سفیر اندونزی در ایران گفت: بازار اندونزی و مردم این کشور کمتر شناختی از پسته ایران و کرمان دارند و در واقع پسته یک محصول لوکس محسوب می شود که باید بیشتر معرفی شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رونی پراستیو یولیانتورو، در نشست با برخی اعضای انجمن پسته ایران افزود: در اندونزی اطلاعات در مورد سایر خشکبار، بیشتر از پسته وجود دارد و حتی عده ای پسته را به عنوان سوغات از عربستان وارد اندونزی می کنند. وی ادامه داد: برای معرفی بیشتر پسته ایران در اندونزی نیاز به تبلیغات گسترده ای است و اگر به مردم ارزش غذایی این محصول و همچنین کاربردهای استفاده از آن در صنایع غذایی گفته شود، از این موضوع استقبال خواهد شد.
یولیانتورو، اظهار کرد: مردم اندونزی از موادغذایی جدید و خوش خوراک استقبال می کنند و چون امکان تولید پسته در این کشور وجود ندارد، اندونزی می تواند بازار خوبی برای پسته کرمان و ایران باشد. سفیر اندونزی در ایران بیان کرد: صادرات پسته ایران به اندونزی بسیار کم است اما در سال 2021 میلادی پسته بیشتری به اندونزی صادر شده است. وی گفت: پیشنهاد می شود برای معرفی بیشتر پسته در اندونزی، فعالان این حوزه در کرمان در نمایشگاه های تجاری وحلال اندونزی که در اکتبر 2023 (مهرماه و آبان ماه سال جاری) برگزار می شود، شرکت کنند.
در ادامه رئیس اتاق کرمان نیز انجمن پسته ایران را تشکلی قوی و تاثیرگذار در این حوزه عنوان کرد و گفت: این انجمن در حوزه پسته از باغداری تا فرآوری پسته و سپس صادرات آن فعال است و در نمایشگاه های معتبر زیادی شرکت کرده است. سیدمهدی طبیب زاده، افزود: امیدواریم شرایطی فراهم شود که بازارهای هدف در این کشور شناسایی و صادرات پسته به اندونزی افزایش یابد.
مسئول کمیته آمار و مطالعات بازار انجمن پسته ایران، در ادامه این نشست گفت: برخی بازارهای هدف مانند چین و اتحادیه اروپا برای صادرات پسته شناخته شده اند اما برخی بازارها مانند اندونزی ناشناخته مانده اند و ما در این زمینه نیاز به اطلاعات و آمار بیشتری داریم.مهدیه نخعی، با اشاره به اینکه در مجموع صادرات پسته جهان به اندونزی زیاد نیست، افزود: در 10 سال گذشته در مجموع 80 تن پسته از ایران به اندونزی صادر شده و نرخ سالانه واردات پسته دنیا به اندونزی 60 تن پسته و 20 تن مغز پسته است.وی ادامه داد: با توجه به رابطه خوب اندونزی با بسیاری از کشورهای جهان، پیشرفت تدریجی این کشور و همچنین وجود مدیرانی با افکار متمرکز بر توسعه؛ انگیزه مطالعات عمیق تری را برای ما در زمینه بازار پسته و محصول پسته در این کشور ایجاد کرده است.
در ادامه حمید حسنی، عضو انجمن پسته ایران با بیان اینکه ایران در حال حاضر دومین تولیدکننده پسته جهان و از نظر کیفیت بسیار مشهور و معروف است، خاطرنشان کرد: این سئوال مطرح است که در اندونزی با جمعیت مصرف کننده 280 میلیون نفری، چرا هنوز پسته ما نتوانسته سهم خوبی در بازار آن داشته باشد؟
گفتنی است برخی مسائل مربوط به صادرات پسته کرمان به اندونزی در این نشست مطرح شد.