معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: برای کمک به فراهم شدن بازار در زمینه عرضه گوشت گوساله گاوداران داخل کشور در حال تلاش برای محدود کردن واردات گوشت گوساله به کشور هستیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، محمدابراهیم حسن نژاد، در نشست فعالان بخش خصوصی و تشکل های بخش دام و طیور استان کرمان افزود: در حال حاضر واحدهای تولیدی که مراحل پرواربندی گوساله را به پایان رسانده اند شرایط مناسبی برای عرضه گوشت در بازار ندارند که مقرر شده ارز 28 هزار و 500 تومانی مربوط به واردات گوساله قطع شود.
وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم ارز اختصاصی در این رابطه را برای خرید تضمینی دولت از گاوداران و ذخیره گوشت در نظر بگیریم. حسن نژاد، تصریح کرد: سال گذشته با تلاش های انجام شده توانستیم ردیف بودجه برای دامپروری ایجاد کنیم و در این رابطه یک درصد از عوارض نهاده ها به سرمایه در گردش واحدهای فرآوری گوشت اختصاص می یابد که امیدواریم با تجمیع این ارقام تسهیلات ارزان قیمت به واحدها پرداخت شود.
وی مهمترین مشکل گوشت قرمز را قیمت تمام شده آن عنوان کرد و گفت: به دلیل اینکه نهاده دام وارد می شود و از سوی دیگر هزینه های تولید بسیار بالاست، قیمت تمام شده آن برای تولیدکننده و همچنین قیمت برای مصرف کننده صرفه اقتصادی ندارد. معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه واردات گوشت قرمز فقط به دلیل جبران کمبود گوشت نیست، گفت: واردات برای کنترل قیمت گوشت قرمز نیز انجام می شود.
حسن نژاد اظهار کرد: اگر چه در صنعت دام و طیور در بحث خوراک و نهاده ها وابسته هستیم و این موضوع مسائلی را ایجاد کرده است اما نباید محدودیت هایی این چنینی باعث نادیده گرفتن تولید شود. وی با اشاره به اینکه سالانه دو میلیون و 500 هزار تن گوشت سفید در کشور تولید می شود، گفت: با توجه به نوساناتی که در تولید وجود دارد باید بیش از نیاز جامعه تولید داشته باشیم زیرا در صورت کمبود احتمالی، امکان تامین گوشت مرغ حتی به مدت یک هفته از خارج از کشور ممکن نیست.
وی در رابطه با مشکل سوخت واحدهای تولیدی در حوزه دام و طیور، بیان کرد: در این موضوع مواردی که به وزارت جهاد کشاورزی مرتبط است را پیگیری می کنیم. حسن نژاد، اظهار کرد: کار عظیم تولیدکنندگان این حوزه، آنقدر ارزشمند است که نباید درگیر مشکلاتی از جمله عدم ثبات قیمت، مشکل سوخت، نبود صرفه اقتصادی و … شوند.
تامین سوخت واحدهای تولیدی پیگیری شود
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست به مشکل تامین سوخت واحدهای فعال دامداری و مرغداری اشاره کرد و گفت: تا پایان سال گذشته شرکت گاز خط اصلی گاز را تا نزدیکی واحدهای تولیدی منتقل می کرد و ادامه خط اصلی در مسافت بسیار کوتاهی توسط تولیدکننده صورت می گرفت اما در حال حاضر از ابتدای سال 1403 این مهم لغو شده، بسیاری از واحدهای فعال در محدوده سبز شرکت گاز قرار گرفته اند و انتقال خط گاز هزینه های بسیاری برای تولیدکنندگان ایجاد می کند.
سیدمحمدرضا ترابی موسوی اظهار کرد: با توجه به اینکه سهمیه گازوئیل نیز براحتی به این واحدها تعلق نمی گیرد، تامین سوخت آنها بسیار ضروری است و باید پیگیری شود.
بخشنامه های خلق الساعه لغو شوند
در ادامه این نشست نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، صدور بخشنامه های خلق الساعه وزارت جهاد کشاورزی را از مهمترین مشکلات حوزه دام و طیور دانست و گفت: درخواست می شود بخشنامه هایی که به هر علتی صادر شده و اکنون مشکلات عمده ای برای تولید ایجاد کرده است، لغو شوند. شهباز حسن پور افزود: از دیگر مشکلات این است که ستاد قاچاق کالا، ارز و سوخت بر خلاف قانون بخشنامه صادر می کند و همچنین حق الناس را رعایت نمی کند که در استان کرمان مسائل بسیاری در این زمینه وجود دارد.
وی یکی از مسائل مهم فعالان اقتصادی را مشکلات مرتبط با بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: در استان کرمان باید تولید صادرات محور و صادرات را در همه زمینه ها به ویژه صادرات مرغ به صورت جدی پیگیری کنیم که در این زمینه هفته گذشته یک میلیون قطعه مرغ از سیرجان صادر شده و قصد داریم آن را به پنج میلیون قطعه برسانیم. حسن پور، در رابطه با تامین آب واحدهای مرغداری شهر کرمان و اطراف گفت: در نشستی که شب گذشته با حضور برخی مدیران برگزار شد، مقرر شده آب تمامی واحدهای مرغداری کوچک با تولید زیر 20 هزار قطعه تامین شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در مورد قطعی برق در فصل تابستان که مشکلات بسیاری را برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده پیشنهاد می شود با بکارگیری پنل های خورشیدی، دغدغه ها برای تامین برق تابستان سال آینده را کاهش دهید.
گفتنی است در این نشست فعالان حوزه دام و طیور به مسائل و مشکلات خود پرداختند.