اعضا هيات تجاري اتاق ايران كه به همراه رئيس جمهور در ششمين روز بهار به اسلام آباد سفر كرده است، در نشست توسعه سرمايه گذاري مشترك و فرصت هاي كريدور شمال به جنوب و توسعه بندر گوادر حضور پيدا كردند.
به گزارش روابط عمومي اتاق ايران محسن جلال پور ريس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران، در نشست بررسي فرصت هاي سرمايه گذاري باكستان كه با حضور مفتاح اسماعيل مشاور عالي نخست وزير و رئيس سازمان سرمايهگذاري پاكستان و فعالان اقتصادي دو كشور برگزار شد بر لزوم استفاده از پتانسيل ها و فرصت هاي اقتصادي دو كشور تاكيد كرد و گفت: بايد از ٩٠٠ كيلومتر مرز مشترك براي ايجاد مناطق ويژه اقتصادي در جهت بالا بردن سطح كيفي معيشت مردم دو كشور و مبارزه با افراطي گري استفاده نماييم.
محسن جلال پور در همایش سرمایه گذاری ایران و پاکستان افزود:یکی از محورهای همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی است که بنا داریم با استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های ایران, نیروگاه های مشترک را در مناطق مرزی دو کشور احداث کنیم. وی اضافه کرد:پاکستان دارای توانمندی های فراوان در حوزه تولیدات باغی و کشاورزی و مواد اولیه لبنیات است اما در این حوزه فاقد صنعت فرآوری و تبدیلی است.
جلال پور گفت:میخواهیم کار پراکنده بازرگانی در مرزهای دو کشور را به کار مشترک صنعتی تبدیل کنیم تا با نرژی, دانش و صنعت ایران, مواد اولیه پاکستان را فرآوری و تولید مشترک کنیم تا ضمن رفع نیاز دو کشور, مازاد آن را به بازار منطقه صادر کنیم. رییس اتاق ایران افزود: باید با رفع موانع و مشکلات پیش رو از جمله مشکلات تعرفه ای, زمینه افزایش حجم مبادلات دو کشور را فراهم کنیم.
مفتاح اسماعیل: تسهیلات سرمایه گذاری و با یافتن پتانسیل های بالقوه ایران و پاکستان در راستای توسعه حجم مناسبات
در ادامه مفتاح اسماعيل مشاور عالي نخست وزير و رئيس سازمان سرمايه گذاري پاكستان سفر رئيس اتاق بازرگاني، صنايع معدن و كشاورزي ايران با جمعي از فعالان اقتصادي به اسلام آباد را زمينه ساز توسعه همكاري هاي اقتصادي بين دو كشور عنوان كرد و گفت: شرايط و فضاي سياسي براي افزايش حجم مناسبات اقتصادي بين دو كشور فراهم آمده و بايد با ايجاد سرمايه گذاري مشترك و توليد، گام موثري در بالا بردن سطح مناسبات تجاري دو كشور برداريم.
مفتاح اسماعيل رشد اقتصادي پاكستان در سال گذشته را ٤.٢ درصد عنوان كرد و افزود: تسهيلات سرمايه گذاري، منابع انساني و طبيعي كشور پاكستان فرصت هاي بسياري را براي سرمايه گذاران خارجي فراهم آورد و اميدواريم سرمايه گذاران ايراني با همكاري مشترك و توليد در مستحكم شدن روابط اقتصادي در كنار مناسبات سياسي گام بردارند. مشاور عالي نخست وزير پاكستان، جمعيت ١٩٠ ميليوني اين كشور، نيروي انساني جوان، قرار گرفتن در بازار بزرگ منطقه و كم بودن هزينه ها را از مزيت هاي سرمايه گذاري در اين كشور ارزيابي كرد و افزود: در شمال پاكستان با سيستم استفاده ازنيروگاه هاي آبي، نزديك به ١٠٠٠٠ مگاوات برق توليد مي گرد و در نظر داريم كه اين رقم را به ٦٠٠٠٠ مگاوات برسانيم و كه همكاري هاي فني و مهندسي براي ايجاد زيرساخت ها انجام پروژه هاي مرتبط با اين اين توسعه، نياز است.
اين مقام مسئول، پارچه و انواع منسوجات، مواد معدني و برنج را از جمله كالاهاي تجاري صادر شده به ايران عنوان كرد و گفت: ايران همواره مواد نفتي و پتروشيمي، نيروي برق و انرژي به پاكستان صادر كرده است و اتاق هاي بازرگاني و فعالان اقتصادي بايد ديگر بخش ها و پتانسيل موجود در دو كشور را فعال تر نمايند. مفتاح اسماعيل امضا سه تفاهم نامه سرمايه گذاري مشترك، تجارت ترجيهي و جلوگيري از اخذ ماليات مضاعف را از يك دهه قبل بين ايران و پاكستان را بسترهاي توسعه مناسبات بين دو كشور خاطر نشان و افزود: با رفع تحريم هاي ايران افق هاي روشنتري براي توسعه سطح همكاري هاي بين دو كشور شاهد خواهيم بود.