EN

مسایل و مشکلات بخش خصوصی با بانک ها بررسی شد

در نشست کمیسیون بیمه و بانک اتاق کرمان با دبیر شورای هماهنگی و تعدادی از روسای شعب سرپرستی استان کرمان مسایل و مشکلات فعالان بخش خصوصی استان بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان در ابتدای این نشست رییس کمیسیون بیمه و بانک اتاق کرمان بانک ها را از اصلی ترین ارکان اقتصادی هر کشور دانست .

محسن رشید فرخی گفت : در همه زمان ها و در همه کشورها مسایل و مشکلاتی در خصوص بانک ها وجود داشته است.

در ادامه این نشست تعدادی از اعضای کمیسیون به طرح مشکلات بخش های مختلف اقتصادی و تولیدی پرداختند .

 

مشکل اصلی سرمایه در گردش است

عباس جبالبارزی از فعالان صنعت استان یکی از اصلی ترین مشکلات تولید را عدم تمدید سرمایه در گردش واحدهای تولیدی  از طرف بانک ها دانست .

وی همچنین گفت : بانک ها باید تکلیف تولید کنندگان را با نحوه عقد قرارداد عقود مبادله ای و مشارکتی مشخص کنند چرا که تفاوت نرخ سود در عقود ، می تواند سرمنشا ایجاد رانت باشد.

عضو کمیسیون صنعت اتاق از دبیر شورای هماهنگی بانک ها پرسید : چرا نرخ تسهیلات برای صنعت در بانک های مختلف متفاوت است؟

جبالبارزی در بخش دیگری از صحبت های خود روزآمد نبودن سامانه استعلام های بانک مرکزی را نیز از دلایل بروز گرفتاری برای فعالان اقتصادی دانشت .

وی در ادامه در خصوص نحوه استعلام از سازمان امور دارایی و اقتصادی و سازمان تامین اجتماعی نیز مطالبی را بیان کرد.

 

شرط مانده حساب حذف شود

پیمان سالاری شریف نیز در صحبت های خود با اشاره به این نکته که تولید کننده ، سپرده گذار نیست ، گفت: یک فعال اقتصادی و تولیدکننده دارایی نقدی خود را در اشتغال و تولید به کار می گیرد و نمی تواند مانده حساب داشته باشد.

وی پیشنهاد کرد : بانک ها برای اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان درصدی از گردش حساب آنان را در مقاطع زمانی سه یا شش ماهه لحاظ کرده و شرط مانده حساب را حذف کنند.

 

اتاق در ارزیابی مشتریان به بانک ها کمک کند

عبدالرضا تحسینی نیز بر این عقیده بود که رویکرد اعطای تسهیلات توسط بانک ها در مشارکت با تولیدکنندگان باید برد-برد باشد.

عضو هیات نمایندگان اتاق گفت : در این صورت هر دو طرف منتفع خواهند شد اما در رویکرد فعلی بانک ها خود را از گزند اتفاقات مشارکت دور نگه می دارند.

تحسینی همچنین با اشاره به این که در حال حاضر در برخی نقاط شاهد مبادله پروانه های اکتشاف با قیمت های بسیار بالا هستیم افزود:این در حالی است که پروانه های بهره برداری در بانک ها به عنوان وثیقه پذیرفته نمی شوند و همزمان کوتاه بودن دوره گردش سرمایه در گردش در بخش معدن و سنگ های تزیینی نیز مشکل ساز است.

رییس کمیسیون معدن پیشنهاد کرد اتاق کرمان در ارزیابی مشتریان بانک ها در بخش معدن به بانک ها کمک نماید.

در ادامه تعدادی از اعضای اتاق در بخش های مختلف مسایل بانکی خود را عنوان کردند.

 

دبیر شورای بانک های استان گزارش داد

در این نشست دبیر شورای هماهنگی بانک های استان گزارشی از شبکه بانکی استان ارایه داد.

رضایی گفت : در حال حاضر استان کرمان دارای 524 شعبه بانک فعال است که 4هزار و 283 نفر در این شعب مشغول به کار هستند.

وی در خصوص پرداخت تسهیلات نیز گفت : در حالی که در استان کرمان بانک ها دارای 95 هزار میلیارد تومان سپرده بوده اند ، 108 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.

وی تاکید کرد : چنانچه 18 هزار میلیارد تومان از این تسهیلات به بانک ها برگشت داده شود ، می توان همه بخش های اقتصادی استان را فعال کرد.

رضایی در این بخش از صحبت های خود تصریح کرد : شرکت های بزرگ استان در استان گردش مالی ندارند و گردش مالی این شرکت ها در استان در حد پرداخت حقوق و مزایای پرسنل است.

 

منابع بانکی را نمی توان به خطر انداخت

دبیر شورای هماهنگی بانک های استان کرمان در ادامه در پاسخ به سوالات اعضای اتاق نیز نکاتی را مطرح کرد.

رضایی گفت : در حال حاضر بسته سیاستی – نظارتی بانک مرکزی مصوب سال 1390 در بانک های کشور در حال اجرا ست و فرآیندها در همه بخش ها تابع آن بسته است.

وی افزود : البته بانک ها نیز به قضیه برد – برد در معاملات اعتقاد دارند اما نکته مهم این است که نمی توان منابع بانکی را به خطر انداخت .

رضایی تاکید کرد : بر طبق قانون سررسید تسهیلات مضاربه ای شش ماهه است و بانک ها موظف به اجرای آن هستند.

رییس شعبه سرپرستی بانک ملی استان در خصوص قانون چک های برگشتی که تولیدکنندگان را دچار مشکلات فراوانی کرده است نیز گفت : بانک ها ملزم به رعایت دستورالعمل های بانک مرکزی هستند و البته باید فرهنگ انضباط مالی در جامعه نیز ترویج پیدا کند.

رضایی همچنین گفت : بانک ها راضی به خرید دین نیستند و املاکی که معارض ندارند نیز در اولویت وثیقه ها هستند

 

بانک کشاورزی استان رتبه سوم کشور

رییس شعبه سرپرستی بانک کشاورزی استان نیز از کارسازی اعتبارات کشاورزی استان کرمان خبر داد و گفت : هیچ اعتباری در چهار سال گذشته از استان کرمان برگشت نخورده است و استان کرمان رتبه سوم جذب اعتبارات توسعه کشاورزی کشور را دارد.

جهان نجاتی افزود : 80  هزار هکتار از باغ های پسته استان کرمان تحت پوشش بیمه کشاورزی است.

وی در خصوص اعتبارات آبیاری های تحت فشار استان نیز گفت : برای دریافت تسهیلات آبیاری تحت فشار نیازی به ارایه سند نیست و این مساله فقط در شهرستان رفسنجان به دلیل تصرف های غیر قانونی در منابع طبیعی  دچار مشکل است .