معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در شرایط تحریم ممکن است برنامههای کشور سخت و دشوار شود و هزینه ها افزایش یابد اما تحریم ها هیچ گاه نمی توانند تولید را متوقف کنند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، فرشاد مقیمی در نشست با جمعی از فعالان صنعتی و معدنی استان کرمان افزود: با جدیت در مقابل واردات کالاها و محصولاتی که مشابه آن در داخل تولید می شوند و یا امکان تولید آنها وجود دارد، می ایستیم. وی با تاکید بر اینکه در بحث حمایت از تولید داخلی جدیت داریم، اظهار کرد: در شرایط تحریم برای حفظ تولید و رونق آن استراتژی هایی داریم که گاهی آنها را اطلاع رسانی نمی کنیم اما در جریان مسائل و مشکلات حوزه تولید هستیم. مقیمی، در ادامه به راهاندازی سامانه “توان ایران” برای خوداظهاری در تولید با مشخصات فنی و ارائه نیازهای صنعتی و معدنی در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: سایر سامانههای مرتبط با این موضوع نیز در زیر مجموعه این سامانه قرار خواهند گرفت.
در مسائل مربوط به تولید عدالت رعایت شود
رئیس اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست به مشکلات حوزه تولید اشاره کرد و گفت: در بحث تهاتر اعلام میکنند که هر کس از دولت طلبکار است در فرآیند بسیار پیچیدهای تهاتر انجام دهد اما در مقابل افراد برای پرداخت بدهی مالیاتی خود باید 25 درصد بدهی را به صورت نقد بپردازند تا بتوانند مابقی آن را تهاتر کنند. سیدمهدی طبیب زاده، با طرح این پرسش که این چه عدالتی در زمینه تهاترهاست؟ خاطرنشان کرد: برای کاهش مصرف برق در پیک بار، خاموشی را به تولید تحمیل می کنند و همچنین برای افزایش سهم درآمدهای مالیاتی، سهم استان ها را بالا می برند در حالی که هیچ درآمدی بیشتر نشده است.
وی ادامه داد: تا دیدگاه همه نسبت به تولید تغییر نکند و احساس نشود که همه ما در یک کشتی هستیم، مشکلات حل نخواهند شد. طبیب زاده تصریح کرد: درخواست بخش خصوصی تصویب قانون و تدوین لایحهای با اختیارات ویژه در شورای سه قوه است تا تولید بتواند سر پا بایستد.
درخواست اجازه ورود ماشین آلات دسته دوم برای تولید
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان نیز در این نشست با تاکید بر کاهش تداخل دولتی و دستوری در بازار بیان کرد: با اجرای این مهم ممکن است در ابتدا یکسری بی نظمی ایجاد شود اما در نهایت نظمی پایدار و واقعی را در بازار شاهد خواهیم بود. بابک اسماعیلی، بر ثبات در همین شرایط تاکید و آن را نیاز فعلی اقتصاد عنوان کرد و افزود: به طور دائم در حال تغییر قوانین و تداخلات دولتی نباشیم. وی در ادامه پیشنهاد اجازه ورود ماشین آلات دسته دوم را برای واحدهای صنعتی و معدنی با نظر خود بنگاه ها مطرح کرد و گفت: با این اقدام جهش بزرگی در تولید اتفاق خواهد افتاد.
در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی مشکلات خود را بیان کردند.