EN

رییس اتاق کرمان: اصل توانمندسازی مردم را دنبال می‌کنیم

رئیس اتاق کرمان، رسالت اصلی اتاق را نهادسازی، تقویت بخش خصوصی و مردمی کردن اقتصاد، عنوان و اظهار کرد: انجام اقدامات و برنامه‌های اجرایی رسالت اتاق کرمان نیست و تسهیل‌گری و هموارسازی حرکت به سمت اقتصاد خرد، توسعه بنگاه‌های کوچک و اصل توانمندسازی مردم را دنبال می‌کنیم.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سید مهدی طبیب زاده، در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان ویژه منطقه دو (جیرفت و عنبرآباد) افزود: در راستای تدابیر توسعه‌ای استاندار کرمان، مدیریت منطقه دو از مناطق هشت‌گانه استان به اتاق ایران واگذار شد و اتاق کرمان به نیابت از اتاق ایران انجام این کار را پذیرفته و به محض معرفی رئیس اتاق ایران، هماهنگی های لازم را برای پیشبرد بهتر کار را انجام خواهیم داد.

رییس اتاق کرمان گفت: در این راستا از سه مشاور استعلام شده تا راه‌کارهای اجرای این پروژه را پیشنهاد دهند و در نهایت مردم این منطقه توانمند شوند و کسب و کار رونق یابد. وی تشکیل صندوق های مردمی در روستاها و ارائه طرح هایی برای توانمندسازی روستاها را ضروری دانست و گفت: در این رابطه از مشاوران بومی و غیربومی در منطقه کمک گرفته شده است. وی ادامه داد: روند پیش بینی شده را آغاز و تیم کارشناس، تحصیلکرده و جوان و مطلعی را انتخاب کردیم تا رویکرد جدیدی را در این منطقه پیش ببریم. رئیس اتاق کرمان گفت: برنامه کوتاه مدت ما تسریع در راه‌اندازی پروژه‌های مشکل‌دار و تحلیل پروژه‌های نیمه‌تمام صنعتی و معدنی است تا بدانیم چگونه به اجرا و تکمیل آنها کمک کنیم.

وی افزود: نشست های مشترک برای تولید نشاسته و برخی دیگر از مشتقات فرآوری سیب زمینی برگزار شد که در این رابطه برای راه‌اندازی واحدی با ظرفیت 20 هزار تن مذاکرات اولیه با سرمایه‌گذار دانمارکی انجام و تبادل نظرها صورت گرفته و منتظر فراهم شدن امکان انتقال پول هستیم که در صورت تحقق، کار بزرگی صورت خواهد گرفت. طبیب زاده با بیان اینکه اتاق چگونگی انجام برنامه‌های جدید در منطقه را رصد می‌کند، گفت: در حال تسهیل کار برای راه‌اندازی ترمینال میوه در منطقه هستیم و همچنین بررسی مشکلات مجتمع صنایع غذایی، فروآلیاژ و چندین واحد دیگر را نیز در برنامه داریم.

رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: در برنامه بلندمدت، تلاش و برنامه‌ریزی برای تغییر رویکرد در وجه غالب اقتصاد منطقه را مد نظر داریم و در صورت امکان می خواهیم این وضعیت فعلی را که هر کس هر مقداری و با هر واریته‌ای و در هر زمانی بکارد و در فصل برداشت آن را رها کند، تغییر دهیم و به تقاضا محوری روی آوریم. وی ادامه داد: در این رابطه یک مدل بسیار خوب در کارخانجات قند اجرا شد که در حال بومی سازی این مدل هستیم تا ببینیم چگونه می توانیم تقاضا را از سمت بازار بر اساس نوع مقدار و زمان به سمت کشت ببریم که البته نیازمند یک مدل علمی هستیم.

طبیب زاده تاکید کرد: اتاق به نقش سازمان های توسعه‌گر در منطقه نیاز دارد تا مدل های جدید توسعه را تعمیم دهد که در این رابطه شرکت کشت و صنعت جیرفت با در اختیار داشتن 5 هزار هکتار زمین و حدود دو هزار لیتر آب پتانسیل بسیار خوبی است و مدیریت آن انگیزه قوی دارد و از مشاورانی برای توسعه کسب و کارهایی در منطقه کمک گرفته است. وی تصریح کرد: همچنین مطالعاتی در رابطه با تولید الیاف از اوکالیپتوس انجام شده، منطقه کشت مورد آزمایش قرار گرفته و یک شرکت اتریشی مطالعه لازم را انجام داده و این مهم می تواند جایگزین خوبی برای برخی کشت های منطقه باشد که البته این موضوع باید بیشتر بررسی شود.

 طبیب زاده اظهار داشت: مدل اتاق بازرگانی برای اجرا در منطقه دو تهیه شده تا کار منسجم، علمی و کارشناسی پیش رود و همچنین برای توسعه و رونق بخش‌های معدن و گردشگری نیز طرح‌های خوبی در نظر گرفته شده است. طبیب زاده، با بیان اینکه تلاش و پشتکار استاندار، معاونان و مدیران استانداری کرمان برای توسعه استان موجب افزایش انگیزه بخش خصوصی شده است، گفت: همچنین فرمانداران شهرستان های جیرفت و عنبرآباد، صمیمانه و دوستانه آمادگی خود را برای همکاری در این مناطق اعلام کردند.

در ادامه این نشست استاندار کرمان به انتخاب مدیران غیردولتی برای اجرای اقتصاد مقاومتی و مردمی کردن اقتصاد در هشت منطقه استان اشاره کرد و گفت: در منطقه دو که شهرستان های جیرفت و عنبرآباد را شامل می شود ظرفیت های بسیار خوبی در بخش‌های کشاورزی، معدنی و گردشگری وجود دارد. علیرضا رزم حسینی بیان کرد: دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی دخالت نمی‌کند بلکه حمایت و پشتیبانی لازم را انجام می دهد و مسیر را برای اجرای کار هموار خواهد کرد.

وی ادامه داد: در منطقه دو، مدیریت صحیح فعالیت های حوزه کشاورزی در فاز اول مدنظر است که می‌توان با انجام برنامه‌ریزی مناسب تولیدات موجود منطقه را ساماندهی کرد و با کمک از صادرکنندگان بومی منطقه، مدیریت یکپارچه و حرفه‌ای را انجام داد. رزم حسینی، با تاکید بر اینکه باید حمل و نقل منطقه نیز توسعه یابد، اظهار داشت: در حوزه گردشگردی نیز استانداری، میراث فرهنگی و ارشاد اسلامی، مرکز اسناد ملی و سفیر ایران در یونسکو، برای احیای کنارصندل و تمدن جیرفت مصمم هستند زیرا معتقدند این تمدن می تواند کتب جهانی را تغییر دهد.

وی ادامه داد: در بخش گردشگری با راه‌اندازی خانه های بوم گردی می توان اقدامات مفیدی را برای توسعه این حوزه انجام داد. رزم حسینی، اظهار داشت: از این پس به دنبال مدل‌سازی و ایده‌پردازی نخواهیم رفت و به اجرا خواهیم پرداخت تا با همه اقدامات و فعالیت‌های انجام شده، اعتماد مردم به اقتصاد بازگردانده شود. وی با تاکید بر اینکه باید گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی را به خانه های مردم برد، تصریح کرد: حرکت های اقتصادی در استان کاملا غیرسیاسی است و به دنبال ارائه سبک جدیدی در اقتصاد کشور هستیم. استاندار کرمان از اتاق کرمان درخواست کرد در شهرستان های جیرفت و عنبرآباد به برگزاری کلاس های آموزشی و کارآفرینی بپردازد.