EN

معاون پارلمانی وزیر اقتصاد و انرژی آلمان با رئیس اتاق ایران دیدار کرد/ آلمانی ها پیشگام بازگشت به اقتصاد ایران

معاون پارلمانی وزیر اقتصاد و انرژی آلمان با رئیس اتاق ایران صبح روز دوشنبه بیست و هشتم دی ماه سال جاری که اولین روز کاری آلمانی ها بعد از اجرایی شدن برجام بود، دیدار کرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، محسن جلال پور رئیس اتاق ایران با ابراز خرسندی از حضور هیات آلمان در ایران پس از اجرایی شدن برجام اظهار داشت: در دوران پساتحریم آلمانی ها خیلی منظم و برنامه ریزی شده عمل کردند که از آلمان و سیاست خارجی آن، همین توقع هم می رود. جلال پور ضمن بیان اینکه از دیروز به شبکه مالی جهانی وصل شدیم و این یک موفقیت بزرگ است؛ افزود: دوران پساتحریم در ایران یک جریان چند بعدی است. اتاق ایران سعی دارد با پذیرش هیات های تجاری خارجی لایه‌های مختلف آن را باز کند و این جریان را برای فعالان اقتصادی روشن سازد.

رئیس اتاق ایران گفت: الان زمان موثری برای فعالیت‌های اقتصادی بین بخش‌های خصوصی ایران و دیگر کشورهاست ولی این، تنها ویژگی این دوران کنونی نیست. وی با اشاره به شرایط ویژه ایران در دوران تحریم تصریح کرد: در سال های گذشته هزینه های سنگینی را پرداختیم تا بتوانیم برای خود توانمندی ها و ظرفیت هایی را به وجود آوریم. جلال پور ادامه داد: با توجه به موقعیت استراتژیک ایران و شرایط ناامن کشورهای همسایه، شرایطی پیش آمده است که بسیاری از سرمایه گذاری های منطقه در ایران انجام پذیرد.

رئیس پارلمان بخش خصوصی عنوان کرد: علاوه بر نیازهای دیگر، در این منطقه آشوب زده و ناامن نیاز شدید به خدمات در زمینه های سلامت، درمان و دارو وجود دارد و تقریبا یک سوم داروی مصرفی جهان در این منطقه استفاده می شود. جلال پور افزود: با توجه به یک میلیارد و صد میلیون نفر جمعیت منطقه (کشورهای همسایه، مشترک المنافع و خاورمیانه) ایران می تواند پایگاه خوبی برای تولید دارو،تجهیزات پزشکی و درمان باشد.

رئیس اتاق ایران اعلام کرد: شرایط برای سرمایه گذاری و همکاری مشترک در ایران در زمینه ساخت چهل هزار تخت بیمارستانی استاندارد، خرید تجهیزات پزشکی، دارو، درمان و جذب گردشگران سلامت مناسب است. وی با اشاره به تعهد ایران در اجلاس محیط زیست فرانسه گفت: در زمینه زیست محیطی نیاز به همکاری ها و سرمایه گذاری های مشترک احساس می شود و امیدواریم که بخشی از تعهدات ایران برای رفع آلودگیهای زیست محیطی، با همکاری و کمک کشورهای پیشرفته و پیشرو انجام شود.

رئیس اتاق ایران تاکید کرد : اتاق های بازرگانی دو کشور در زمینه مباحث آموزشی تخصصی و برگزاری روز اقتصاد ایران در آلمان و بالعکس همکاری کنند. وی از اعزام دو هیات تجاری ایران توسط اتاق بازرگانی ایران و تهران به آلمان تا پایان سال جاری خبر داد.

در ادامه این دیدار، بریگیته زیپریس معاون پارلمانی وزیر اقتصاد و انرژی آلمان ضمن ابراز خرسندی از پیوستن ایران به جامعه اقتصادی جهانی اظهار داشت: امیدواریم که ایران بتواند فرصت هایی را که در سال های اخیر به خاطر تحریم ها از دست داده است ، به دست آورد. زیپریس ادامه داد: با توجه به موقعیت جغرافیایی و استراتژیک ایران در منطقه، پتانسیل و ظرفیت های زیادی برای پیشرفته تر شدن این کشور وجود دارد. معاون پارلمانی وزیر اقتصاد و انرژی آلمان با اشاره به کم رنگ شدن نقش نفت در اقتصاد افزود: ایران در زمینه انرژی های پایدار و پاک، توانمندی‌های بسیاری دارد که می توانیم در این زمینه با یکدیگر همکاری مشترک داشته باشیم. وی تصریح کرد: ایران می تواند در منطقه به عنوان یک رابط خوب در زمینه صادرات و سرمایه گذاری های مشترک نقش مهمی را ایفا کند.

زیپریس با اشاره به اهمیت آموزش برای آلمانی ها افزود: آموزش در آلمان دارای دو بخش تئوری و عملی است که آماده هرگونه همکاری در این زمینه با موسسات آموزشی ایران هستیم. معاون پارلمانی وزیر اقتصاد و انرژی آلمان گفت: در راس یک هیات 40 نفره شامل شرکت‌ها و سرمایه گذاران آلمانی در زمینه های تولیدات خون، پلاسما، ساخت بیمارستان و تجهیزات بیمارستانی، لابراتوار، رادیولوژی، عکس برداری و قطعات پزشکی به اتاق ایران آمده ایم تا تمایل خود را برای حضور جدی در بازار بزرگ ایران اعلام کنیم.