EN

ضرورت استفاده از محتواهای الکترونیک در توسعه‌ گردشگری استان

در نشست نایب‌رییس و دبیرکل اتاق کرمان، مشاور عالی استاندار، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان و رییس بنیاد ملی نخبگان استان با مدیر شرکت دانش‌بنیان نسل اندیشه سبز و تهیه‌کننده‌ی مجموعه «دیرین‌دیرین» بر ضرورت استفاده از انیمیشن و محتواهای الکترونیک در توسعه‌ی گردشگری استان تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی، نایب‌رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در این نشست از آمادگی این مجموعه برای کمک به تولید محتواهای الکترونیک بومی در بخش گردشگری استان خبر داد و افزود: در این راستا از امکانات و ظرفیت‌های استان در بخش ساخت انیمیشن ازجمله سازندگان مجموعه‌ طنز «مِسترلاین کرمانی» استفاده خواهیم کرد. وی تاکید کرد: ساخت این محتواها باید با جدیت پی‌گیری شود تا برای سال جدید و استقبال از مهمانان نوروزی از آن استفاده کنیم. نایب‌رییس اتاق کرمان ادامه داد: بهتر است همکاری با شرکت دانش‌بنیان نسل اندیشه‌ سبز و سازنده‌ مجموعه‌ دیرین‌دیرین را با ساخت محتواهای الکترونیک در زمینه‌ گردشگری استان آغاز کنیم و این برنامه بر کاربرد گردشگری تاکید داشته باشد.

برای تجاری‌سازی تولیدات انیمیشن کرمان برنامه‌ریزی شود

مدیر شرکت دانش‌بنیان نسل اندیشه سبز و تهیه ‌کننده مجموعه‌ دیرین‌دیرین نیز در این نشست گفت: کرمان در زمینه‌ انیمیشن بسیار قوی است و فقط باید برای تجاری‌سازی تولیدات آن برنامه‌ریزی شود. محمد ابوالحسنی بیان کرد: پیشنهاد ما به انیمیشن‌کاران استان این است که در کارهای خود به موضوعات بومی استان که برای مردم جذاب است بپردازند. وی افزود: ما کاراکترها و فضای کار را در اختیار انیمیشن‌کاران قرار می‌دهیم که می‌توانند کارهایی با موضوعات و گویش محلی در استان انجام دهند و البته در کنار آن از طریق جذب تبلیغات درآمدزایی کنند.

تهیه‌کننده‌ مجموعه دیرین‌دیرین، به تاریخ تاسیس شرکت دانش‌بنیان نسل اندیشه‌ سبز اشاره کرد و گفت: این شرکت از سال 83 با حضور 12 کارمند شروع به کار کرد؛ سپس کم‌کم مجموعه را توسعه دادیم و در سال 88 به 177 کارمند رسیدیم. ابوالحسنی افزود: در این سال‌ها کارهای متعددی برای کشورهای همسایه انجام داده‌ایم و سعی کردیم تبدیل به یک برند خاص شویم و نیازی به کمک‌های مالی دولت نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه ساخت سینمایی انیمیشن در ایران به ‌تنهایی جواب نمی‌دهد، افزود: دنبال کاری بودیم که نقدینگی را افزایش دهد؛ به همین منظور دیرین‌دیرین را طراحی کردیم و در حال حاضر به ‌صورت روزانه انیمیشن تولید می‌کنیم. مدیر شرکت دانش‌بنیان نسل اندیشه‌ سبز خاطرنشان کرد: امروز مخاطبان گسترده‌ای در تلگرام، یوتیوب، اینستاگرام، آپارات و فیس‌بوک داریم.

 دایره‌المعارف انیمیشنی جهان اسلام به‌نام گیگول ساخته می‌شود

ابوالحسنی با اشاره به اینکه این شرکت در حال تدوین دایره‌المعارف انیمیشنی جهان اسلام به‌نام گیگول است، به تشریح جزئیات این طرح پرداخت و گفت: 600 منطقه در کشور را شناسایی کرده‌ایم و معرفی کلیه‌ جاذبه‌ها و پتانسیل‌های طبیعی، تاریخی، صنعتی و گردشگری مناطق مختلف کشور در قالب 30 هزار قسمت انجام می‌شود. وی با تاکید بر اینکه گیگول مربوط به کشورهای اسلامی است، گفت: ما بخش مربوط به ایران را می‌سازیم و به سایر کشورهای اسلامی و همسایه ترجمه و عرضه می‌کنیم و این همکاری به‌صورت متقابل خواهد بود. مدیر شرکت دانش‌بنیان نسل اندیشه‌ سبز بیان کرد: این آمادگی را داریم که با استان‌های مختلف در زمینه‌ ساخت گیگول‌های استانی همکاری کنیم.

ابوالحسنی با اشاره به این‌که آدرس دایره‌المعارف انیمیشنی جهان اسلام www.Gigoole.com است، گفت: هدف از ساخت این انمیشین‌ها، اطلاع‌رسانی و معرفی جاذبه‌های کشورهای مختلف اسلامی در مدت کوتاه به سایر نقاط جهان است. وی با بیان اینکه تاکنون برنامه‌هایی از جمله در مورد پته و مس کرمان ساخته شده، افزود: استان کرمان و جاذبه‌های گردشگری متعدد آن بخش زیادی از اطلاعات 30 هزار قسمتی مربوط به ایران را تشکیل خواهد داد. مدیر شرکت دانش‌بنیان نسل اندیشه‌ سبز تاکید کرد: ترجیح ما این است افراد بومی که به فرهنگ و تاریخ مناطق محل سکونت‌ خود مسلط‌تر هستند، طراحی این انیمیشن‌ها را انجام دهند؛ ما نیز تکنیک‌های ساخت را در اختیارشان می‌گذاریم. ابوالحسنی با اشاره به این‌که بودجه‌ 30 میلیارد تومانی انیمیشن در کل کشور، بسیار کم است، گفت: بازار تبلیغات انیمیشن در کشور ما سه هزار میلیارد تومان است و ما هیچ‌گاه از بودجه‌ ملی استفاده نکردیم و سعی ما این بوده که از بازار تبلیغات، سهم خود را تامین کنیم.

 درآمدزایی برای همه ازطریق ساخت محتواهای الکترونیک بومی

وی همچنین به اجرای طرح دیرین-آپ توسط این شرکت اشاره کرد و گفت: در این طرح تاکید بر ایجاد رسانه‌های محلی با محتواهای بروز و بومی است و این طرح با حضور سه نفر و در قالب ایجاد یک کانال تلگرام و انتشار محتواهای ساخته شده در آن، قابل اجراست. مدیر شرکت دانش‌بنیان نسل اندیشه سبز ادامه داد: برای این کار 50 قالب طراحی کرده‌ایم و مردم می‌توانند بعد از گذراندن آموزش یک‌روزه، با استفاده از این قالب‌ها محتواهای جذاب محلی برگرفته از مسایل روز محل زندگی خود را بسازند و با جذب مخاطب بیش‌تر، می‌توانند تبلیغات بگیرند که منبع درآمد و اشتغال‌زایی خوبی برای آن‌ها می‌شود.

ابوالحسنی افزود: علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به سایت دیرین‌آپ، اطلاعات خود را ثبت کنند تا برای شروع همکاری با آن‌ها تماس گرفته شود. وی یادآور شد: ایجاد این کانال‌های محلی کمک زیادی به رونق گردشگری در مناطق مختلف کشور می‌کند؛ زیرا می‌توان از این طریق، کلیه‌ اطلاعات مورد نیاز گردشگران را در اختیار آن‌ها قرار دهیم. مدیر شرکت دانش‌بنیان نسل اندیشه‌ سبز تاکید کرد: برای توسعه‌ تولید محتواهای الکترونیک بومی و مفید، باید مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری وارد شوند و از جوانان علاقه‌مند و فعال در این عرصه حمایت کنند.

 حمایت مالی ویژه از تولیدکنندگان محتواهای بومی

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان نیز در این نشست گفت: امیدواریم برگزاری این جلسه، سنگ بنا و آغازی برای تولید محتوای دیجیتال بومی به کمک بخش خصوصی و سازمان‌های مرتبط در استان باشد. مسعود الهامی یادآور شد: یکی از پروژه‌های کلان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه‌ اقتصاد مقاومتی، تولید 10 برابری محتواهای بومی فاخر اسلامی است. وی افزود: اکثر محتواهایی که امروز ازطریق اینترنت و موبایل می‌بینیم، محتواهای ساخته ‌شده توسط کشورهای غربی و اروپایی است؛ در حالی ‌که ما پتانسیل‌های گردشگری و فرهنگی فراوانی داریم که می‌توانند موجب ارتقای جایگاه صنایع و گردشگری  شوند، اما تاکنون آنگونه که شایسته است، از آن‌ها استفاده نکرده‌ایم.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خاطرنشان کرد: افزایش طول شبکه فیبر نوری، افزایش ظرفیت پهنای باند استان‌ها و افزایش شبکه‌ انتقال در استان به میزان چهار برابر گذشته ازجمله سیاست‌های این اداره‌کل است. الهامی افزود: در دولت یازدهم، در استان کرمان هفت مرکز داده به بهره‌برداری رسیده است که این مراکز برای افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی محتواهای بومی، راه‌اندازی شده است.

وی بیان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سیاست‌های تسهیلاتی و مدیریتی در زمینه‌ تولید محتواهای الکترونیک داشته که بخشی از آن‌ها عبارتند از تشکیل کمیته‌ ارزیابی طرح‌های محتوای دیجیتال، کمک به دریافت تسهیلات برای اجرای‌ طرح‌ها، ارزان‌تر شدن چهار مرحله‌ای پهنای باند اینترنت و حمایت مالی ویژه در زمینه‌ی پهنای باند از تولیدکنندگان محتواهای بومی. مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گفت: کسانی که توان و استعداد لازم برای تولید محتواهای دیجیتال بومی را دارند، وارد عرصه شوند، از آن‌ها حمایت خواهیم کرد. مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یادآور شد: در حوزه‌ی انیمیشن استان 300 نفر نیروی فعال و توانمند داریم که 60 نفر سامان‌دهی و صاحب کارت شده‌اند.

دبیرکل اتاق کرمان نیز در این نشست گفت: یکی از کاربردهای بسیار خوب نرم‌افزار دیرین‌آپ، معرفی جاذبه‌های گردشگری استان است و برای آشنا شدن مردم محلی با این امکانات، باید تدبیری اندیشیده شود. مسعود رشیدی‌نژاد افزود: وقتی گردشگر وارد شهر می‌شود، پیغام‌هایی مبنی بر وجود چنین امکاناتی از طریق تلفن همراه، برایش فرستاده شود تا گردشگر بتواند به‌ صورت بروز و با توجه به مدت و هدفش از سفر، اطلاعات مورد نیازش را براحتی دریافت کند.

 در این جلسه همچنین علاوه بر نمایش بخشی از آثار شرکت دانش‌بنیان نسل اندیشه‌ی سبز، آثاری از انیمیشن‌سازان کرمانی نمایش داده شد.