شهردار کرمان گفت: سطح برنامه ها و مباحث مطرح شده در اتاق کرمان به ویژه در نشست های شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، بسیار متفاوت از برخی استان های کشور است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سعید شعرباف در جمع اعضاي هیات نمایندگان اتاق کرمان، افزود: در جلسات اتاق کرمان مباحث در مقیاس ملی مطرح می شود و سطح طرحها، نوع نتیجه گیری، خلاصه بندی و پیشنهادات آنقدر راهبردی و دقیق بوده که مصوبات کاملا آماده قانونگذاری و تدوین است. وی با اشاره به اینکه پردازش های خوب و دقیق از زوایای مختلف در اتاق کرمان صورت می گیرد، بیان کرد: به عنوان یک فرد دانشگاهی از نوع پردازش مطالب در نشست های اتاق لذت بردم که اگر بتوانیم بخشی از اینگونه برنامهها را در شهرداری به ویژه در طرح های توجیهی، فنی و اقتصادی داشته باشیم می توان برنامهها را بهتر پيش برد.
شعرباف، اظهار کرد: اتاق اتصال خوبی با سطوح تصمیم گیری کلان دارد و به همین دلیل مصوبات جلسات زمان کوتاهی را از پردازش تا تدوین طی می کند. وی ادامه داد: برنامه ریزی لازم را برای مجموعه آموزشی شهرداری انجام خواهیم داد تا از تجربیات اتاق در ارائه و جمع بندی استفاده کند. شهردار کرمان در ادامه با اشاره به اینکه کرمان از نگاه افراد غیربومی، انبوهی از فرصتها و تهدیدها را در کنار هم دارد، گفت: لیست فرصتهای سرمایهگذاری در شهرداری کرمان در حال تکمیل است و قرار است با توجیه فنی و اقتصادی مناسب، به سرمایهگذاران ارایه شود.
شعرباف، همچنین به وجود زمینههای مناسب سرمایهگذاری در بخش فرهنگی اشاره کرد و افزود: برای ایجاد کاربریهای فرهنگی و اجتماعی، فرصتهای زیادی در شهر کرمان وجود دارد؛ ضمن اینکه کرمان اکنون به یک شهر زیارتی تبدیل شده است. وی افزود: شهرداری در حد اختیارات میتواند زمین و پروانه ساختمانی در اختیار انجام امور غیرانتفاعی قرار دهد و کار تسهیل سرمایهگذاری در امور عامالمنفعه را از طریق امکانات و ظرفیتهای بنیاد خیریه بناهای ماندگار، پیگیری کند.
شهردار کرمان به برگزاری همایش فرصتهای سرمایهگذاری توسط اتاق بازرگانی کرمان اشاره و تصریح کرد: تلاش میکنیم در حوزۀ گردشگری و مشارکت در ساختوساز، با تمرکز بر حوزۀ مسکن باکیفیت و کارهای خیریه و اجتماعی، مواردی را تعریف و مشخص کنیم.
در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان گفت: در اولین اقدام، اتاق کرمان و شهرداری باید بتوانند شهر را به عنوان مقصد گردشگران در تورهای داخلی و بین المللی بگنجانند که تاکنون هر چه تلاش شده کرمان نتوانسته به مثلث گردشگری فارس، اصفهان و یزد بپیوندد. سیدمهدی طبیب زاده، افزود: برای رسیدن به این هدف، اتاق و کمیسیون گردشگری آماده هر نوع همکاری با شهرداری است همانگونه که تاکنون تعامل بسیاری با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داشته ایم.
وی خطاب به شهردار بیان کرد: افزایش درآمد شهرداري باید با جدیت پیگیری شود، در شرایطی که درآمدها ناچیز و رکود ساخت و ساز در کرمان وجود دارد، اتاق می تواند به شهرداری برای کسب درآمد بيشتر مشاوره دهد. طبیب زاده، با اشاره به تخصیص چهار نهم از مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری ها، گفت: باید ابتدا این عدد بزرگ باشد تا با درصدی از آن بتوان اقدامی انجام داد که این مهم با توسعه صنعت و کسب و کار و بهبود فضای کسب و کار محقق می شود.
رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه مطالعات اخیر نشان داده فرار سرمایه از کرمان صورت گرفته و درآمدها صرف سرمایه گذاری در کرمان نمی شود، گفت: این موضوع بیشتر به نابسامانی ها در فضای کسب و کار مرتبط است که شهرداری می تواند با تکمیل پروژه های بام کرمان، تله کابین و صاروج پارس، سرمایه گذاران داخلی و خارجی را برای سرمایه گذاری در کرمان تشویق کند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 80 درصد اقتصاد استان وابسته به منابع معدنی و در آمد حاصل از آنهاست، افزود: تا 20 سال آینده منابع معدنی، آب و کشاورزی در استان پایان می یابند و اگر فکری برای تامین منابع اقتصادی استان در دو دهه آینده نشود با مشکل روبرو خواهیم شد. طبیب زاده، ادامه داد: اتاق کرمان بحث مهارت آموزی را در استان پررنگ کرده و به عنوان یک اقدام جدی مورد نیاز جامعه به آن پرداخته و در حاشیه شهر نیز در حال احداث چندین مدرسه است.
رئیس اتاق کرمان در ادامه با بیان اینکه شهرداری کرمان تنها شهرداری است که به سامانه پنجره واحد وصل نیست، گفت: امیدواریم شهردار کرمان علت عدم اتصال شهرداری به پنجره واحد را بررسی کند زیرا با پیوستن به پنجره واحد تعیین تکلیف املاک حاشیه شهر به دلیل تصرف ها براحتی امکان پذیر است و همه اطلاعات و مستندات بین دستگاههای مختلف ثبت شده و هیچ ملکی بدون داشتن مشخصات مبادله نخواهد شد.
وی در پایان به زمینه های همکاری مشترک اتاق کرمان و شهرداری اشاره کرد و افزود: بايد تفاهم نامه ای برای این همکاری تنظیم و به امضا برسد و فردی مسئول پیگیری اجرای بندهای این تفاهم نامه باشد تا اقدامات موثری صورت گیرد.
گفتنی است در ادامه این نشست اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان درخواست های خود از شهرداری را شامل زیباسازی چهره شهر، تدوین سند گردشگری شهری، پیگیری اتمام پروژه های نیمه تمام، ارائه خدمات شهری به شهرک های صنعتی، همکاری لازم با خیرین در زمینه اعطای مجوزها، ارائه خدمات الکترونیکی و افزایش اماکن تفریحی مطرح کردند.