EN

رییس انجمن ملی خرما اعلام کرد: فرصت مناسب صادارت خرما با توجه به تحولات سیاسی کشورهای رقیب

رییس انجمن ملی خرما با اعلام این که رقبای ایران در بازار جهانی خرما در شرایط مناسب سیاسی نیستند وضعیت را برای ورود ایران به این عرصه مناسب دانست.

 محسن رشید فرخی در گفت و گو با اتاق نیوز با بیان اینکه ایران به  اتحادیه اروپا، آسیای شرقی و آمریکای شمالی صادرات خرما دارد، اعلام کرد: در حال حاضر بهترین فرصت برای ایران مهیا است تا وارد عرصه رقابت در بازار جهانی خرما شود چراکه رقبایی همچون مصر به دلیل مشکلات سیاسی در زمینه صادرات خرما ضعیف عمل می کند و خرمای این کشور به لحاظ کیفیت و میزان تولید با مشکل روبرو است. وی در خصوص جایگاه ایران در بازار جهانی خرما گفت: در حال حاضر سه کشور در شمار بزرگترین تولیدکنندگان خرما قرار می گیرند؛ مصر با ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن، عربستان سعودی ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن و ایران با ۱میلیون و ۵۰ هزار تن بیشترین آمار تولید این کالا را به خود اختصاص داده اند.

وی تأکید کرد: این آمار تنها در رابطه با میزان تولید خرما در این کشورها است و جایگاه ایران در میزان صادرات کاملا متفاوت است. رئیس انجمن ملی خرما تصریح کرد: وضعیت خرمای ایران در زمینه صادارت با کالایی همچون پسته کاملا متفاوت است. بازار خرمای ایران بیشتر وابسته به مصرف کنندگان داخلی است و حدود ۸۵ درصد خرما ایران مورد استفاده مصرف کنندگان داخلی است و تنها ۱۵ درصد خرمای ایران صادر می شود. رشید فرخی در ادامه افزود:  کشور ایران به دلیل تولید انواع خرما قابلیت جذب مشتریان بسیاری را با سلایق گوناگون دارد اما قابلیت های این محصول تا به امروز نادیده گرفته شده است. وی در رابطه با علت کاهش کیفیت خرمای خرمشهر اعلام کرد: خرمای این استان به دلیل گرد و خاک و شرایط بد آب و هوایی دچار کاهش کیفیت و تولید شده است. اما در ۶ استان اصلی تولیدکننده خرما در ایران به خصوص استان کرمان نه تنها کاهش کیفیت دیده نمی شود بلکه بهبود کیفیت در آن ها مشهود است البته  نمی توان منکر تأثیر منفی بحران کم آبی بر محصولات مناطق گرمسیر شد.