رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در دیدار با هیات انگلیسی، گفت: فعالان اقتصادي ايران خاطره خوبي از كار با انگليسي ها ندارند چرا كه هميشه فعاليت هاي اقتصادي آنها با ايران تحت تاثير تصميمات سياسي قرارداشته و مستدام نبوده است.
محسن جلالپور در یادداشتی به گزارش این دیدار پرداخته است. وی مینویسد: هياتی کم تعداد اما سنگین وزن از کشور انگلستان دیشب مهمان ما بودند و شام را با هم خوردیم. رياست هیات را آقای لرد فرانسیس ماد، معاون وزير خارجه انگلیس بر عهده داشت و همراه او، فعالان اقتصادی این کشور از بخش های مختلف از جمله اتومبيل سازي و نفت و گاز و پتروشيمي و آب و پس آب حضور دارند.
جلسه با تلخی و تندی من آغاز شد و همان ابتدا، از سخت گيري انگلیسی ها در دوران تحريم گله و شكايت کردم. گفتم فعالان اقتصادي ايران خاطره خوبي از كار با انگليسي ها ندارند چرا كه هميشه فعاليت هاي اقتصادي آنها با ايران تحت تاثير تصميمات سياسي قرار داشته و مستدام نبوده است. ضمن اينكه اشاره کردم که در دوران تحريم بيشترين سخت گيري ها را انگلیسی ها نسبت به ما اعمال كردند و در حال حاضر هم انگليسي ها بسیار نسبت به بقيه اروپايي ها كندتر عمل مي كنند.توضيح دادم كه تاكنون هيات های فرانسوي، ايتالیایی، اتريشي و اسپانيايي متعددي به ايران سفركرده اند و مذاکرات خوبي هم داشته ایم. اين كه در سفر اخيرم به پاريس و ميلان هم درجمع فعالان اقتصادي و هم دراتاق ها و اتحاديه هاي بزرگش نشاط فراوان براي حضور در ايران را مشاهده كردم و در همين سفر متوجه شدم بيش از هزار بنگاه ايتاليايي آماده سفر به ايران هستند، باعث شد همه اعضاي حاضر با تعجب و كنجكاوي، صحبت هايم را دنبال كنند.
لرد فرانسیس ماد، درابتدای صحبت هایش اشاره کرد كه انگلیسی ها منتظر اجرايي شدن برجام هستند. اما بعد از صحبت های من به اين موضوع كه بايد قبل از روز اجراي برجام، مقدمات كار را فراهم كنيم تكيه داشت.
اشاره كردم که زمینه برای فعالیت بانک های سرمایه گذاری انگلیس فراهم است و پیشنهادم این بود که پیام سرمایه گذاری در ایران را از بانک های سرمایه گذاری خود بگیرند. همچنين پيشنهاد كردم هيات هاي تخصصي و برنامه ريزي شده را به ايران اعزام کنند. از اتاق مشترك ایران و انگلیس هم می خواهم كه براي برگزاري همايش معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري ايران درشهرهاي مختلف انگلستان اقدام كنند. كاري كه پيش از اين درسویيس و ايتاليا توسط اتاق هاي مشترك انجام شد و نتایج خوبي داشت. همیشه سعی می کنم این نکته را مطرح کنم که كار با ايران بايد منصفانه و بلندمدت باشد و به ايران باید به عنوان پايگاه توليد براي منطقه نگاه شود چرا که با كار مشاركتي در ايران می توان كالاي فراوان مورد نياز منطقه را توليد کرد. این تاکید در صحبت های من آن قدر پررنگ بود كه لرد فرانسیس ماد در گفت وگوی تلویزیونیاش چند بار بر آن تاکید کرد.