EN

روند تسهیل توسعه شهرستان رفسنجان در شورای گفت و گو بررسی شد

چهل و هشتمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان در رفسنجان و با حضور مدیران و فعالان بخش خصوصی برگزار و روند تسهیل توسعه این شهرستان با تاکید بر تعامل دستگاه‌های تصمیم گیر و تصمیم ساز با یکدیگر، استفاده از ظرفیت های بومی برای تولید و خدمات، تسهیل صادرات، بهره‌وری بیشتر از آب و کشت های جایگزین پسته بررسی شد. 

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رئیس اتاق کرمان در این نشست گفت: تاکنون نشست های شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با هدف تسهیل فرآیند سرمایه گذاری، رفع موانع و در مجموع بهبود محیط کسب و کار استان برگزار شده که این شورا می تواند ظرفیت مناسبی برای توسعه شهرستان‌های استان نیز باشد. سیدمهدی طبیب زاده، با اشاره به اینکه رفسنجان ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بسیاری دارد اما در مسیر توسعه این شهرستان موانعی وجود دارد، افزود: کم آبی محدودیت‌زا‌ترین عامل توسعه رفسنجان است به گونه‌ای که سرنوشت این شهرستان به آب بستگی دارد.

وی ادامه داد: باید از ظرفیت مس سرچشمه برای تامین کالا، قطعات و تجهیزات گروه های پیمانکاری و ایجاد صنایع پایین دستی استفاده و بخش وسیعی از خدمات و تولید را در رفسنجان طراحی و اجرا کرد. رئیس اتاق کرمان، تسهیل صادرات، توسعه منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، جایگزینی و اصلاح الگوی کشت‌ و ایجاد گلخانه‌ها با هدف افزایش بهره وری آب، رونق صنعت گردشگری و استفاده از انرژی خورشیدی را از اقدامات ضروری برای توسعه شهرستان رفسنجان عنوان کرد.

طبیب‌زاده، انتقال آب از بندرعباس به رفسنجان، سیرجان و دشت چادرملو را برای استفاده صنایع و کشت‌های هیدروپونیک منطقه بسیار مهم عنوان و بیان کرد: همچنین اتصال خط ریلی احمد‌آباد_ رفسنجان_کرمان با هدف جابه جایی سه میلیون تن بار در منطقه و همچنین رونق گردشگری، می تواند مسیر توسعه رفسنجان را بیشتر فراهم کند. وی با اشاره به روند دشوار پرداخت تسهیلات توسط بانک ها گفت: مس سرچشمه می‌تواند با پشتوانه مالی خود در بانک ها، اعتباری را برای کمک تسهیلاتی به واحدهای صنعتی کوچک و متوسط ایجاد کند تا شرایط سرمایه‌گذاری بیشتر فراهم شود. رئیس اتاق کرمان افزود: پیشنهاد می شود صندوق توسعه ملی یا بانک کشاورزی، برای مصرف بهینه آب، حفظ منابع آبی و جایگزینی کشت، به ازای هر مترمکعب صرفه‌جویی در آب، تسهیلات ارزان قیمت در اختیار هر یک از بهره برداران آب قرار دهند.

بانک مرکزی برای حل مشکل بازگشت ارز صادراتی همکاری کند

رئیس دفتر نمایندگی اتاق کرمان در رفسنجان نیز در ادامه این نشست عمده فعالیت های اقتصادی شهرستان رفسنجان را صادرات پسته و محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: صادرکنندگان از ابتدای سال 97 دغدغه بازگشت ارز حاصل از صادرات را دارند که متاسفانه این دغدغه تاکنون پابرجا مانده است. جلیل کاربخش، افزود: این موضوع سه بار در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کشور مطرح شده که هنوز به نتیجه نرسیده و به همراهی بانک مرکزی نیاز دارد.

وی بیان کرد: اگر ایران ازFATF  خارج شود امکان بازگشت ارز وجود نخواهد داشت، اتفاقات ناگواری می افتد و شیوه بازگشت ارز در پایان سال جاری و سال آینده متفاوت خواهد بود. کاربخش، خواسته فعالان اقتصادی را تجدید نظر بانک مرکزی بر تصمیمات خود عنوان و اظهار کرد: در قانون بودجه سال 98، مجلس شورای اسلامی برای صادرکنندگان شرایط سختی را لحاظ کرده که اگر نتوانند ارز را برگردانند مشمول معافیت مالیاتی نمی‌شوند.

عضو هیات رئیسه اتاق کرمان تصریح کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی بودجه سال 99 این موضوع را درخواست کنند که دوباره این مسئله تکرار نشود زیرا در صورت ادامه آن بسیاری از فعالیت های صادراتی انجام نخواهد شد. وی در بخش دیگری به تبصره 2 ماده 141 قانون معافیت های مالیاتی سال 95، اشاره کرد و گفت: بر اساس این ماده قانونی صادرات محصولات کشاورزی در سال مذکور معاف از مالیات بوده‌اند اما برای برخی مودیان صادرکننده، معافیت سال 95 لحاظ نشده که درخواست بررسی را مطرح کرده‌اند.

تاکید بر تشکیل شورای توسعه رفسنجان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه در 10 سال گذشته بازار بورس ضمن اینکه در خدمت مستقیم تولید بوده، رشد و بازدهی بیشتری نسبت به طلا، زمین و مسکن داشته است، افزود: هدایت سرمایه‌‌های خرد به سمت بورس، ورود طرح ها، پروژه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های منطقه ویژه به بورس، علاوه بر جذب سرمایه‌گذار، سرمایه را دست اهل فن قرار می‌دهد تا اشتغال رونق گیرد. محمدعلی دهقان، تصریح کرد: بیش از 80 درصد زمین های کشاورزی رفسنجان سند مالکیت ندارند که این مسئله مهم باید پیگیری شود زیرا این موضوع در گسترش طرح‌ های گلخانه‌ای موثر است. وی با تاکید بر تشکیل شورای توسعه رفسنجان با محوریت اتاق کرمان، تاکید و ادامه داد: مردم باید به بخش صنعت اعتماد کنند تا سرمایه خود را به این سمت بیاورند و در این حوزه به توسعه برسیم.

بانکداری اسلامی اجرایی شود

در ادامه این نشست نماینده مردم شهرستان های رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی، گفت: اتاق کرمان در مجموعه پارلمان بخش خصوصی کشور به عنوان یکی از رکن های مجلس شورای اسلامی بسیار تاثیرگذار عمل کرده و پیشنهادهایی از اتاق کرمان در سطح کشور مطرح و اجرایی شده است. احمد انارکی محمدی افزود: 75 درصد شرکت های کشور دولتی هستند که بسیاری از آنها مالیات پرداخت نمی‌کنند در حالی که مالیات از تمامی شرکت‌ های خصوصی دریافت می شود.

وی با تاکید بر اینکه ما می دانیم بخش خصوصی مظلوم واقع شده است، اظهار کرد: مصوبات بانک مرکزی اجرایی نمی شود و همین موضوع مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده که از دولت درخواست می شود در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی در بحث انتقال ارز و مالیات به بخش خصوصی کمک کند. انارکی محمدی، خاطرنشان کرد: درخواست می شود بانکداری اسلامی اجرایی شود زیرا در شرایط فعلی به بخش های مختلف لطمه وارد شده است که البته طرح بانکداری اسلامی دو فوریتی تصویب شده و امیدواریم به زودی در صحن مجلس مطرح و برای همیشه بانکداری ما اسلامی شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: شرکت‌های بزرگ صنعتی باید در قبال درآمد خود به مسئولیت های اجتماعی خود نیز عمل کنند و همچنین رفع مشکلات منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان باید مدنظر قرار گیرد. وی در بخش دیگری ادامه داد: شهرستان رفسنجان بیشترین کنتور هوشمند نصب شده در چاه‌های کشاورزی و کمترین میزان تعداد چاه‌‌های غیرمجاز را دارد که به همین دلیل انتظار می‌رود دولت نیز همراهی لازم را با کشاورزان داشته باشد.

گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی رفسنجان و مدیران استان نظر و پیشنهادهای خود را مطرح کردند و مواردی نیز در این شورا به تصویب رسید.