رییس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان، با بیان اینکه تکمیل مجموعه زیرساخت ها و بازسازی اماکن گردشگری استان از جمله اقدامات خوب سال گذشته بود، گفت: پس از سال ها رکود، شاهد رونق گردشگری در کرمان هستیم و امیدواریم بتوان جایگاه استان در این زمینه را ارتقا داد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، مهدی سیاوشی در نشست کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان، از برگزاری جشنواره گردشگری و صنایع دستی از 20 تا 24 اردیبهشت ماه جاری در محل نمایشگاههای بین المللی جنوب شرق خبر داد و افزود: این جشنواره بازدیدکنندگان غیربومی بسیاری از جمله روسای کمیسیون های گردشگری اتاق های کشور خواهد داشت و بهترین فرصت برای معرفی جاذبه های کرمان است.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه ضمن برپایی کارگاههای مرتبط، بخشهایی مانند بوم گردی، اقلیت های مذهبی، آژانس های مسافرتی، اکوتوریسم، موزهها، کویر و… در نظر گرفته شده است. وی بیان کرد: همچنین برگزاری جشنواره عکس گردشگری نیز در راستای معرفی آداب و رسوم و سبک زندگی مردم، جاذبه ها، آثار و صنایع دستی استان کرمان فراخوان داده شده که 277 نفر در بخش حرفهای شامل 11 شرکت کننده خارجی و 410 نفر در بخش مردمی، آثار خود را ارسال کردند.
سیاوشی تصریح کرد: برای این جشنواره در بخش حرفهای هزار و 178 عکس و در بخش مردمی هزار و 840 عکس دریافت شده و اختتامیه جشنواره نیز دوم خردادماه سال جاری برگزار میشود. وی در بخش دیگری با اشاره به برگزاری چهارمین سوگواره تعزیه در روستای دهزیار در خرداد 95 بیان کرد: تعزیه به عنوان یک آیین مذهبی ویژه ایرانیان ظرفیت خوبی برای جذب گردشگر خارجی است و باید از این فرصت در استان استفاده کرد. وی در ادامه با بیان اینکه مجوز ماهنامه گردشگری استان دریافت شده است، اظهار داشت: همچنین اتاق کرمان از پایان نامه های گردشگری در راستای توسعه این صنعت حمایت می کند.
در ادامه این نشست مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت: تعامل و همکاری صمیمانه بین بخش خصوصی و سیستم دولتی در حوزه گردشگری به وجود آمده که نتیجه آن را در استان می بینیم. محمود وفایی اظهار داشت: در دو سال گذشته گردشگران خارجی از پنج قاره دنیا در کشور و استان کرمان حضور یافتند و اقبال گردشگران خارجی به سمت ایران زیاد شده که به تبع آن، استان کرمان نیز جایگاه خاص خود را دارد. وی تصریح کرد: تحقق اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل تنها بر عهده دولت نیست و یکی از پایههای اصلی برای جدایی از اقتصاد نفتی، حوزه گردشگری است. وفایی با تاکید بر اینکه با تکیه بر اعتبارات دولتی هیچ گاه نمیتوان شاهد رونق گردشگری و میراث فرهنگی بود، افزود: اعتبارات دولتی جوابگوی بازسازی و احیای پنج درصد از فضاهای تاریخی کنونی است. وی خاطرنشان کرد: امروز حتی روستاهایی در مجاورت کویر در ارتقای صنعت گردشگری استان سهم دارند که مربوط به بخش خصوصی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به اینکه ارگ بم پس از سال ها، دوباره به چرخه گردشگری استان بازگشته است، گفت: امیدواریم با ثبت جهانی چند اثر تاریخی دیگر شامل کویر لوت، قناتها و شهر سیرجان به عنوان شهر جهانی گلیم، استان را به سمت جایگاه واقعی خود در این حوزه برد.