی با بیان اینکه کشور نیجریه ظرفیت بازار بسیار مناسبی برای صادرات محصولات کرمان به ‌ویژه در حوزه فرش، معدن و خرماست.

در ادامه این نشست مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: آخرین وضعیت صادراتی استان کرمان نشان از 56 قلم کالا به 17 کشور دنیا و به ارزش یک میلیارد و 300 میلیون دلار بوده است. مهدی حسینی‌نژاد، یکی از مزیت‌های مهم استان کرمان را صادراتی بودن آن به ویژه صادرات محصولات کشاورزی عنوان کرد و افزود: صادرکنندگان استان همه تلاش خود را برای صادرات و رفع تعهد ارزی انجام می دهند که تاکنون بیش از 85 درصد تعهدات ارزی صادرکنندگان رفع شده است.

گفتنی است در این نشست برخی فعالان اقتصادی به بیان پرسش های خود در رابطه با تجارت با آفریقا پرداختند.