
رئیس اتاق کرمان رسیدن به اقتصاد دانش بنیان مطلوب را نیازمند طراحی اکوسیستم و برنامه عملیاتی دانست و گفت: باید پلن اجرایی و تفکیک سازمانی صورت بگیرد و سهم دولت، بخش خصوصی و هر دستگاه برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان مشخص شود تا به برنامه کاملی در این ارتباط برسیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشستی به منظور “ارائه نتایج طرح پژوهشی با عنوان «راهکار برنامه ای و عملیاتی برای توسعه اقتصاد دانش بنیان در استان کرمان با توجه به قابلیت های موجود”، افزود: برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان مشکلاتی وجود دارد؛ از جمله اینکه هنوز به این باور نرسیده ایم که اقتصاد استان کرمان بسیار شکننده بوده و پیشبینی پذیر نیست بنابراین ابتدا باید این باور شکل بگیرد.
رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه راه معمولی برای طی کردن مسیر رسیدن به اقتصاد دانش بنیان وجود ندارد و نیازمند میانبر هستیم، افزود: جهش اقتصادی به راه میانبر احتیاج دارد که مبتنی بر فناوری و نوآوری باشد و این امر نیازمند طراحی اکوسیستم است. وی با تأکید بر اینکه برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان باید راهبردها مشخص و سپس برنامه عملیاتی تدوین شود، تصریح کرد: صرفا رشد دو برابری تعداد شرکت های دانش بنیان نشان دهنده رشد اقتصاد دانش بنیان نیست؛ چون تحولی صورت نگرفته و از این رو باید واقعیت ها ترسیم شود.
طبیب زاده نظرخواهی از بنگاه های اقتصادی برای تدوین برنامه عملیاتی رسیدن به اقتصاد دانش بنیان را ضروری دانست و اظهار کرد: باید تعیین کنیم یک اقتصاد دانش بنیان مطلوب باید چند درصد اقتصاد را برعهده بگیرد؟ وی با اشاره به پیگیری اتاق کرمان برای رسیدن به برنامه عملیاتی اقتصاد دانش بنیان و مطرح کردن این موضوع در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، اضافه کرد: باید زمینه همکاری بخش خصوصی و دولت فراهم شود تا به راهکار مشخص و برنامه عملیاتی برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان برسیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه کرمان در بخش های مختلف همواره جزو بهترین ها بوده است، گفت: اما اکوسیستمی وجود ندارد که این بهترین ها را به هم متصل کند و استان را بالا ببرد. باید بررسی کرد که چه عاملی باید وجود داشته باشد تا این بهترین ها در استان بتوانند به هم متصل شده و به رشد استان کمک کنند.
گفتنی است، در این نشست به عنوان خروجی طرح پژوهشی مرکز مطالعات اتاق ؛ شاخص ها، راهبردها و راهکارهای اقتصاد دانش بنیان، مطرح شد و ساخت واحدهای فراوری مواد معدنی، توسعه خدمات لجستیک دانش بنیان، جذب نخبگان و جلوگیری از فرار مغزها، ایجاد مراکز تخصصی فناوری، تجهیز مراکز تحقیقاتی، افزایش فرهنگ نوآوری و… به عنوان راهکار رسیدن به اقتصاد دانش بنیان مطرح شد.



