EN

سرکنسول پاکستان: فعالیت تجاری تهاتری با ایران را پیگیری می کنیم

سرکنسول پاکستان در زاهدان، گفت: با توجه به وجود برخی محدودیت ها در تجارت بین دو کشور ایران و پاکستان، پیگیری های لازم را برای انجام فعالیت تجاری تهاتری انجام می دهیم که امیدواریم این مهم محقق شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، محمد رفیع، در نشست توسعه همکاری‌های اقتصادی استان کرمان و کشور پاکستان با تاکید بر اینکه پاکستان به دنبال ارتقا روابط تجاری از طریق مسیرهای جاده‌ای، ریلی و دریایی با ایران است، افزود: ایران و پاکستان برای درنظرگرفتن تعرفه های ترجیحی 60 قلم کالا توافق کردند و از سوی دیگر پیگیری افزایش خطوط تجاری پاکستان با کرمان و یزد در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه هدف ما گسترش تجارت و دریافت اطلاعات بروز با جوامع تجاری است، ادامه داد: فرصت‌ها و اطلاعات مربوط به مسائل تجاری در ایران را توسط رایزن بازرگانی به تجار پاکستانی منتقل خواهیم کرد و خوشحال می شویم جمعی از بازرگانان کرمان در اجلاس کمیته مشترک تجاری با پاکستان که حدود 20 روز آینده در کویته برگزار می شود، حضور یابند. رفیع، تصریح کرد: در حال حاضر نمایشگاه های مختلفی در پاکستان برگزار می شود که از جمله مهمترین آنها می توان به اکسپو کراچی و اکسپو بندر گوادر اشاره کرد که سال گذشته نیز در این دو نمایشگاه هیات های تجاری از ایران حضور داشتند.

وی با اشاره به مشکل صدور روادید برای تجار ایرانی توسط پاکستان به عنوان مشکل مطرح شده در این نشست، گفت: تاکنون دو هزار ویزا برای رانندگان صادر شده اما در مورد ویزای تجار مشکل منع صدور توسط دولت مرکزی به دلیل شیوع ویروس کرونا وجود دارد که امیدواریم حل شود. سرکنسول پاکستان در زاهدان اظهار کرد: از اسفندماه سال گذشته تا دو ماه پیش به دلیل شیوع کرونا تمامی فعالیت های تجاری پاکستان با ایران متوقف بود اما از 10 روز گذشته با رفع برخی محدودیت های قرنطینه شدید در پاکستان، ممکن است بزودی صدور روادید برای تجار نیز آغاز شود.

رفیع، با اشاره به اینکه حجم مبادلات تجاری ایران و پاکستان متوازن نیست، افزود: توافق مبادلات تجاری بین دو کشور 5 میلیارد دلار است که سال گذشته نیمی از آن محقق شده و البته ایران و کرمان می تواند در زمینه افزایش واردات از پاکستان نیز، لیست محصولات و کالاهای مورد نیاز را ارائه دهند تا تجارت برد- برد شکل گیرد.

اقتصاد پاکستان رشد خوبی داشته است

در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان نیز گفت: در رابطه با بازار پاکستان و اطلاعات مورد نیاز برای تجارت با این کشور تحلیل های مناسب در اتاق کرمان انجام شده و بر اساس این موارد با توجه به توانمندی های کرمان امکان همکاری و ارتباط تجاری با پاکستان فراهم است. سیدمهدی طبیب زاده خاطرنشان کرد: از رایزن بازرگانی پاکستان در ایران که به تازگی معرفی شده دعوت می شود تا به کرمان سفر و برای توسعه روابط تجاری کرمان و پاکستان برنامه چهار ساله‌ای را تدوین کند.

وی افزود: با توجه به چشم انداز صادرات 10 میلیارد دلاری که برای استان کرمان در سال های آینده در نظر گرفته شده، قصد داریم سهم عمده‌ای از این حجم صادرات را به پاکستان اختصاص دهیم زیرا توسعه تجارت با کشورهای همسایه را در اولویت قرار داده‌ایم. طبیب زاده بیان کرد: کشور پاکستان اگر چه از نفت، گاز و ظرفیت های معدنی برخودار نیست اما سیاست های اقتصادی این کشور به خوبی رشد کرده و قابل تحسین است که امیدواریم بتوان زمینه حضور فعالان اقتصادی پاکستان را در کرمان بطور وسیع فراهم آوریم.

40 میلیون دلار صادرات کرمان به پاکستان

معاون تجارت خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: در سال 98 صادرات ایران به پاکستان دو میلیارد و 800 میلیون دلار و پاکستان هفتمین شریک تجاری ایران بوده و در مقابل 410 میلیون دلار واردات داشته که عمده این واردات میوه ها و محصولات کشاورزی بوده است. محمدرضا قوام افزود: در سال 98 صادرات کرمان به پاکستان 40 میلیون دلار و پاکستان ششمین شریک تجاری کرمان بوده که عمده محصولات صادراتی استان شامل سیمان، گلاب، لبنیات، مصنوعات مسی، مشتقات نفتی، موادغذایی، کاشی، ظروف پلاستیکی، پسته و مغز پسته بوده است. وی ادامه داد: در مقابل واردات کرمان از پاکستان در سال مذکور صفر بوده است که امیدواریم در برنامه‌ای 5 ساله حجم مبادلات تجاری با پاکستان افزایش یابد.

گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی پرسش های خود در رابطه با تجارت با پاکستان را مطرح کردند.