EN

راه اندازی شرکت های مدیریت صادرات برای کمک به صنایع ضروری است

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان گفت: يكي از مشكلات اصلي بنگاه‌هاي توليدي كوچك و متوسط بازاريابي و صادرات محصول است که ايجاد شركت‌هاي بازاريابي و مديريت صادرات براي كمك به اين بنگاه‌ها يك نياز اساسي و كمك دولت در اين زمينه بسيار ضروري است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، عباس جبالبارزی در نشست کمیسیون صنعت و معدن افزود: صنایع کوچک نزديك به 91 درصد بنگاه‌های اقتصادی در بخش صنعت را با ٤٢درصد اشتغال  به  خود اختصاص داده‌اند و نسبت به صنایع بزرگ چندان سرمایه‌بر نبوده و همچنین سریع‌تر به بهره‌برداری می رسند. جبالبارزی، با بیان اینکه صنایع کوچک اگر با مشکل روبرو شوند بازگشت آنها به چرخه تولید زودتر اتفاق می‌افتد، افزود: نرخ بهره تسهیلات سرمايه ثابت براي اين واحدها باهزینه‌های جانبی حدود ٢٥درصد و با بازپرداخت پنج ساله است در حالی که این مهم برای بنگاه‌های مشابه در کشورهای در حال توسعه و توسعه يافته، با نرخ بهره سه تا پنج درصد و بازپرداخت 20 ساله است، که با اين نرخ بهره رقابت بسيار مشكل و  نرخ بهره باید متناسب با نرخ تورم کاهش یابد.

جبالبارزی، کمبود تقاضا و کاهش شدید حجم سفارشات را از دیگر مشکلات بنگاه‌ها دانست و بیان کرد: باید برای خروج از رکود، بهبود محیط کسب و کار و همچنین حذف بروکراسی های اداری چاره‌ای اندیشیده شود. وی با اشاره به اينكه بنگاه‌هاي كوچك مشكل دار را ميتوان در سه گروه طبقه بندي كرد، گفت: در نوع اول بنگاه‌هايی كه اصولا مشكل مديريتي داشته و درعمل موفق نشده‌اند. نوع دوم، بنگاه‌هاي توليدي كه مدير بنگاه تخصص فني داشته اما به مسئله عرضه و تقاضا در شروع كار توجه نداشته و دچار مشكل شده‌اند و نوع سوم كه بنگاه به دليل مشكلات خارج از اراده مديريت بنگاه مثل تحريم، ورود كالاهاي بي كيفت و سايرعوامل دچار مشكل شده و بايستي در مورد حل مشكل اين بنگاه‌ها چاره انديشي شود.

وي، در بخش دیگری به پرداخت تسهيلات  به بنگاه‌هاي توليدي راكد و نيمه فعال  كوچك و متوسط زير ١٠٠نفر اشتغال كه داراي چك برگشتي و يا بدهي معوقه هستند اشاره كرد و گفت: براساس گفته‌های دكتر نوبخت، قرار بود نرخ اين تسهيلات ١٠درصد باشد اما در آيين نامه شوراي پول و اعتبار نرخ بهره ١٨درصد تعيين و اشاره شده مبلغ ٨٠٠ ميليارد تومان يارانه در صورت تخصيص از طرف سازمان مديريت، با نرخ بهره حدود ٥ درصد به اين بنگاه‌ها تعلق مي‌گيرد. رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان ادامه داد: اما خواسته ما به عنوان بخش خصوصي در این موضوع دو مورد است، اول اینکه يارانه فوق به همه واحدهاي صنعتي و معدني كه در سال ٩٥ تسهيلات دريافت مي‌كنند پرداخت شود و دوم اینکه يارانه همزمان با پرداخت تسهيلات اعمال شود كه واحد توليدي امكان برنامه ريزي براي قيمت تمام شده را داشته باشد. وي يكي ديگر از مشكلات اين طرح را درخواست وثيقه ملكي خارج از طرح توسط برخي از بانكها دانست و خواستار پذیرش وثايق تركيبي براي پرداخت اين تسهيلات شد. 

وی با بیان اینکه البته سرعت پرداخت تسهیلات به صنایع کوچک در کرمان کند است، افزود: پرداخت تسهیلات به تنهایی نمی تواند به این بنگاه‌ها کمک کند و باید برای بازار فروش و ایجاد تقاضا نیز چاره اندیشی شود. رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان ادامه داد: نقش بنگاه‌های کوچک در اقتصاد جهانی بسیار پررنگ است و نمی توان از آنها چشم پوشی کرد و در این بین باید به بنگاه‌هایی که خارج از اراده خود مثلا به دلیل تحریم ها دچار مشکل شده‌اند، کمک کرد. جبالبارزی، خاطرنشان کرد: معتقدیم ارائه تسهیلات به بنگاه‌ها نیز باید با بررسی و کار کارشناسی صورت گیرد.

وی در ادامه به ارائه گزارشی از عملکرد یک ساله کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان پرداخت و اظهار داشت: در این مدت سعی شده برای پیگیری و رفع مسائل مختلف وقت گذاشته شود و در همین راستا هشت واحد صنعتی در نشست های تخصصی مشکلات خود را در کمیسیون مطرح کردند که با پیگیری های لازم برطرف شد. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اتاق بازرگانی به جایگاه مطلوبی در کشور رسیده و پیگیری های لازم در جلسات کارگروه رفع موانع تولید، شورای گفت و گو و شورای پول و اعتبار، نتایج خوبی را برای بخش خصوصی در پی داشته است.

جبالبارزی، در بخش دیگری بیان کرد: فعالیت در بخش معدن در کرمان به عنوان نخستین استان معدنی کشور، ارزش افزوده مناسب و خوبی دارد و به همین دلیل به دنبال فعال شدن بخش معدن و پیگیری مشکلات این حوزه در کمیسیون هستیم. وی در ادامه به برگزاری 14 جلسه رسمی کمیسیون در طول یک سال اشاره و خاطرنشان کرد: با پیگیری های کمیسیون، مدیر دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه از بخش خصوصی انتخاب شد که در این رابطه با 30 واحد صنعتی توافق شده که دانشجویان یک روز در هفته با حضور در این واحدها كار عملي انجام دهند.

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان تصریح کرد: معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در جشنواره‌ای در تهران از سایر فعالیت های کمیسیون است و همچنین گزارشی در مورد استفاده از توان صنایع بومی در پروژه‌های استان تهیه و در شورای گفت و گو ارائه شد و مصوبه‌اي از شوراي گفتگو در زمينه استفاده از توان بومي استان صادر شده است. جبالبارزی، ادامه داد: ما یک تشکل قوی از مهندسان مشاور -پيمانكاران و توليدكنندگان و شركتهاي خدمات فني مهندسي نياز داريم كه بتواند با ايجاد يك ساختار قوي نسبت به جذب پروژهاي استان و همچنين صادرات بخوبي عمل كند كه يكي از برنامه هاي كميسيون صنعت و معدن در اين دوره است. وی افزود: اکنون با بخش دولتی تعامل خوبي داريم  اما انتقادات و پيشنهادات خود را نيز مطرح مي‌كنيم. وی به حضور رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان در کارگروه رفع موانع تولید اشاره کرد و گفت: همه واحدهای صنعتی و معدنی می توانند مشکلات خود را برای طرح  در این کارگروه به کمیسیون اطلاع دهند. جبالبارزی تصریح کرد: همچنین کمیسیون صنعت و معدن ضمن همکاری با کمیسیون بیمه، بانک و تامین اجتماعی، سعی کرده نمایندگان تامین اجتماعی و مالیاتی را از بخش خصوصی انتخاب، تا بتوانند از حق بخش خصوصی دفاع کنند.

در ادامه این نشست مدیر دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: استقبال خوبی برای حضور دانشجویان در صنایع صورت گرفت و در حال حاضر 65 دانشجوی رشته های فنی و مهندسی، داوطلب و علاقمند به کار، در کنار 5 روز تحصیل، یک روز در صنایع کار می کنند. محمد داوری اظهار داشت: همچنین ارتباط بین اساتید و صنایع نیز برقرار شده و بازدیدها، برگزاری نشست ها و طرح های پژوهشی برای رفع مشکلات در حال برگزاری و اجراست.

در ادامه معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان به ارائه گزارشی از تخصیص تسهیلات به واحدهای نیمه فعال، نیمه تعطیل و فعال پرداخت و گفت: تاکنون 415 بنگاه تولیدی با فعالیت بیش از 60 درصد ظرفیت خود، به سیستم بانکی معرفی شده‌اند که تاکنون 580 میلیارد تومان تسهیلات برای آنها در نظر گرفته شده است. امین غفاری نژاد، افزود: هدف این است که با ارائه این تسهیلات حداقل 11 هزار اشتغال موجود این واحدها تثبیت و هزار و 500 نفر اشتغال جدید ایجاد شود. وی ضمن انتقاد از عملکرد بانک ها در ارائه این تسهیلات تصریح کرد: تاکنون تنها هفت واحد صنعتی در مجموع 10میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند که اگر بانک ها بخواهند همین روند را ادامه دهند، این طرح موفق نخواهد بود.

غفاری نژاد بیان کرد: به منظور تسهیل و تعجیل در پرداخت تسهیلات، کارگاه های آموزشی با حضور نمایندگان بانک ها و متقاضیان دریافت این تسهیلات از روز شنبه هفته آینده برگزار می شود. وی با بیان اینکه تاکنون بانک ملت با پذیرفتن 67 پرونده مراودات خوبی را با بنگاه‌ها داشته، گفت: تاکنون 31 درخواست به بانک صنعت و معدن ارائه شده که انتظار ما بیش از این است. معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تصریح کرد: از 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته برای این طرح در کل کشور، 800 میلیارد تومان مربوط به شمال و جنوب استان است که با همکاری بانک ها می تواند افزایش یابد.

به گفته رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان، در قالب این طرح، در مجموع  115 بنگاه از صنايع جنوب استان برای دریافت 176 میلیارد تومان تسهیلات به بانک ها معرفی شده‌اند.