رییس کمیسیون امورزیربنایی و سرمایهگذاری اتاق کرمان از تشکیل و راهاندازی مرکز مشاوره سرمایهگذاری در اتاق کرمان، خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، حمید عزتآبادیپور در نشست اعضای کمیسیون امور زیربنایی و سرمایهگذاری اتاق کرمان با بیان اینکه در قانون اتاق، ترغیب سرمایه گذاری به منظور توسعه صادرات آورده شده است، گفت: لازمه این کار وجود مرکز و مکانی برای ارائه مشاورههای لازم به سرمایهگذاران است.
وی افزود: در همین راستا مطالعات بر روی اتاق های اتریش، مالزی، انگلیس و سنگاپور انجام و مشخص شد که در آنها واحدهایی با ماهیت همراهی سرمایهگذاران تاسیس شده که خدمات مشورتی، جمعآوری اطلاعات و حتی همراهی برای تاسیس شرکت و دریافت مجوزها و سایر موارد را برای سرمایه گذاران ارائه می دهند. عزتآبادی پور، تصریح کرد: مرکز مشاوره سرمایهگذاری اتاق کرمان میتواند در دو بخش سرمایهگذاری برای سرمایهگذارانی که به تازگی کار خود را آغاز کردهاند و همچنین بخش بهبود محیط کسب و کار برای سرمایهگذاران فعال خواستار دریافت خدمات لازم، فعالیت کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان با اشاره به اینکه این مرکز میتواند روشها و آموزشهای لازم در مورد برخورد با سرمایه گذاران را ارائه دهد، خاطرنشان کرد: بهترین خدمت به سرمایه گذاران امکان سنجی و مطالعه طرح ها و ممیزی کردن آنها و همچنین معرفی شرکت ها به مشاوران برای راهنمایی بیشتر سرمایه گذاران است. وی ادامه داد: در این زمینه حتی می توان پیشنهاد داد مکانی در اتاق ایران برای معرفی پروژه ها برای سرمایهگذاران در نظر گرفته شود.
عزت آبادی پور، در بخش دیگری از سخنان خود به تهیه نقشه راه خدمات فنی و مهندسی استان کرمان اشاره کرد و گفت: در اتاق ایران بودجه ویژهای برای تشکل ها در نظر گرفته شده که بر این اساس بهتر است اصلاحات نقشه راه بر اساس امکانات موجود انجام و سپس در کمیسیون تصویب و برای تامین مالی به اتاق ایران ارسال شود.
در ادامه این نشست دبیرکل اتاق کرمان با اشاره به حضور بیش از پنج هیات خارجی در اتاق کرمان از پایان سال گذشته تا کنون، افزود: در گذشته این فضا وجود نداشت اما اکنون که حضور این هیات ها را شاهد هستیم پرداختن به این مهم بسیار ضروری است. مسعود رشیدی نژاد، تصریح کرد: اتاق کرمان به این نتیجه رسیده که دپارتمان سرمایهگذاری و یا فضای کسب و کار را با تمرکز سرمایهگذاری تشکیل دهد که در حال تدارک ساختار و معرفی افراد مناسب برای این مجموعه هستیم. وی با بیان اینکه همه تلاشها را برای راهاندازی این مرکز و دپارتمان مشاوره سرمایهگذاری انجام میدهیم، اظهار داشت: باید نیازمندی های واقعی در این ساختار جانمایی و طرح پیشنهادی برای بررسی بیشتر ارائه شود. رشیدی نژاد، در رابطه با تهیه نقشه راه خدمات فنی و مهندسی بیان کرد: اگر بتوان نقشه راهی را برای ارتقای تمامی تشکل ها در دو بخش عمومی و تخصصی دنبال کرد در زمان و هزینه صرفه جویی خواهد شد.
در ادامه نیز مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی کرمان، عدم تجربه کار گروهی را یکی از آفت های تشکل ها در کشور دانست و بیان کرد: تعریف استراتژی برای تشکلها و بنگاههای خاص و از سوی دیگر سطح توانمندی اعضای تشکیل دهنده هر یک از تشکل ها متفاوت است. عبدالرضا تحسینی، افزود: سازمانهایی که برای فعالیت خود برنامه نداشته باشند بسیار زود مسیر خود را گم و به موانع بزرگ برخورد می کنند و به همین دلیل هر بنگاهی باید مسیر اصلی خود را تعریف کند و قابلیت تصمیم گیری در لحظه را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه توانمندیهای مهندسی کرمان قابل توجه و توان انسانی در این بخش قابل تاکید است، گفت: برای استفاده هر چه بیشتر از این پتانسیل ها و جلوگیری از تنش ها، باید در بازارهای بینالمللی حضور پیدا کرد که در این زمینه نیاز به تمرین و مربی وجود دارد. تحسینی اظهار داشت: در حوزه خدمات فنی و مهندسی برای مواجهه با شرایط محیطی و بازکردن فضای رقابتی باید مراحلی طی شود که در قالب یک طرح تهیه و ارائه شده و امیدواریم بتوان از این طرح برای سایر تشکل ها استفاده کرد و الگویی برای استان و کشور بود.
لازم به ذکر است در این نشست اعضای کمیسیون مربوط به ارائه نقطه نظرات خود در رابطه با تهیه نقشه راه خدمات فنی و مهندسی و همچنین ایجاد مرکز مشاوره سرمایه گذاری اتاق کرمان پرداختند.