EN

مسائل و مشکلات صادرکنندگان استان کرمان بررسی شد

مسائل و مشکلات صادرکنندگان استان در نشست کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان با حضور روسای کمیسیون های بازرگانی و بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق، جمعی از فعالان اقتصادی و نمایندگان دستگاه‌های مربوطه شامل استاندارد، حفظ نباتات، جهاد کشاورزی، گمرک و علوم پزشکی کرمان بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق در این نشست، نمونه برداری چند دستگاه از محصولات صادراتی، برای صدور گواهی های مورد نیاز را هزینه‌بر و زمان‌بر عنوان کرد و گفت: صادرکنندگان با نمونه برداری و حرکت در مسیر قانون مخالف نیستند بلکه درخواست دارند نمونه برداری توسط یک دستگاه انجام و نتایج آن به سایر دستگاهها اعلام شود. محمدعلی محمدمیرزاییان افزود: این مسئله تاکنون چند بار در نشست های مختلف استانی مطرح شده اما نتیجه‌ای نداشته که به همین دلیل برای حل آن، موضوع نمونه‌برداری از محموله های صادراتی را در سطح شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کشور و سایر نشست ها مانند شورای عالی پسته مطرح و پیگیری خواهیم کرد.

وی به مشکل دیگر صادرکنندگان اشاره و بیان کرد: مدتی است آزمایشگاه کرمان برای انجام آزمایش بر روی نمونه‌ها با نقص تجهیزات و کمبود نیروی انسانی متخصص روبرو شده و به همین دلیل محموله های صادراتی به رفسنجان منتقل می شوند که این موضوع مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده است. محمدمیرزاییان، به برخی مسائل صادرکنندگان شهرستان های استان نیز اشاره کرد و ادامه داد: با وجود وعده های داده شده برای ایجاد دفتر نمایندگی گمرک در پایانه بار رفسنجان، این مهم به دلیل برخی عدم همکاری ها محقق نشده که از مدیرکل گمرک استان درخواست حضور در محل و دستور برای رفع این مشکل را داریم. رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان، بر تلاش برای توسعه صادرات استان تاکید کرد و گفت: در سال جاری سه هیات تجاری از اتاق کرمان برای بازدید از نمایشگاههای مختلف به کشورهای آلمان، روسیه و گرجستان اعزام می شوند که در صورت استفاده صحیح از این فرصت ها می توان زمینه حضور در بازارهای جدید را فراهم کرد.

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق کرمان به برخی اقدامات انجام شده برای تسهیل امور صادرات صادرکنندگان در حوزه فعالیت این کمیسیون اشاره و اظهار کرد: با پیگیری های انجام شده، در سال جاری 150 میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک کشاورزی به صادرات پسته و خرما اختصاص یافته که صادرکنندگان متقاضی دریافت این تسهیلات می توانند به اتاق کرمان مراجعه و نامه معرفی به بانک را دریافت کنند. جلیل کاربخش راوری، افزود: نرخ سود این تسهیلات 18 درصد و مدت زمان بازپرداخت آن شش ماهه در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: همچنین منتظر تخصیص خط اعتباری ویژه برای صادرکنندگان از محل منابع صندوق توسعه ملی با نرخ سود 11 درصد هستیم که امیدواریم تا پایان مردادماه اختصاص یابد و ابلاغ شود. کاربخش، به مشکل دیگر صادرکنندگان در حوزه مالیات اشاره و تصریح کرد: بر اساس اصلاحیه قانون جدید مالیات های مستقیم در سال 96 تکالیف و الزاماتی برای صادرکنندگان ایجاد شده که بر اساس آن تمامی محصولات و خدمات خریداری یا فروخته شده توسط صادرکنندگان باید با درج شماره اقتصادی به ثبت برسد که این موضوع صادرکنندگان را با مشکل روبرو می کند زیرا در بحث خرید با وجود سه هزار تولید کننده در استان و عدم دسترسی به اطلاعات اقتصادی آنها، امکان ثبت خریدها وجود ندارد.

رئیس کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق کرمان خاطرنشان کرد: پیگیری ها و مکاتباتی برای حل این مسئله انجام و در نهایت سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد مشمولان  ارسال فهرست معاملات در موارد خرید کالا، خدمت یا دارایی از اشخاص حقیقی موضوع ماده 81 قانون مالیات های مستقیم، الزامی به درج شماره اقتصادی (کد ملی) فروشنده در فهرست معاملات ارسالی نخواهند داشت و می توانند این گونه خریدها را به صورت مجموع انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه حل مشکلات موجود در بحث ثبت فروش صادرکنندگان را نیز پیگیری خواهیم کرد، گفت: در شرایط فعلی و تا زمان به نتیجه رسیدن این پیگیری ها، صادرکنندگان آمادگی ثبت اطلاعات فروش خود را نیز داشته باشند. کاربخش تاکید کرد: صادرکنندگان برای تسهیل در امور مربوط به امور مالیاتی خود درخواست تمدید مهلت ارائه صورت معاملات فصلی را دارند که امیدواریم محقق و از دغدغه ها و مشکلات آنها کاسته شود.

وی در بخش دیگری به بررسی لایحه قانون مالیات بر ارزش افزوده در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: از آنجایی که برخی کالاهای صادراتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند پیشنهادهایی از طرف اتاق ایران برای اعمال برخی معافیت های مالیاتی داده شده که مورد توجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است. کاربخش اظهار کرد: این بررسی ها مراحل پایانی خود را طی می کند و به همین دلیل درخواست داریم صادرکنندگان استان از نمایندگان مردم شهرستان های خود در مجلس بخواهند از لایحه پیشنهادی اتاق ایران دفاع کنند. رئیس کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق کرمان با اشاره به اینکه در چهار ماهه نخست سال جاری میزان صادرات از گمرکات استان کاهش یافته است، افزود: باید با مطالعات میدانی دقیق علت آن را بررسی کرد.

در ادامه مدیرکل گمرکات استان راهکار ورودی برخی خشکبار برای محصولات تولیدی استان را خارج از وظایف گمرک دانست و دریافت مجوز و انجام فعالیت های مربوط به این موضوع را در مناطق ویژه اقتصادی استان عنوان کرد. محمدرضا قادر در بخش دیگری در رابطه با ایجاد دفتر گمرک در پایانه بار رفسنجان تا پایان تابستان سال جاری قول مساعد داد. وی تصریح کرد: در چهار ماهه نخست سال جاری میزان صادرات از گمرکات استان 183 میلیون دلار بوده که این میزان کاهش 42 درصدی ارزش کالاهای صادراتی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می دهد که یکی از دلایل این رخداد صادرات محصولات استان از گمرکات سایر استان هاست.

نماینده سازمان غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست در خصوص الزام درج برچسب گذاری کالای صادراتی گفت: این برچسب گذاری ها مطابق با استانداردهای کشور هدف صادرات انجام می شود. قدسیه علیزاده، در رابطه با مشکلات آزمایشگاه کرمان برای آزمایش نمونه های محموله های صادراتی افزود: دستگاه جدید خریداری، نیروی های متخصص جذب و نرم افزار مربوطه نصب شده که امیدواریم تا یک ماه آینده فعالیت این آزمایشگاه از سر گرفته شود.

گفتنی است در این نشست برخی صادرکنندگان به بیان مشکلات صادرات محصولات استان پرداختند.