
به همت اتاق کرمان، شتاب دهنده صادراتی”گرادیان” در راستای اجرای مصوبه یکصد و هفتمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان و برای مرتفع نمودن چالش های ساختاری، اطلاعاتی و دانشی در مسیر توسعه صادرات استان کرمان و در یکصد و دوازدهمین نشست شورا رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، مدیر بخش توسعه بازار و بهبود فضای کسب و کار اتاق کرمان در خصوص این سامانه بیان کرد: گرادیان، نخستین شتابدهنده تخصصی صادرات در استان است که با هدف تسهیل و تسریع ورود شرکت های کوچک و متوسط کرمانی به بازارهای بین المللی فعالیت می کند.
امین عبدالله نژاد، با بیان اینکه گرادیان به معنی نرخ تغییر تدریجی یک کمیت در جهت رشد، القای رشد و شتاب در مسیر صادرات، وجه بین المللی و تکنولوژیک، همخوانی با فضای چند بعدی توسعه صادرات کسب و کارهاست، گفت: به دنبال این بودیم که به کسب و کارهای کوچک و متوسط جرئت داده، کسب و کارها را وارد امر صادرات کنیم و آنها را در این مسیر رشد دهیم.
وی در ادامه به فعالیت شتاب دهنده تجارت بردار مربوط به اتاق اصفهان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته چهار تیم از تیم های شتاب دهنده تجارت بردار، موفق به دریافت گواهی شرکت های مدیریت صادرات از سازمان توسعه تجارت ایران شدند و تعداد این شرکت ها به 12 مورد رسید، اما در استان کرمان فقط دو شرکت مدیریت صادرات فعال داریم.
عبدالله نژاد، افزود: استان کرمان چالش های صادراتی متعددی دارد که سهم اندک در بازارهای جهانی، عدم شناخت کافی کسب و کارها از فرایند عملی صادرات، کمبود زیرساخت ها و مشاوره های تخصصی، ریسک های بالای صادرات برای شرکت های کوچک و متوسط از جمله این چالش هاست. همچنین انتقال تجربیات صادرات بین نسلی از دیگر چالش هاست بنابراین در این شتاب دهنده به دنبال انتقال تجربه و رفع این چالش ها هستیم.
وی قرار گرفتن به عنوان حلقه واسط و تسهیل گر بین صنعتگران حوزه صادرات و جوانان آماده فعالیت در بازارهای بین المللی، تربیت افراد متخصص و نیروهای توانمند در حوزه بازاریابی و تجارت بین الملل، کمک به توانمندسازی واحدهای بازاریابی بین الملل شرکت های تولیدی و صنعتی استان، افزایش تعداد و توانمندسازی شرکت های مدیریت صادرات استان را از جمله اهداف شتاب دهنده صادراتی گرادیان برشمرد و افزود: تمرکز ما بر جوانان و شرکت های نو پاست.
مدیر بخش توسعه بازار و بهبود فضای کسب و کار اتاق کرمان خاطر نشان کرد: مخاطبان این شتاب دهنده عبارتند از صاحبان کسب و کارهای کوچک و متوسط نیازمند به توانمندسازی از طریق منتورینگ، کوچینگ و آموزش تخصصی برای آشنایی با مبانی کلی صادرات و بازار هدف، شرکتها و کارخانههای تولیدکننده که هنوز تیم صادراتی خود را تشکیل ندادهاند و قصد ارائه محصولات خود در بازارهای جهانی را دارند، تیمهای صادراتی مستقل که به دنبال کسب مهارت برای پذیرش پروژه صادرات کسب و کارهای بزرگ هستند، کارآفرینانی که قصد ورود به این حوزه را دارند و اطلاعات تخصصی در حوزه صادرات و تجارت بینالمللی را دنبال می کنند و کسب و کارهای صادراتی که ضمن نیاز به آموزش تخصصی، برای ارتباط با متخصصان و صادرکنندگان خبره، نیازمند گسترش شبکههای ارتباطی خود هستند.
وی در ادامه فرایند پذیرش در این شتاب دهنده را بررسی کرد و گفت: در شتاب دهی صادرات موضوعات مختلفی آموزش داده می شود که مبانی مدیریت بازرگانی بین الملل، تخفیفات بازار، مبانی گمرک، اینکوترمز، حمل و نقل بین الملل، تحلیل محیط بازاریابی، استراتژی قیمت گذاری، مدیریت مبانی کسب و کار، مشتری یابی بین الملل، ارتباطات تجاری، اسناد تجاری، مسائل حقوقی بازرگانی بین الملل، آشنایی با قوانین کارت بازرگانی و… از جمله این موضوعات است.
عبدالله نژاد، توسعه شبکهسازی تجاری، راهنمایی جهت اخذ استانداردها و مجوزهای بینالمللی، برنامهریزی و تسهیل حضور در نمایشگاهها و هیاتهای تجاری بینالمللی، مشاوره در لجستیک و حملونقل بینالمللی و حمایت در تامین مالی صادرات و بیمههای صادراتی را جمله خدمات شتاب دهنده گرادیان برشمرد.
وی با بیان اینکه کسب و کارهای صادراتی ضمن نیاز به آموزش تخصصی، برای ارتباط با متخصصان و صادرکنندگان خبره، نیازمند گسترش شبکههای ارتباطی خود هستند، تصریح کرد: شتاب دهنده گرادیان دستاوردهای متعددی دارد که ارائه استراتژیهای صادراتی مختص به کسب و کارهای کوچک و متوسط، ارائه خدمات تخصصی همچون منتورینگ، کوچینگ و آموزش حرفهای در حوزه صادرات، کشف بازارهای جدید و شناسایی فرصتهای تجاری در آنها، ورود به بازارهای بینالمللی با تکیه بر استانداردهای جهانی و کسب مهارت و دانش تخصصی برای توسعه فرامرزی محصولات از جمله دستاوردهای این شتاب دهنده است.
گفتنی است، شتاب دهنده صادراتی”گرادیان” براساس بند 4 مصوبات یکصد و هفتمین نشست شورای گفت و گو و به منظور توانمندسازی صنایع کوچک و متوسط استان برای ورود به بازارهای بینالمللی طراحی شد. بر طبق این مصوبه در تاریخ 16 اسفندماه 1403، مقرر شده بود که برنامه شتاب دهی صادراتی ویژه شرکتهای کوچک و متوسط در استان کرمان، با محوریت اتاق کرمان و با همکاری استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره کل استاندارد، گمرکات و سازمان جهاد کشاورزی استان و همچنین، الزام دستگاههای اجرایی مرتبط با امر صادرات به حمایت از شرکتهای حاضر در این برنامه و تسهیل فرایند صادرات برای آنان راهاندازی شود.
