EN

محمد نهاونديان نایب ریيس اتاق اسلامي شد

چهل‌ونهمین نشست مجمع عمومی، شانزدهمین نشست هیأت مدیره، پنجاهمین نشست کمیته مالی و اجلاس هیأت مدیره مرکز تحقیقات و اطلاع‌رسانی اتاق بازرگانی، صنعت و کشاورزی اسلامی 4 تا 5 اردیبهشت 1392 در دوحه قطر برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومي اتاق ايران، در این نشست‌ها هیأتی به سرپرستی «محمد نهاوندیان» رئيس اتاق ایران به‌همراه نمایندگانی از اتاق‌های بازرگانی کشورهای مصر، اردن، کویت، نیجر، عمان، پاکستان، قطر، عربستان سعودی، سودان، ترکیه، اوگاندا، امارات متحده عربی، تونس، جیبوتی و فلسطین شرکت كردند.

با حمایت اتاق ایران، اجلاس با تجدید عضویت اتاق افغانستان در فعالیت‌های اتاق اسلامی موافقت كرد. اعضاي اجلاس هم‌چنين پس از استماع گزارش پنجاهمین نشست کمیته مالی، به‌اتفاق آرا آن‌ را تصویب كردند.

سپس کاندیداتوری اعضا برای عضویت در هیأت مدیره برای دوره 2017- 2013 مورد بررسی قرار گرفت که 17 اتاق از اتاق‌های عضو شامل مصر، ایران، اردن، کویت، نیجر، عمان، پاکستان، قطر، عربستان سعودی، سودان، ترکیه، اوگاندا، امارات متحده عربی، تونس، جیبوتی، فلسطین و عراق حائز شرایط اعلام شدند. سپس اعضای هیأت مدیره اتاق اسلامی آقای شیخ صالح کامل را به ریاست اتاق اسلامی تعیین و هم‌چنين اعضاي هيأت رئيسه محمد نهاونديان را براي يك دوره چهارساله به سمت نائب رئيس اتاق اسلامي انتخاب کردند.

شیخ صالح کامل اظهار داشت در دوره جدید مدیریت اتاق اسلامی تلاش مضاعفی در جهت تحقق اهداف این اتاق صورت خواهد پذیرفت که در این رابطه همیاری اتاق‌های عضو لازم و ضروری است.

نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی و صنایع، معادن و کشاورزی ایران به‌عنوان سخنران بعدی نشست اظهار داشت: «از تعداد 57 عضو اتاق، کم‌تر از نصف در اتاق اسلامی فعال هستند.»

او با تأکید بر مشارکت همه کشورهای اسلامی، از اتاق اسلامی خواست جایگاه این اتاق را به سطح سازمانی جهانی ارتقا ببخشید و تلاش روزافزونی را با ارائه خدمات بیشتر به اتاق‌ها و مؤسسات عضو با هدف جذب مشارکت این مؤسسات و ایجاد حس عضویت فعال در این اتاق با اجرای مشترک سالانه یک برنامه به‌عمل آورد.

رئیس اتاق ایران در ادامه خواستار ارتقاي شفافیت و پاسخ‌گویی بدنه اجرائی اتاق اسلامی به اعضا شد. او با اشاره به تغییرات شگرف عرصه اقتصاد جهانی، ضرورت تقویت نقش اتاق اسلامی را یادآور شد.

نهاوندیان بر اهمیت تحقیق و توسعه تصریح و خواستار استفاده از ظرفیت‌های مرکز تحقیقات و اطلاع‌رسانی اتاق اسلامی (ایکریک) و تقویت حضور این نهاد در مباحثات اقتصادی و تجاری بین‌المللی شد و نیاز به تدوین طرح عمل جدید اتاق اسلامی با توجه به مقتضیات زمان را یادآور شد. اجلاس با تأیید اظهارات رئیس اتاق ایران، خواستار بحث و تبادل‌نظر برای طراحی و تدوین طرح عمل جدید اتاق اسلامی در نشست آتی هیأت مدیره در ایران گردید.

نهاوندیان در ادامه با اشاره به موضوع نشان جهانی حلال و سه سند موجود در خصوص راهبردها، اعتبار بخشی و صدور گواهی در این رابطه که به تصویب کومسک رسیده است، هدف از تدوین و تصویب این استانداردها را ایجاد یک معیار مورد قبول مذاهب اسلامی بدون توجه به اختلافات فرق مختلف دانسته و تأکید کرد که در هر کشور اسلامی سازمان‌های صادرکننده گواهی و اعتبار بخشی می‌توانند از بین مراجع دولتی یا خصوصی انتخاب گردند.

وی ادامه داد: «برای اجرای موثر این اسناد در کشورهای غیراسلامی که دارای اقلیت‌های مسلمان هستند باید مدیریت لازم اعمال و همکاری کشورهای اسلامی تقویت گردد.»

رئیس اتاق ایران هم‌چنین پیشنهاد کرد برای پی‌گیری روند اجرائی استاندارد واحد حلال، جلسه مشترکی بين سازمان استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی (اسمیک) با اتاق بازرگانی، صنعت و کشاورزی اسلامی برگزار شود و گزارش آن به جلسه آتی هیأت مدیره اتاق اسلامی در تهران ارائه گردد.

در رابطه با صندوق حمایت از اعضای اتاق اسلامی، نشست با تشکیل کمیته‌ای با هدف مرور اساسنامه صتدوق و قرار دادن آن در چارچوب قانونی مناسب برای ایجاد شخصیت حقوقی مستقل در ابعاد مالی، مدیریتی و مکانیزم‌های اجرائی موافقت کرد.

در پایان نیز مقرر شد هجدهمین نشست هیأت مدیره اتاق اسلامی 26 تا 27 اکتبر 2013 در تهران برگزار گردد که در این رابطه، دبیرخانه اتاق اسلامی ماموریت یافت با همکاری اتاق ایران مقدمات برگزاری این نشست را فراهم كند.

لازم به ذکر است که همزمان با برگزاری اجلاس هیأت مدیره اتاق اسلامی، پنجاه و یکمین نشست کمیته مالی، پانزدهمین اجلاس بخش‌های خصوصی کشورهای اسلامی، نشست هیأت مدیره مرکز تحقیقات و اطلاع‌رسانی اتاق اسلامی و هفتمین مجمع زنان بازرگان کشورهای اسلامی در تهران و به میزبانی اتاق ایران برگزار خواهد شد.