EN

قانون جمهوری ازبکستان در خصوص قرنطینه گیاهی

نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمان، قانون جمهوری ازبکستان در خصوص قرنطینه گیاهی را اطلاع رسانی کرده که جزئیات آن در زیر آمده است.

قانون جمهوری ازبکستان در خصوص قرنطینه گیاهی

قانون مذکور در تیرماه 1397 به تصویب مجالس قانونگذاری جمهوری ازبکستان رسیده و در تاریخ 18 تیرماه 1399 به امضای رئیس جمهور این کشور جهت اجرا رسیده است.

 فصل 1. مفاد عمومی

ماده 1. هدف قانون فوق

 

اهداف قانون فوق تنظیم مقررات در زمینه قرنطینه گیاهی جمهوری ازبکستان می باشد.

 

ماده 2. قوانین مربوط به قرنطینه گیاهی جمهوری ازبکستان

 

قوانین مربوط به قرنطینه گیاهی جمهوری ازبکستان شامل این قانون و سایر قوانین و مقررات است.

در صورت مقرر شدن شرایط دیگر در موافقتنامه های بین المللی در مورد قرنطینه گیاهی که جمهوری ازبکستان عضو آن می باشد و مطابقت با این قانون ندارد، مقررات قراردادهای بین المللی اعمال می شود.ماده 3. مفاهیم اساسی در این قانون مفاهیم ذیل استفاده می شود:محصولات مشمول قرنطینه گیاهان، قسمتی از گیاهان، مواد کاشت، محصولات فرآوری شده و سایر محصولات و محموله های که می تواند حامل ارگانیزم قرنطینه گیاهی باشند. مجوز قرنطینه – سندی که توسط سازمان دولتی بازرسی قرنطینه گیاهان وابسته به کابینه وزیران جمهوری ازبکستان صادر شده و تأیید می کند که محصول مشمول قرنطینه مجاز است به ترتیب مقرر وارد خاک جمهوری ازبکستان شود یا از  قلمروکشور عبور کند.محدودیت های قرنطینه – اقدامات بهداشتی گیاهی برای محدود کردن واردات، صادرات، حمل و نقل و استفاده از محصولات مشمول قرنطینه به جمهوری ازبکستان برای مدت معینی برای جلوگیری از گسترش ارگانیزم های قرنطینه گیاهی.قرنطینه گیاهی – مجموعه ای از اقدامات با هدف جلوگیری از ورود ، گسترش و از بین بردن ارگانیزم های قرنطینه گیاهی که می تواند به کشاورزی و سایر نباتات آسیب برساند.ارگانیزم قرنطینه گیاهی – موجودات مضر که در جهان دارای اهمیت قرنطینه می باشد و در قلمرو جمهوری ازبکستان وجود ندارند یا به صورت محدود توزیع می شوند.حامل ارگانیزم قرنطینه گیاهی – وسایل نقلیه، ماشین آلات کشاورزی، تجهیزات خاک ورزی، انواع ظروف، برخی کالاهای صنعتی،بسته بندی و همچنین کالاهای ساخته شده از محصولات گیاهی، سنگ های جامد، نمونه های خاک و (یا) ارگانیزم های دیگر که می تواند گسترش ارگانیزم های قرنطینه گیاهی را تسهیل کند.گواهی بهداشتی گیاهی – سند استاندارد بین المللی مبنی بر عدم وجود ارگانیزم های قرنطینه گیاهی در محصولات مشمول قرنطینه.گندزدایی – ضد عفونی ارگانیزم های قرنطینه گیاهی و سایر آفات با گازهای شیمیایی به منظور از بین بردن آنها.الزامات بهداشتی گیاهی – اسنادی که الزامات مربوط به محصولات مشمول قرنطینه، واردات، صادرات آنها، تولید، فرآوری، ذخیره سازی، حمل و نقل، فروش و تخریب آنها را تعیین می کند. این اسناد جهت اجرا توسط نهادهای تابعه قوه مجریه و ساختارهای اقتصادی، اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی الزامی است.الزامات گیاهی توسط سازمان دولتی بازرسی قرنطینه گیاهان وابسته به کابینه وزیران جمهوری ازبکستان (که از این پس به عنوان سازمان دولتی بازرسی قرنطینه گیاهان یاد می شود) تصویب می گردد و از تاریخ انتشار رسمی آنها لازم الاجرا می باشد، مگر اینکه تاریخ دیگری در مقررات مشخص شود. فصل 2. تنظیم زمینه قرنطینه گیاهی ماده 5. خط مشی سیاست دولت در زمینه قرنطینه گیاهی خط مشی سیاست دولت در زمینه قرنطینه گیاهی شامل موارد زیر می باشد:

تدوین و اجرای اقدامات در زمینه قرنطینه گیاهی؛

اجرای کنترل دولت بر قرنطینه گیاهی؛

اجرای سیستم اقدامات برای قرنطینه گیاهی خارجی و داخلی؛

تضمین ایمنی بهداشت گیاهی در زمینه قرنطینه گیاهی؛

توسعه سیستم نظارت مؤثر در زمینه قرنطینه گیاهی.

توسعه همکاری های بین المللی در زمینه قرنطینه گیاهی.

 

ماده 6. اختیارات کابینه وزیران جمهوری ازبکستان در زمینه قرنطینه گیاهی کابینه وزیران جمهوری ازبکستان:

اجرای سیاست یکپارچه دولت در زمینه قرنطینه گیاهی را تضمین می کند.

برنامه های دولت را در زمینه قرنطینه گیاهی تصویب می کند و بر اجرای آنها نظارت می کند.

هماهنگی فعالیت های نهادهای تابعه قوه مجریه و ساختارهای اقتصادی در زمینه قرنطینه گیاهی.

تعیین نحوه صدور اسناد در زمینه قرنطینه گیاهی، به ویژه مجوز قرنطینه، صورت جلسه باز کردن واحدهای حمل و نقل، صورت جلسه بازرسی قرنطینه، گواهینامه بهداشتی گیاهی، گواهی بهداشتی گیاهی برای داخل کشور و گواهی بهداشتی گیاهی برای صادرات مجدد.

ترتیب نظارت در زمینه قرنطینه گیاهی را تعیین می کند.

به توصیه کتبی بازرس ارشد قرنطینه گیاهی دولتی، جمهوری قره قلپاقستان ، مناطق و شهر تاشکند را تحت قرنطینه گیاهی اعلام و محدودیت های قرنطینه ای لازم را تعیین می کند.

کابینه وزیران جمهوری ازبکستان می تواند اختیارات دیگری را مطابق مقررات اعمال کند.

 

ماده 7. اختیارات نهادهای دولتی محلی در زمینه قرنطینه گیاهی

 

نهادهای دولتی محلی:

 در اجرای برنامه های دولتی در زمینه قرنطینه گیاهی شرکت می کنند؛

برنامه های منطقه ای در زمینه قرنطینه گیاهی را تصویب و اجرا می کنند؛

طبق توصیه کتبی بازرسان قرنطینه گیاهی، مناطق مربوطه را تحت قرنطینه گیاهی اعلام می کنند و محدودیت های قرنطینه ای لازم را ایجاد می کنند؛

فعالیتهای نهادهای تابعه قوه مجریه و ساختارهای اقتصادی منطقه ای و محلی را هنگام انجام امور قرنطینه گیاهی هماهنگ می کنند؛

نهادهای دولتی محلی می تواند اختیارات دیگری را مطابق مقررات اعمال کند.

 

ماده 8. مشارکت ارگانهای خودگردان شهروندان، سازمانهای غیرتجاری، غیردولتی و شهروندان در انجام فعالیتهای قرنطینه گیاهی

 

ارگانهای خودگردان شهروندان:

در اجرای برنامه های دولتی، منطقه ای و سایر برنامه ها در زمینه قرنطینه گیاهی شرکت می کنند.

در زمینه قرنطینه گیاهی در قلمرو منطقه مربوطه کنترل عمومی انجام می دهند.

در اطلاع رسانی به جمعیت قلمرو منطقه مربوطه در مورد توزیع ارگانیزم های قرنطینه گیاهی به بازرسان قرنطینه گیاهی دولتی کمک می کنند.

ارگان های خودگردان شهروندان طبق قانون می توانند در سایر موارد مربوط به قرنطینه شرکت کنند.

سازمان های غیر دولتی، غیر تجاری و شهروندان می توانند در محافظت از قلمرو جمهوری ازبکستان از ورود یا گسترش ارگانیزم های قرنطینه گیاهی (ایمنی بهداشتی گیاهی) به نهادهای دولتی و سایر ارگان ها کمک های لازم را ارائه دهند.

 

فصل 3. سیستم خدمات دولتی قرنطینه گیاهی و مدیریت آن ماده 9. سیستم خدمات دولتی قرنطینه گیاهی 

سیستم خدمات دولتی قرنطینه گیاهی عبارت است از:

سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی

سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی جمهوری قره قلپاقستان، استان ها و شهر تاشکند

مرکز علمی قرنطینه گیاهی

پاسگاه های بازرسی قرنطینه گیاهی در بزرگراه ها، جاده ها، ایستگاه های راه آهن، فرودگاه ها، بنادر رودخانه ای و پاسگاه های قرنطینه گیاهی در اداره پست.

سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی زیر نظر کابینه وزیران جمهوری ازبکستان فعالیت می کند.

ادارات خدمات بازرسی قرنطینه دولتی جمهوری قره قلپاقستان ، استان ها و شهر تاشکند به ترتیب زیر نظر سازمان بازرسی دولت قرنطینه گیاهی و شورای وزیران جمهوری قره قلپاقستان ، استانداران مناطق و شهردار تاشکند فعالیت می کنند.

مرکز علمی قرنطینه گیاهی زیر نظر سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی فعالیت می کند.

بازرسان قرنطینه گیاهی دولتی مناطق و شهرها ، پاسگاه های قرنطینه گیاهی در بزرگراه ها، جاده ها، ایستگاه های راه آهن ، فرودگاه ها ، بنادر رودخانه ای و پاسگاه های قرنطینه گیاهی در اداره پست به ترتیب تابع بازرسی های بالاتر قرنطینه گیاهان هستند.

 

ماده 10. مدیریت ادارات خدمات بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی

 

مدیریت ادارات خدمات بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی جمهوری ازبکستان توسط سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی انجام می شود.

مدیریت ادارات خدمات بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی در جمهوری قره قلپاقستان ، استان ها و شهر تاشکند توسط سازمان های بازرسی قرنطینه گیاهی دولتی جمهوری قره قلپاقستان، استان ها و شهر تاشکند انجام می گردد.

روسای ادارات دولتی بازرسی قرنطینه گیاهی جمهوری قره قلپاقستان، استان ها و شهر تاشکند به توصیه شورای وزیران قره قلپاقستان، استاندارها و شهردار تاشکند به ترتیب توسط سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی منصوب و برکنار می شوند.

بازرسان قرنطینه گیاهی مناطق و شهرها توسط سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی جمهوری قره قلپاقستان ،استان ها و شهر تاشکند منصوب و برکنار می شوند.

انجام خدمات قرنطینه دولتی در پاسگاه های بازرسی قرنطینه گیاهی در بزرگراه ها، جاده ها، ایستگاه های راه آهن، فرودگاه ها، بنادر رودخانه ای و پاسگاه های قرنطینه گیاهی در اداره پست از طرف روسای پست های قرنطینه گیاهی مربوطه مدیریت می شود که توسط سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی منصوب و برکنار می شوند.

 

ماده 11. اختیارات سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی

 

سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی:

در تهیه، توسعه و اجرای برنامه های دولتی ، منطقه ای و سایر موارد در زمینه قرنطینه گیاهان شرکت می کند.

کنترل دولت را بر اجرای به موقع برنامه ها و فعالیت های قرنطینه های گیاهی انجام می دهد، مسئول اجرای به موقع این برنامه ها و فعالیت ها در قلمرو جمهوری ازبکستان می باشد.

دستورات را در چارچوب اختیارات خود صادر می کند، دستورالعمل ها، قوانین قرنطینه گیاهی و الزامات گیاهی را به ترتیب مقرر تصویب می کند که برای اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی لازم الاجرا می باشد و آنها را مورد توجه سازمان ها و مردم قرار می دهد.

قواعد قرنطينه گياهي را هنگام واردات محصولات تحت قرنطينه را تعیین مي كند، درج الزامات قرنطینه گیاهی در قراردادهاي تجاری بين المللي (موافقت نامه ها) را براي جلوگيري از ورود و گسترش ارگانیزم های قرنطينه گياهي به قلمرو جمهوري ازبكستان در نظر مي گيرد و  اعلام نظر مي كند.

لیست ارگانیسم های مضر قرنطینه برای جمهوری ازبکستان را با هماهنگی هیئت وزیران جمهوری ازبکستان تصویب می کند.

لیست مواد کاشت، محصولات قرنطینه شده و مناطق توزیع آنها را تأیید می کند که واردات آن به قلمرو جمهوری ازبکستان ممنوع است.

لیست محصولات قرنطینه شده را تایید می کند که صادرات آن از قلمرو جمهوری ازبکستان ممنوع است.

الزامات بهداشتی گیاهی را تأیید می کند.

آیین نامه های مربوط به گذرگاه های مرزی قرنطینه گیاهی در بزرگراه ها ، جاده ها ، ایستگاه های راه آهن ، فرودگاه ها ، بنادر رودخانه و واحدهای مخصوص تدخین (کنترل آفات) برای مبارزه با امکانات قرنطینه گیاهی را تصویب می کند.

مجوز قرنطینه صادر می کند.

همکاری های بین المللی را در زمینه قرنطینه گیاهی انجام می دهد ، از منافع جمهوری ازبکستان در زمینه قرنطینه گیاهی در سازمان های بین المللی محافظت می کند.

واحدهای مخصوص گندزدایی (کنترل آفات)  را برای کنترل ارگانیزم های قرنطینه گیاهی تشکیل می کند ، به مزارع کشاورزان خصوصی و دولتی ، جنگلداری و سایر اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی دیگر در مبارزه با ارگانیزم های قرنطینه گیاهی خدمات می دهد.

بازرسی قرنطینه گیاهی و معاینه آزمایشگاهی محصولات تحت قرنطینه و انتقال کنندگان ارگانیزم های قرنطینه گیاهی را که از کشورهای خارجی به جمهوری ازبکستان صادر و وارد شده اند ، انجام می دهد.

قلمرو جمهوری ازبکستان را به مناطق تحت قرنطینه و مناطق کوچک تحت قرنطینه تقسیم می کند.

کارهایی را در زمینه ارتقاء و معرفی دستاوردهای علمی و بهترین شیوه ها در مبارزه با آفات قرنطینه ، بیماری های گیاهی و علفهای هرز ، روشها و ابزارهای نوآورانه در تولید ، انتشار دانش در مورد ارگانیزم های قرنطینه گیاهی در بین مردم تشکیل می کند.

پیشنهادات خود را به هیئت وزیران جمهوری ازبکستان و مقامات محلی در مورد  تعیین (لغو) قرنطینه در منطقه مربوط ارائه می کند.

برنامه ها و اقدامات سالانه مربوط به قرنطینه گیاهی ، محدودیت های قرنطینه با هماهنگی هیئت وزیران جمهوری ازبکستان را تصویب می کند.

پیشنهادهایی را به هیئت وزیران جمهوری ازبکستان درباره تجدید نظر در لیست آفات مشمول قرنطینه برای جمهوری ازبکستان ، لیست مواد کاشت ممنوع برای واردات به خاک جمهوری ازبکستان،  محصولات تحت قرنطینه و مناطق توزیع آنها و لیست محصولات تحت قرنطینه ممنوع برای صادرات از قلمرو جمهوری ازبکستان را ارایه می دهد.

سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی می تواند اختیارات دیگری را مطابق قانون اعمال کند.

 

ماده 12. اختیارات سازمان های بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی جمهوری قره قالپاقستان، استان ها و شهر تاشکند

 

سازمان های بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی جمهوری قره قلپاقستان، استان ها و شهر تاشکند:

به منظور شناسایی به موقع ارگانیزم های قرنطینه گیاهی، معاینات کنترل محل نگهداری، فرآوری، فروش، دریافت محصولات مشمول قرنطینه و مناطق مجاور، مزارع کشاورزی، جنگل ها، مناطق طبیعی حفاظت شده را ترتیب دهند.

اقدامات فوری را برای جلوگیری از گسترش و از بین بردن مراکز شناسایی شده سرایت آفات قرنطینه گیاهی و  شناسایی و بستن راه های ورود ارگانیزم های قرنطینه گیاهی انجام دهند.

گواهینامه بهداشتی گیاهی، گواهی بهداشتی گیاهی برای داخل کشور، گواهینامه بهداشتی گیاهی برای صادرات مجدد ، صورت جلسه در مورد بازرسی وسایل نقلیه و صورت جلسه در مورد بازرسی قرنطینه صادر می کنند.                                                                                                  

نظارت بر سلامت و ضد عفونی کردن محصولات مشمول قرنطینه و ضد عفونی کردن وسایل نقلیه که از کشورهای خارجی وارد جمهوری ازبکستان می شوند.

به شورای وزیران جمهوری قره قلپاقستان، استانداری ها و شهرداری تاشکند اطلاعات در مورد اعلام (لغو) گیاهان تحت قرنطینه منطقه مربوطه و بکار بردن محدودیت های لازم قرنطینه ارائه می کند. سازمان های بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی جمهوری قره قلپاقستان، استان ها و شهر تاشکند می توانند اختیارات دیگری را مطابق قانون اعمال کنند.   ماده 13. مرکز علمی قرنطینه گیاهی 

پشتیبانی علمی خدمات دولتی قرنطینه گیاهی توسط مرکز علمی قرنطینه گیاهی ارائه می شود.

مرکز علمی قرنطینه گیاهی تحقیقاتی در مورد خصوصیات بیولوژیکی ارگانیزم های قرنطینه گیاهی و روش های کنترل آنها انجام می دهد.

مرکز علمی قرنطینه گیاهی دانش و مهارت های حرفه ای کارمندان را در زمینه مبارزه با ارگانیزم های قرنطینه گیاهی و انتشار اطلاعات در مورد ارگانیزم های قرنطینه گیاهی در بین مردم را فراهم می کند.

 

ماده 14. گذرگاه های قرنطینه گیاهی در مرزهای دولتی جمهوری ازبکستان.

 

بازرسی از محصولات تحت قرنطینه وارد شده به گمرک جمهوری ازبکستان (از جمله محموله ترانزیت) توسط بازرسان دولتی قرنطینه گیاهی در گذرگاه های مرزی قرنطینه گیاهی انجام می گردد.

پاسگاه مرزی قرنطینه گیاهی در گذرگاه مرزی دولت جمهوری ازبکستان، گذرگاه های مرزی بین منطقه ای تأسیس می شود و دفتر کار، وسایل بازرسی و نمونه گیری، وسایل معاینه بهداشتی گیاهی، امکانات ارتباطی و اینترنت با هزینه بودجه دولتی جمهوری ازبکستان تامین می گردد.

در صورت تشخیص گواهینامه بهداشتی گیاهی جعلی توسط بازرس دولتی قرنطینه گیاهی، عدم رعایت الزامات تعیین شده یا سوء ظن به وجود ارگانیزم های قرنطینه گیاهی در محصول قرنطینه، این محصول قرنطینه در پاسگاه قرنطینه گیاهی مرزی مربوطه توقیف می گردد و در این مورد به سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی اعلام می شود.

 

ماده 15. بازرسان قرنطینه گیاهی دولتی

 

رئیس سازمان بازرسی قرنطینه گیاهی کل کشور، بازرس ارشد دولتی قرنطینه گیاهی جمهوری ازبکستان، معاونان وی و مدیر مرکز علمی قرنطینه گیاهی معاون سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهان جمهوری ازبکستان هستند.

سرپرست قرنطینه گیاهی دولتی جمهوری قره قلپاقستان، استان ها و شهر تاشکند بازرسان ارشد قرنطینه گیاهی جمهوری قره قلپاقستان ، استان ها و شهر تاشکند هستند.

بازرسان دولتي قرنطينه گياهي مناطق و شهرها بايد فعاليت هاي خود را در قلمرو مربوطه انجام دهند.

متخصصان کشاورزی بازرسی قرنطینه گیاهی دولتی ، بازرسان قرنطینه گیاهی دولتی جمهوری قره قلپاقستان ، استان ها و شهر تاشکند ، روسا و مهندسین کشاورزی پاسگاه های بازرسی قرنطینه گیاهی در بزرگراه ها، جاده ها، ایستگاه های راه آهن، فرودگاه ها ، بنادر رودخانه ای و همچنین پاسگاه های قرنطینه گیاهی در ادارات پست، روسا و متخصصان مبارزه با ارگانیزم های قرنطینه گیاهی واحدهای گندزدایی ، بازرسان دولتی قرنطینه گیاهی محسوب می شوند. 

ماده 16. حقوق بازرسان دولتی قرنطینه گیاهی

 

بازرسان دولتی قرنطینه گیاهی در چارچوب اختیارات خود ، حق دارند:

ورود بلامانع به محوطه ادارات و سازمان های  دولتی و تجاری، اشخاص حقوقی و حقیقی که در کشت، تهیه، ذخیره سازی، حمل و نقل، فرآوری و فروش محصولات تحت قرنطینه مشغول هستند.

ارایه پیشنهادات لازم الاجرا برای از بین بردن و جلوگیری از نقض قوانین قرنطینه گیاهی و الزامات بهداشتی گیاهی.

دریافت نمونه از محصولات تحت قرنطینه برای آزمایش و معاینه مربوطه.

ایجاد محدودیت های قرنطینه مطابق با قوانین قرنطینه گیاهی هنگام شناسایی ارگانیزم های قرنطینه گیاهی، واردات محصولات قرنطینه ای ، توقیف، حذف یا بازگرداندن آنها به مبدا.

درخواست اطلاعات از مقامات گمرکی، ایستگاه های راه آهن، ایستگاههای اتوبوس، فرودگاهها، بنادر رودخانه، ادارات پست، بازارهای فروش محصولات کشاورزی و سایر سازمانها در مورد محموله های وارداتی  و صادراتی مشمول قرنطینه گیاهی مطابق ماده 20 این قانون.

در صورت لزوم برای بازرسی و ضدعفونی کردن محصولات تحت قرنطینه تقاضای در اختیار گذاشتن کارگران کمکی ، فضای اداری و مواد کمکی مورد نیاز از صاحبان محموله.

بازرسان قرنطینه گیاهی دولتی می توانند طبق قانون از حقوق دیگری برخوردار شوند.

 

ماده 17. تعهدات بازرسان قرنطینه گیاهی دولتی

 

بازرسان قرنطینه گیاهی دولتی:

اقدامات لازم برای جلوگیری از ورود ارگانیزم های قرنطینه گیاهی به محوطه عاری از ارگانیزم های قرنطینه گیاهی انجام دهند.

برای تشخیص ارگانیزم های قرنطینه گیاهی آزمایش و معاینه های دیگری انجام دهند.

در مورد وضعیت قرنطینه موجود در مناطق مرزی و کشورهای همسایه به مقامات و سازمانهای ذیربط اطلاع دهند و اقدامات مربوط به قرنطینه گیاهی را انجام داده ، توصیه های لازم را صادر کنند.

پیشنهادات لازم به نهادهای تابعه قوه مجریه و ساختارهای اقتصادی، اشخاص حقوقی و حقیقی در مورد اجرای الزامات بهداشتی گیاهی ضروری ارایه کنند.

 در صورت تشخیص ناسازگاری با قوانین قرنطینه گیاهی و نقض الزامات بهداشتی گیاهی استفاده از واگن های راه آهن ، کشتی ، هواپیما و سایر وسایل نقلیه را ممنوع کنند.

بازرسان قرنطینه گیاهی دولتی می توانند طبق قانون از تعهدات دیگری برخوردار شوند.

 

فصل 4. حقوق و تعهدات نهادهای تابعه قوه مجریه و ساختارهای اقتصادی ، اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی در زمینه قرنطینه گیاهی ماده 18. حقوق نهادهای تابعه قوه مجریه و ساختارهای اقتصادی ، اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی در زمینه قرنطینه گیاهی 

 نهادهای تابعه قوه مجریه و ساختارهای اقتصادی، اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی در زمینه قرنطینه گیاهی که در تولید، تهیه، ذخیره سازی، حمل و نقل، فرآوری و فروش محصولات تحت قرنطینه مشارکت می کنند حق دارند:

در صورت لزوم در همکاری با نمایندگان سازمان دولتی قرنطینه گیاهی مجموعه ای از اقدامات تضمین کننده اجرای بدون قید و شرط قوانین قرنطینه گیاهی و الزامات بهداشتی گیاهی تصمین کنند.

برای شناسایی ارگانیزم های قرنطینه گیاهی از سازمان دولتی قرنطینه گیاهی جهت انجام بازرسی از محل های نگهداری، فرآوری، فروش و تحویل محصولات تحت قرنطینه، مناطق مجاور، زمین های کشاورزی، جنگل ها و مناطق طبیعی محافظت شده را درخواست کنند.

به سازمان قرنطینه گیاهی دولتی و نهادهای محلی در باره برداشتن محدودیت قرنطینه پس از از بین بردن کامل ارگانیزم های قرنطینه گیاهی پیشنهاد دهند.

نهادهای تابعه قوه مجریه و ساختارهای اقتصادی، اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی در زمینه قرنطینه گیاهی که در تولید، تهیه، ذخیره سازی، حمل و نقل، فرآوری و فروش محصولات تحت قرنطینه مشارکت می کنند می توانند طبق قانون از حقوق دیگری برخوردار شوند.

 

ماده 19. تعهدات نهادهای تابعه قوه مجریه و ساختارهای اقتصادی ، اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی در زمینه قرنطینه گیاهی 

نهادهای تابعه قوه مجریه و ساختارهای اقتصادی، اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی در زمینه قرنطینه گیاهی که در تولید، تهیه، ذخیره سازی، حمل و نقل، فرآوری و فروش محصولات تحت قرنطینه مشارکت می کنند متعهد هستند:

تحت کنترل سازمان دولتی قرنطینه گیاهی، بازرسی (معاینه) و مبارزه با ارگانیزم های قرنطینه گیاهی همچنین اقدامات برای جلوگیری از گسترش ارگانیزم های مشمول قرنطینه گیاهی را انجام دهند.

محصوله های مشمول قرنطینه را که به ترتیب مقرر مجوز قرنطینه و (یا) گواهینامه بهداشتی گیاهی داخلی اخذ نکرده ، دریافت نکنند.

در هنگام واردات محصولات تحت قرنطینه از کشورهای خارجی و از قلمرو جمهوری ازبکستان که تحت قرنطینه گیاهی اعلام شده است  قوانین قرنطینه را کاملا رعایت کنند.

حداقل سالی یک بار تدابیر ضد عفونی پیشگیری در انبارهای نگهداری محصولات مشمول قرنطینه را به صورت مقرر انجام دهند.

نهادهای تابعه قوه مجریه و ساختارهای اقتصادی، اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی در زمینه قرنطینه گیاهی که در تولید، تهیه، ذخیره سازی، حمل و نقل، فرآوری و فروش محصولات تحت قرنطینه مشارکت می کنند می توانند طبق قانون از تعهدات دیگری برخوردار شوند.

اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی که فعالیت در زمینه کشت محصولات کشاورزی، گیاهان دارویی، پرورش انواع نباتات، اصلاح انواع گیاهان جدید هستند موظفند به منظور شناسایی به موقع ارگانیزم های قرنطینه گیاهی، نظارت منظم بر کشتزار خود را انجام دهند و در صورت شناسایی آنها بلافاصله به مقامات محلی، سازمان قرنطینه گیاهی دولتی اطلاع دهند و اقدامات لازم جهت از بین بردن ارگانیزم های قرنطینه گیاهی شناسایی شده را انجام  بدهد.

 

فصل 5. اقدامات قرنطینه گیاهی و اجرای آنها

 

ماده 20. اقدامات قرنطینه گیاهی

 

هدف از اقدامات قرنطینه گیاهی جلوگیری، محدود کردن و از بین بردن خطر آسیب در نتیجه نفوذ ارگانیزم های قرنطینه گیاهی از کشورهای خارجی و از قلمرو جمهوری ازبکستان است که باعث پخش ارگانیزم های قرنطینه گیاهی به قلمرو جمهوری ازبکستان عاری از ارگانیزم های قرنطینه گیاهی می شوند.

اقدامات قرنطینه گیاهی در مورد زیر اعمال می گردد:

جهان گیاهی موجود در شرایط طبیعی، کشاورزی، جنگل­ها، گیاهان دارویی، گیاهان تزئینی از جمله بذرها، نهال ها و قسمت های آنها (قلمه ها ، پیازها ، غده ها، میوه ها و موارد دیگر) همچنین سایر محصولات گیاهی که می توانند حامل ارگانیزم های قرنطینه گیاهی باشند؛

قارچهای زنده، باکتریها، ویروسها، کرم های لوله ای، کنه سانان، حشرات؛

مجموعه ای از حشرات، پاتوژن های بیماری های گیاهان و نمونه خسارات ناشی از آنها، گیاهان دارویی و مجموعه دانه های آنها؛

گیاهان، ماشین آلات کشاورزی، ابزارهای خاک ورزی، انواع مصالح بسته بندی، بعضی کالاهای صنعتی، ضرف و ضروف و کالاهای از مواد گیاهی، مواد مونولیت، نمونه خاک، وسایل نقلیه و سایر ناقلین ارگانیزم های قرنطینه گیاهی که از کشورهای خارجی و از قلمرو جمهوری ازبکستان وارد می شوند و تحت قرنطینه گیاهی اعلام می شوند؛

محوطه و محل دفتر کار شرکت ها و سازمان های در حال کشت، تهیه، انبارداری، فرآوری و فروش محصولات گیاهی، زمین کشاورزی و جنگل ها، زمینهای اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی همچنین زمینهای غیر کشاورزی (جاده ها، اماکن اطراف خطوط انتقال برق و سایر موارد) و مناطق مرزی کشور.

ماده 21. ترتیب برقراری و لغو قرنطینه

 

در صورت شناسایی ارگانیزم های قرنطینه گیاهی با تصمیمات مقامات محلی به پیشنهاد بازرس قرنطینه گیاهی  منطقه (شهر) در  مزارع موسسات کشاورزی و مزارع شخصی، موسسات جنگلداری و سایر مزارع اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی، ایستگاه های راه آهن، فرودگاه ها ، بنادر رودخانه ای ، شهرک ها، روستاها ودهات، دهکده ها، رودخانه ها، و مناطق  مجاور آنها تحت قرنطینه گیاهی اعلام شده و یا محدودیت های لازم قرنطینه در آنها برقرار می شود.

اعلام برقراری مناطق و شهرها تحت قرنطینه گیاهی یا ایجاد محدودیت های قرنطینه با تصمیمات شورای وزیران جمهوری قره قلپاقستان، استاانداران مناطق و شهردار تاشکند به توصیه بازرسان قرنطینه گیاهی دولتی مربوطه انجام می گردد.

اعلام سراسری جمهوری قره قلپاقستان، مناطق و شهر تاشکند تحت قرنطینه گیاهی و یا تعیین محدودیت های قرنطینه توسط مصوبه هیئت وزیران جمهوری ازبکستان به پیشنهاد بازرس ارشد دولتی قرنطینه گیاهی جمهوری ازبکستان انجام می گردد.

در منطقه تحت قرنطینه گیاهی اعلام شده از گسترش کانون شیوع ارگانیزم های قرنطینه گیاهی جلوگیری می شود و در مناطق همجوار اقدامات قرنطینه گیاهی برای جلوگیری از گسترش و از بین بردن ارگانیزم های قرنطینه گیاهی انجام می شود.

شرایط صادرات محصولات تحت قرنطینه از مناطقی که محدودیت های قرنطینه در آن ایجاد شده و استفاده از این محصولات، بجز محصولات آلوده، براساس قوانین قرنطینه گیاهی و الزامات بهداشتی گیاهی تعیین می شود.

شرایط استفاده از محصولات آلوده توسط بازرسان قرنطینه گیاهی طبق قوانین قرنطینه گیاهی تعیین می شود.

محدودیت های قرنطینه ایجاد شده در منطقه پس از انجام اقدامات لازم قرنطینه گیاهی و از بین بردن کامل ارگانیزم های قرنطینه گیاهی مطابق با تصمیمات شورای وزیران جمهوری قره قلپاقستان، استانداران مناطق و شهردار تاشکند که این محدودیت ها را براساس پیشنهاد بازرسان دولتی قرنطینه گیاهی مربوطه تعیین کرده اند و بر اساس مصوبه هیئت وزیران جمهوری ازبکستان به پیشنهاد بازرس ارشد دولتی قرنطینه گیاهی جمهوری ازبکستان برداشته می شود. 

 

ماده 22. نظارت بهداشتی گیاهی میدانی و تشکیل آن

 

نظارت بهداشتی گیاهی میدانی به منظور تضمین سلامت گیاهان و محصولات گیاهی و برای تعیین وجود یا عدم وجود ارگانیزم های قرنطینه گیاهی در آنها انجام می شود.

نظارت بهداشتی گیاهی میدانی توسط بازرسان قرنطینه گیاهی انجام می شود.

پس از انجام نظارت بهداشتی گیاهی میدانی صورت جلسه تنظیم می شود و اقدامات لازم برای اجرای آن مشخص می گردد.

 

ماده 23. بازرسی های آزمایشگاهی در زمینه قرنطینه گیاهی

 

بازرسی های آزمایشگاهی در زمینه قرنطینه گیاهی جهت مطالعه قسمت های و (یا) نمونه های محصولات تحت قرنطینه به منظور شناسایی عفونت آنها ، وجود یا عدم وجود ارگانیزم های قرنطینه گیاهی  و مطابق قانون در آزمایشگاه های معتبر انجام می گردد.

بازرسی های آزمایشگاهی در زمینه قرنطینه گیاهی به منظور موارد زیر انجام می گردد:

شناسایی مطابقت محصولات مشمول قرنطینه با مقررات قرنطینه گیاهی و الزامات بهداشتی گیاهی؛

پایش در زمینه قرنطینه گیاهی در قلمرو جمهوری ازبکستان؛

تجزیه و تحلیل خطر های بهداشتی گیاهی؛

صدور گواهینامه بهداشتی گیاهی؛

صدور مجوز قرنطینه؛

انجام تحقیقات علمی.

بازرسی های آزمایشگاهی در زمینه قرنطینه گیاهی مطابق قوانین می تواند برای منظور دیگر نیز انجام گردد.

 

ماده 24. گندزدایی محصولات تحت قرنطینه

 

هنگام واردات محصولات تحت قرنطینه، انتقال آنها در قلمرو جمهوری ازبکستان، صادرات آنها، سم پاشی وسایل نقلیه و انبارهای خالی فقط توسط تیم های مخصوص ضد عفونی برای مبارزه با ارگانیزم های قرنطینه و تنظیم صورت جلسه گندزدایی بر اساس نتایج آن انجام می شود.

 

ماده 25. پایش در زمینه قرنطینه گیاهی

 

پایش در زمینه قرنطینه گیاهی در قلمرو جمهوری ازبکستان سیستمی برای شناسایی، نظارت، تجزیه و تحلیل ، ارزیابی و پیش بینی شیوع ارگانیزم های قرنطینه گیاهی است.

پایش در زمینه قرنطینه گیاهی به منظور موارد زیر انجام می گردد:

شناسایی و ارزیابی عوامل مؤثر در نفوذ ارگانیزم های قرنطینه گیاهی به خاک جمهوری ازبکستان، توزیع و تأثیردر ویژگی های زیست شناختی؛

شناسایی راه های نفوذ به خاک جمهوری ازبکستان و مناطق توزیع ارگانیزم های قرنطینه گیاهی؛

شناسایی کانونهای ارگانیزم های قرنطینه گیاهی؛

انجام اقدامات لازم برای مبارزه با ارگانیزم های قرنطینه گیاهی؛

شناسایی و تجزیه و تحلیل خطرهای بهداشتی گیاهی.

پایش در زمینه قرنطینه گیاهای توسط سازمان دولتی قرنطینه گیاهی به ترتیبی که توسط کابینه وزیران جمهوری ازبکستان تعیین شده انجام می شود.

 

فصل 6. باز بودن اطلاعات در زمینه قرنطینه گیاهان

 

ماده 26. دسترسی به اطلاعات

 

قوانین و مقررات حقوقی، اسناد و مدارک در مورد تنظیم فنی در زمینه قرنطینه گیاهی، از جمله الزامات بهداشتی گیاهی همچنین اطلاعات مربوط به مناطق تحت قرنطینه، اقدامات انجام شده توسط سازمان قرنطینه گیاهی دولتی و سایر اطلاعات در زمینه قرنطینه گیاهی در رسانه ها و در وب سایت رسمی سازمان بازرسی قرنطینه گیاهی منتشر می شود.

 

ماده 27. گزارش ملی در مورد وضعیت بهداشتی گیاهی در قلمرو جمهوری ازبکستان

 

سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی گزارش ملی در مورد وضعیت بهداشتی گیاهی در قلمرو جمهوری ازبکستان را تهیه و به هیئت وزیران جمهوری ازبکستان ارسال می کند.

اطلاعات مربوط به گزارش ملی در مورد وضعیت بهداشتی گیاهی در قلمرو جمهوری ازبکستان باید در هماهنگی با کابینه وزیران جمهوری ازبکستان در وب سایت رسمی سازمان بازرسی قرنطینه گیاهی دولتی منتشر شود.

 

فصل 7. واردات و صادرات محصولات تحت قرنطینه

 

ماده 28- الزامات مربوط به واردات، صادرات و ترانزیت محصولات تحت قرنطینه

 

محصولات تحت قرنطینه وارداتی، صادراتی و ترانزیتی باید عاری از ارگانیزم های قرنطینه گیاهی باشد و هر پارتی محموله باید به همراه نسخه اصل گواهینامه بهداشتی گیاهی باشد.

در هنگام واردات، صادرات و انتقال ترانزیت محصولات تحت قرنطینه باید مقررات قرنطینه گیاهی و الزامات بهداشتی گیاهی رعایت شود.

 

ماده 29. واردات محصولات تحت قرنطینه

 

واردات محصولات تحت قرنطینه با مجوز قرنطینه، گواهینامه بهداشتی گیاهی یا گواهی صادر شده توسط سازمان قرنطینه و نهادهای حمایت از گیاهان کشور صادر کننده مجاز است.

واردات محصولات قرنطینه از کشورهای خارجی که نهاد دولتی  قرنطینه و حمایت از گیاهان ندارند با مجوز قرنطینه صادر شده توسط سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی جمهوری ازبکستان بطور جداگانه برای هر پارتی از محصولات قرنطینه مجاز است.

نهادهای تابعه قوه مجریه و ساختارهای اقتصادی، اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی هنگام واردات محصولات تحت قرنطینه موظف هستند:

 الزامات بهداشتی گیاهی را جهت جلوگیری از ورود ارگانیزم های قرنطینه گیاهی به قلمرو جمهوری ازبکستان در متن قراردادهای تجاری وارداتی محصولات تحت قرنطینه به جمهوری ازبکستان یا ترانزیت محصولات تحت قرنطینه از طریق قلمرو کشور درج کنند؛

در هنگام خرید محصولات تحت قرنطینه از کشورهای خارجی، در صورت لزوم اعزام متخصصین قرنطینه گیاهی جهت مطالعه وضعیت بهداشتی گیاهی محصولات تحت قرنطینه در این کشورها فراهم کنند.

محصولات وارداتی تحت قرنطینه باید در پاسگاه های بازرسی مرزی قرنطینه گیاهی توسط بازرسان  قرنطینه گیاهی تحت بازرسی اجباری قرار می گیرد.

پاسگاه های مرزی قرنطینه گیاهی که محصولات تحت قرنطینه از آن وارد می شود توسط سازمان بازرسی دولتی قرنطینه گیاهی ایجاد می شود.

در صورت شناسایی خطر ورود و گسترش ارگانیزم های قرنطینه گیاهی از کشورهای همسایه به قلمرو جمهوری ازبکستان، مرز در مناطق دارای ریسک با تصمیم مقامات ذیصلاح موقتاً بسته می شود.

واردات محصولات تحت قرنطینه که در آن ارگانیزم های قرنطینه گیاهی شناسایی شده است  به جز نمونه های آنها که به منظور تحقیقات علمی وارد می شوند،  ممنوع است.

ارسال بذر و مواد کاشتی از کشورهای خارجی به شهروندان مقیم جمهوری ازبکستان از طریق پست و آوردن آنها داخل بار شخصی ممنوع است. حمل برخی از میوه ها، میوه های تازه و سبزیجات که به ارگانیزم های قرنطینه گیاهی در بار دستی مسافران آلوده نمی شوند با شناسایی بازرس قرنطینه گیاهی مجاز است. در صورت ارسال بذر، گیاه یا مواد کاشت با ارزش ویژه به آدرس مؤسسات تحقیقاتی آنها باید با شناسایی بازرس قرنطینه گیاهی دولتی برای بازرسی به نهالستان مراقبت گیاهان ارسال می شوند.

نمایندگی های دیپلماتیک، دفاتر کنسولی و نمایندگی های سازمان های بین المللی تجاری و اقتصادی مقیم جمهوری ازبکستان واردات و حمل کالاهای تحت قرنطینه از کشورهای خارجی به جمهوری ازبکستان، حمل و نقل داخلی و استفاده را مطابق با مقررات قرنطینه گیاهی انجام می دهند.

در صورت پیدا کردن ارگانیزم های قرنطینه گیاهی در محصولات وارداتی تحت قرنطینه به ترتیب مقرر در طول روز، سم پاشی یا  به هر نوع ماده دیگر ضد عفونی می شود.  به منظور تشخیص خسارت پنهان از علفهای هرز تصفیه می گردد و برای بهبود سلامت آنها مطابق با مقررات قرنطینه در گلخانه ها و نهالستان قرنطینه گیاهی کاشته می شوند. این گیاهان با رعایت الزانات بهداشتی گیاهی پرورش می شوند و یا در مناطق عاری از خطر شیوع ارگانیزم های قرنطینه گیاهی استفاده می شوند. شناسایی عفونت نهفته در بعضی موارد براساس بازرسی آزمایشگاهی انجام می گیرد.

کلیه هزینه های مربوط به ضد عفونی کردن محصولات وارداتی تحت قرنطینه از جمله استفاده از نیروی کار، حمل و نقل، محل و مواد کمکی را گیرنده یا فرستنده مربوطه محصولات تحت قرنطینه بر عهده می گیرد.

ترانزیت بار حاوی محصولات تحت قرنطینه توسط اداره خدمات بازرسی قرنطینه گیاهی دولتی تحت بازرسی اجباری قرار می گیرد. در صورت شناسایی ارگانیزم های قرنطینه گیاهی این کالاها باید توقیف و  ضد عفونی شوند یا به کشور صادر کننده بازگردند.

 

ماده 30. صادرات محصولات تحت قرنطینه

 

صادرات محصولات تحت قرنطینه از جمهوری ازبکستان باید مطابق با مقررات قرنطینه گیاهی، الزامات بهداشتی گیاهی  و با مفاد موافقتنامه های بین المللی جمهوری ازبکستان در زمینه قرنطینه گیاهی باشد و نباید در لیست محصولات تحت قرنطینه ممنوع صادرات از قلمرو جمهوری ازبکستان قرار بگیرد.

به هر پارتی از محصولات تحت قرنطینه باید گواهی بهداشتی  گیاهی ضمیمه شده باشد.

 

فصل 8. مفاد نهایی

 

ماده 31. همکاری های بین المللی در زمینه قرنطینه گیاهی

 

همکاری های بین المللی در زمینه قرنطینه گیاهی مطابق با موافقتنامه های بین المللی و قوانین و مقررات جمهوری ازبکستان انجام می گیرد.

 

ماده 32.  تأمین مالی سیستم خدمات دولتی قرنطینه گیاهی

 

سیستم خدمات دولتی قرنطینه گیاهی توسط بودجه دولت جمهوری ازبکستان و سایر منابع که طبق قوانین و مقررات ممنوع نیست تأمین می شود.

تیم های ویژه گند زدایی مبارزه با ارگانیزم های قرنطینه گیاهی فعالیت های خود را به صورت خود کفایی مالی کامل از هزینه درآمد حاصل از کارهای ضد عفونی انجام می دهند.

 سالانه از بودجه دولت جمهوری ازبکستان برای مبارزه با ارگانیزم های قرنطینه گیاهی و تضمین ایمنی بهداشتی گیاهی بودجه ای اختصاص داده می شود.

درآمد حاصل از خدمات پولی در زمینه قرنطینه گیاهی برای تشویق کارکنان سازمان قرنطینه گیاهی دولتی، توسعه پایگاه مادی و فنی ادارات بازرسی قرنطینه گیاهی دولتی و تأمین هزینه های دیگر مرتبط با فعالیت های آنها هزینه می شود.

کلیه هزینه های ادارات بازرسی قرنطینه گیاهی دولتی مربوط به بازرسی و معاینه از محصولات تحت قرنطینه وارداتی، صادراتی و ترانزیتی و تهیه اسناد لازم توسط اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی مربوطه پرداخت می شود.

 

ماده 33. حل اختلافات

 

اختلافات در زمینه قرنطینه گیاهی به ترتیب مقرر در قوانین  حل می شود.

 

ماده 34. مسئولیت نقض قوانین مربوط به قرنطینه گیاهی

 

اشخاص متهم به نقض قوانین قرنطینه گیاهی به ترتیب مقرر مجازات خواهد شد.