رئیس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان با بیان اینکه استفاده از فضاهای مجازی و فناوری اطلاعات در توسعه گردشگری موثر است، گفت: بر همین اساس و به منظور آشنایی بیشتر فعالان بخش گردشگری با این حوزه، نشستی با مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان برگزار کردیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، مهدی سیاوشی در نشست اعضای کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق، ثبت جهانی کویر لوت و قنوات کرمان را اقدامی بسیار ارزشمند و مهم عنوان کرد و گفت: از همه افرادی که مستندات مربوط را جمع آوری و پیگیری های لازم را برای این ثبت جهانی انجام دادند، قدردانی می کنیم. وی ادامه داد: ثبت یک اثر گردشگری در جهان برای جذب توریست و استقبال گردشگران از یک استان و کشور بسیار موثر است و خود اثر می تواند مشوق گردشگران باشد.
رئیس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان، افزود: اقدامات لازم برای حفظ شرایط جهانی بودن این آثار باید انجام شود زیرا هر یک از شرایط موجود از این اثر کم شود، از ثبت جهانی خارج خواهد شد. سیاوشی تصریح کرد: کویر فرصتی ویژه و استثنایی برای گردشگری استان است که باید توسط رسانه ها به ایران و دنیا معرفی شود.
در ادامه این نشست مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان، به ارائه نکاتی در مورد بستر و ظرفیت های آی سی تی استان و چگونگی استفاده از این فرصت و تلفیق فضای مجازی با صنعت گردشگری و حرکت برای رشد اقتصادی پرداخت. مسعود الهامی، اظهار داشت: استفاده از آی سی تی و فضای مجازی در دنیای امروز به عنوان تسهیلگر و تسریع کننده امور مختلف برای دسترسی به اهداف و سیاست هاست و روز به روز ضریب نفوذ استفاده از فضای مجازی بیشتر می شود.
وی بیان کرد: بر اساس پیش بینی های انجام شده، در سال 2018 میلادی 48 درصد از جمعیت جهان به اینترنت و 51.7 درصد نیز به دستگاههای هوشمند دسترسی دارند و به همین دلیل بهترین راه تبلیغ و ایجاد فضای کسب و کار، فضای مجازی است. الهامی، با اشاره به اینکه می توان ظرفیت های گردشگری استان را از طریق فضای مجازی به دنیا معرفی کرد، یادآور شد: اگر کویر و قنوات به عنوان آثاری که به تازگی به ثبت جهانی رسیدهاند از طریق اینترنت و به ویژه تلگرام تبلیغ شوند، ثاتیر بیشتری بر گردشگران و مردم خواهد داشت.
وی ادامه داد: در یک مقاله، اولین ابزار جستجوی مردم برای مقاصد گردشگری خود اینترنت عنوان شده و آثار باستانی نسبت به سایر موارد دو برابر بیشتر جستجو شده بود. الهامی افزود: میزان کسب درآمد از فضای مجازی در سال 2020 میلادی در ایران پنج هزار و 300 میلیارد دلار پیش بینی شده که سهم استان کرمان یک میلیارد و 300 میلیون تومان است. وی تصریح کرد: اگر مخاطبان اینترنت و فضای مجازی ایده و خلاقیت داشته باشند می توانند 80 درصد از این درآمد پیش بینی شده را به خود اختصاص دهند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان، بیان کرد: افزایش 10 درصدی ضریب نفوذ پهنای باند منجر به افزایش یک درصدی در تولید ناخالص ملی می شود که رقم بزرگی است. الهامی افزود: باید در صنعت گردشگری انقلاب ایجاد شود و با استفاده از فضای مجازی در این حوزه می توان درآمد بسیار خوبی را کسب کرد. وی بیان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تسهیلاتی را برای فعالان بخش خصوصی در حوزه گردشگری در نظر گرفته و در استان بیش از 100 فراخوان برای جذب طرح ارائه داده ایم اما هیچ طرحی دریافت نکردیم. الهامی، گفت: در سال جاری برای طرح های بخش خصوصی در کشور 120 میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده که حداکثر تسهیلات ارائه شده برای هر طرح سه میلیارد تومان است و نیمه شهریور جاری آخرین زمان دریافت تسهیلات است.
مدیر اجتماعی معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمان نیز در ادامه این نشست به اجرای طرح “کرمون گردون” در جمعهها از تابستان سال گذشته تا کنون اشاره کرد و گفت: معرفی شهر کرمان به عنوان شهری با قدمت چند هزار ساله و با اصالت و با تاریخی پر از افتخار به شهروندان کرمانی به صورت غیر مستقیم برای بالابردن تعصب و وسواس و حس اعتماد به نفس نسبت به شهر، محل تولد و محل زندگی خود، یکی از اهداف این طرح است.
محمدمهدی حمزه پور، از راه اندازی دفتر خدمات گردشگری در جنب پارک شهید مطهری کرمان برای ارائه خدمات و اطلاعات به گردشگران از ابتدای تیرماه سال جاری خبر داد و گفت: این دفتر دائمی خواهد بود و دفتر دوم نیز با کمک اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در بازار کرمان راه اندازی خواهد شد. وی از فعالان حوزه گردشگری درخواست کرد اطلاعات لازم در مورد جاذبه های شهر کرمان را به این دفاتر ارائه دهند تا بتوان با تولید محصول بهتر خدمات رسانی بهتری انجام داد.
در ادامه مدیر مرکز کرمان شناسی بیان کرد: انجمن معماری ایران کتاب گردشگری کرمان را به عنوان کتاب برگزیده سال انتخاب کرده که چاپ سیزدهم آن در حال انجام است که از فعالان حوزه گردشگری درخواست داریم اطلاعات مناطق بوم گردی را در اختیار ما قرار دهند تا در چاپ جدید این کتاب اعمال شود. محمدعلی گلاب زاده تصریح کرد: در زمینه بوم گردی فیلم مستند “ابوحامد” هشتم شهریورماه در سینما شهر تماشا به نمایش در می آید و ارائه چنین مستنداتی در رابطه با شخصیت های دیگری مانند “بهمنیار” نیز ادامه خواهد داشت. وی افزود: همچنین 14 شهریورماه جاری کتاب کرمان با کمک نیروی انتظامی رونمایی خواهد شد که بخش عمدهای از این کار به گردشگری اختصاص داده شده تا جاذبه های استان بیشتر به گردشگران معرفی شود.