در نشست مشترک فعالان اقتصادی استان کرمان با هیات تجاری ایالت باواریای آلمان، موارد و زمینههای مشترک همکاریهای اقتصادی طرفین بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، عضو هیات رییسه اتاق کرمان در این نشست، با بیان اینکه پیش از این مذاکراتی با هیاتهای اروپایی در کرمان صورت گرفته اما هیچکدام به این جدیت نبوده، اذعان داشت: این همکاری میتواند به عنوان یک طرح پایلوت ملی برای کشور مطرح شود. محسن رشیدفرخی به امضای تفاهمنامه همکاری بین اتاق کرمان و اتاق نورنبرگ اشاره و ادامه داد: این مهم نشان از اعتماد و عزم جدی طرفین برای آغاز همکاری دارد. وی ایجاد دفاتر مشترک در اتاقهای کرمان و نورنبرگ و همچنین سرمایهگذاری های مشترک را در قالب این تفاهمنامه امکانپذیر دانست و گفت: این قرارداد یک نقطه آغاز برای اعتمادسازی بین کرمان و نورنبرگ است.
وی در ادامه به بحران کمآبی استان اشاره و با بیان اینکه در حال حاضر تراز مصرف منابع آب زیر زمینی کرمان منفی است، افزود: هرچند که این مشکل یک خبر بسیار بد است اما اوضاع برخی کشورهای منطقه از این هم بدتر است. عضو هیات رییسه اتاق کرمان ادامه داد: تا کنون برای رفع این مشکل طرحهای بسیاری از جمله انتقال آب، شیرینسازی آب دریا، افزایش بهرهوری از منابع موجود و… ارایه شده است. وی با بیان اینکه حدود 93 درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی استفاده میشود، گفت: جبران تراز منفی مصرف آب به راحتی در بخش کشاورزی امکانپذیر است.
رشیدفرخی، اتاق کرمان را در زمینه توجه به بحران و تشکیل اندیشکده تدبیر آب از جمله استانهای پیشرو در کشور عنوان کرد و گفت: این مهم نشان از آن دارد که درد را به خوبی حس کردیم، راه درمان را هم میدانیم اما برای اجرای شیوه درمان و حل این مشکل از همه کسانی که دارای تکنولوژی و توانمندی هستند استقبال میکنیم. وی با بیان اینکه انتقال آب شاید در کوتاه مدت راهگشا باشد، اذعان داشت: شیرین سازی آب دریا هم خالی از مشکل نخواهد بود، زیرا با ادامه این روند به مشکلات زیست محیطی و بیابانزایی دامن خواهیم زد. عضو هیات رییسه اتاق کرمان خطاب به هیات باواریایی، ادامه داد: پس تنها راه حل این مشکل استفاده بهینه از منابع موجود است که در این مسیر نیازمند استفاده از تکنولوژی و تواناییهای شما هستیم.
رشیدفرخی همچنین توسعه صنعت سبز را از جمله دیگر ضروریات عنوان کرد و گفت: اگر صنعت و اقتصاد با مشکل مواجه شوند میتوان راهی برای جبران یافت اما تخریب محیط زیست به معنای از بین رفتن فرهنگ و تمدن بشر است، از این رو اقتصاد و صنعت سبز یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است که در این زمینه نیز نیازمند همکاری و تکنولوژی هستیم.
همچنین مدیر شرکت بینالمللی باواریا در این نشست با بیان اینکه سومین بار است که به استان کرمان سفر میکند، اظهار داشت: بعد از اولین حضور دنبال این بودم که چگونه می توان با ایران همکاری کنیم و به این نتیجه رسیدم که برای تحقق این هدف باید یک استراتژی دوگانه داشته باشیم، اول برقراری ارتباط با دولت مرکزی ایران را در دستور کار قرار دهیم و سپس همکاری با یکی از استانهای کشور را آغاز کنیم. هانس هوسلر ایران را کشوری با تاریخ غنی معرفی کرد و گفت: اکنون این دو مهم آغاز شده و تصمیم ما این است که در استان کرمان شریک تجاری انتخاب و همکاری را آغاز کنیم که برای هر دو طرف منفعت داشته باشد. وی افزود: کرمان در بخشهای زیادی از جمله معدن، کشاورزی و… توانمند است که میتوانیم همکاریمان را در این زمینهها آغاز کنیم ضمن اینکه در بخش دانشگاهی نیز امکان تعامل وجود دارد که در سفر گذشته یک تفاهمنامه همکاری با دانشگاه باهنر امضا کردیم.
در ادامه این نشست رییس اتاق بازرگانی و صنایع نورنبرگ، گفت: من برای اولین بار است که به کرمان سفر می کنم اما در همین سفر کوتاه تحت تاثیر بسیاری از ظرفیتهای استان قرار گرفتم. مارکوس لوتزچ از نظر مساعد و مثبت آلمانیها نسبت به ایران سخن گفت و افزود: این مهم میتواند سرآغاز یک فصل جدید از همکاری بین کرمان و ایالت باواریا باشد. وی ابراز امیدواری کرد انتظارات از اتاق بازرگانی و صنایع نورنبرگ به واقعیت بپیوندد و ادامه داد: من نسبت به همکاری و رسیدن به اهداف مشترک خوشبین هستم.
لوتزچ از علاقه اهالی باوریا به کسب اطلاعات در مورد کرمان خبر داد و اذعان داشت: من این اطلاعات را به آنها میدهم و تصویر زیبایی که از کرمان دیدم را ارایه خواهم کرد. وی با بیان اینکه اتاق نورنبرگ 145هزار عضو دارد که بیش از 99درصد آنها را شرکتهای کوچک تشکیل میدهند، ادامه داد: پیکربندی اقتصاد آلمان را شرکتها متوسط و کوچک تشکیل میدهند که این شرکت ها از راه تجارت به صورت مستقیم کسب درآمد نمیکنند بلکه از طریق شرکای تجاری درآمدزایی دارند. رییس اتاق بازرگانی و صنایع نورنبرگ ادامه داد: ما فقط دنبال کسب درآمد نیستم و رفاه مردم برای ما در اولویت است از این رو شرکتها بیشتر به دنبال ایجاد شغل و کارآفرینی هستند.
گفتی است در ادامه این نشست فعالان اقتصادی استان کرمان سوالات خود در خصوص شیوه تعامل با شرکتهای آلمانی را مطرح کردند و موارد مشترک همکاری توسط حضار بررسی شد.