مشکلات فعالان اقتصادی استان کرمان در زمینه ثبت شرکت ها و سایر مسائل این حوزه در نشستی با حضور مدیرکل اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، رئیس و جمعی از اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان و مدیران ثبت شرکت ها و ثبت املاک استان مطرح و بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رئیس اتاق کرمان در این نشست گفت: در کشور ما در پایش محیط کسب و کار، شاخص مراحل شروع کسب و کار در این پایش لحاظ نمی شود، اما از این پس اتاق کرمان به عنوان مجری پایش در استان، این موضوع را نیز مورد ارزیابی قرار می دهد. سیدمهدی طبیب زاده افزود: ثبت شرکت به عنوان یکی از مراحل آغاز کسب و کار باید با سهولت و سرعت بیشتری انجام شود زیرا این موضوع به بهبود فضای کسب وکار در استان و کشور کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: زمان تاسیس و ثبت شرکت یکی از شاخص های توسعه یافتگی مطرح می شود و باید از هر فرآیند ممکن برای تسهیل در ارسال مدارک، ثبت الکترونیکی و سایر اقدامات این حوزه کمک گرفت. طبیب زاده، اظهار کرد: با توجه به صحبت های مطرح شده در این نشست به نظر می رسد هماهنگی بیشتر با اداره کل پست استان برای ارسال سریعتر مدارک می تواند به تسهیل این روند کمک کند. رئیس اتاق کرمان گفت: از ثبت شرکت ها درخواست داریم با اصلاح فرآیندها حداقل زمان ممکن را برای شروع کسب و کارها رقم بزنند تا رتبه نامناسب جهانی کشور در این شاخص ارتقا یابد.
ایرادات مدارک یکجا به متقاضی ثبت شرکت اطلاع رسانی شود
در ادامه عضو هیات رئیسه اتاق کرمان به بیان برخی مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه ثبت شرکت ها پرداخت و گفت: با توجه به اینکه همه افراد متقاضی ثبت شرکت، برای طی کردن این روند کاربلد و حرفه ای نیستند، پیشنهاد می شود برای ثبت شرکت به صورت الکترونیکی مراکز و دفاتری مانند دفاتر پیشخوان دولت معرفی تا خدمات رسمی ارائه شود. عباس جبالبارزی افزود: همچنین پس از اقدامات الکترونیکی که مدارک از طریق پست برای ارزیابی ارسال می شوند، کارشناس ثبت شرکت ها پس از برخورد با اولین اشکال، کل مدارک را بر می گرداند در حالی که درخواست می شود تمامی مدارک بررسی و ایرادات را یکجا و با ارائه راهکار برای حل آن ها ارسال نمایند.
وی ادامه داد: متقاضیان ثبت شرکت در انتخاب نام برای شرکت و ثبت آن با مشکلاتی روبرو هستند که در بیشتر مواقع به اجبار از نام های سه بخشی استفاده می کنند تا بتوانند آن را به ثبت برسانند در حالی که نام های یک یا دو بخشی برای متقاضیان مدنظر است که این مسئله در برندینگ شرکت ها تاثیرگذار است.
زمان ثبت شرکت به کمتر از یک روز کاهش یافته است
در ادامه این نشست مدیرکل اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، با تاکید بر اینکه همه تلاش خود را برای تسهیل امور در ایجاد اشتغال و تولید انجام می دهیم، گفت: اگر چه ثبت شرکت ها از سال 1392 دچار تحولاتی شد اما از تیرماه سال جاری تحولات با سرعت بیشتری و با یکسری تغییرات ایجاد شده که روند ثبت شرکت ها را سرعت بخشیده است. ابوالفضل نصیری، اظهار کرد: در این راستا پرداخت و امضای الکترونیکی که به صورت حضوری بود، برداشته شده و در بهمن ماه با آغاز به کار پلتفرم کاتب، مشکلات متقاضیان برای تعیین نام به حداقل خواهد رسید، ضمن اینکه در حال حاضر نیز با کمک گرفتن از نرم افزار واژه یاب می توان اسم مورد دلخواه را ثبت کرد.
وی ادامه داد: ثبت شرکت در سال 1389 در ایران 32 روز طول می کشید اما در حال حاضر به زیر یک روز کاهش یافته و در بحث تغییرات شرکت ها نیز زمان از 50 روز به یک و نیم روز رسیده است. نصیری، با اشاره به اینکه با شیوه الکترونیکی ثبت شرکت بار اصلی بر دوش پست افتاده است، اظهار کرد: امروز با حضور در کرمان متوجه شدم بسته های پستی مربوط به ثبت شرکت، ساعت 9 و نیم صبح به دست کارشناس می رسد در حالی که باید از 7 صبح این کار انجام شود که تا ظهر کل مدارک بررسی شده باشد.
گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.