نایب رییس اتاق ایران بخش کشاورزی را از جمله ظرفیتهای کشور عنوان کرد که توان رقابت و ماندگاری در دنیا را دارد و اظهار داشت: متاسفانه طی دهههای گذشته و از دههی چهل به بعد تقریبا در بخش کشاورزی دچار سعی و خطا بودهایم که متاسفانه صدمههای جبرانناپذیری مثل موضوع آب به این بخش وارد شده است و تا امروز از پیشینه و امکانات مناسب این بخش، خوب استفاده نکردهایم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، محسن جلال پور که در جمع اعضای انجمن خرمای استان کرمان سخن می گفت، ادامه داد: با این وجود و با همهی مسائلی که اتفاق افتاده، در بررسی اقتصاد ایران، تولیدی که در کشور امکان رقابت دارد کشاورزی عنوان شده است؛ اما باید در این زمینه به صورت علمی و کارشناسی حرکت کنیم. وی افزود: در بخش کشاورزی باید با فعالیت بیشتر به سمتی برویم تا حداکثر بهرهبرداری را با حداقل هزینه و قیمتهای رقابتی داشته باشیم.
رییس اتاق کرماندر ادامه از راهاندازی دفتر مطالعات کشاورزی در اتاق ایران خبر داد و گفت: پس از اینکه سال گذشته بر اساس مادهی یک قانون فضای کسبوکار، بخش کشاورزی به اتاق بازرگانی، صنایع و معادن اضافه شد، با دعوت از فعالان و متخصصان بخش کشاورزی، تلفیقی از علم، دانش، تجربه، تخصص و عمل در اتاق ایران در این زمینه به وجود آمد. جلالپور ادامه داد: اتاق ایران 3 میلیارد تومان بودجه به منظور تدوین استراتژی کشاورزی ایران اختصاص داده است.
وی به موضوع صادرات و ارز نیز اشاره و خاطرنشان کرد: دولت سال گذشته تلاش کرد تا ارز حاصل از صادرات را به اتاق مبادلهی ارزی بیاورد؛ اما با پیگیری اتاق ایران، توافق شش مادهای دولت با اتاق تنظیم و مقرر شد قیمت ارز حاصل از صادرات، رقابتی و در بازار مشخص شود.
نایب رییس اتاق ایران با بیان اینکه در سال جاری نیز آنچه که از سوی دولت تقدیم مجلس شده، ارز تکنرخی عنوان شده است ادامه داد: خوشبختانه در شرایطی این تصمیم گرفته میشود که برداشت محصولات صادراتی بخش کشاورزی استان، اعم از پسته و خرما، در ماه های آتی اتفاق می افتد و تا آن زمان، قیمت ارز مشخص خواهد شد تا تولیدکننده و صادرکننده هیچکدام متضرر نشوند.
وی همچنین بر راهاندازی تشکلهای مختلف تاکید و با بیان اینکه در زمینهی راه اندازی تشکلها در کشور آنگونه که باید، عمل نکردیم و این در حالی است که تشکلها مدافع بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی و… هستند گفت: در کشور ما تاکنون 150 تشکل ثبت شده است، اما آمار برخی از کشورهای اروپایی در راه اندازی تشکل ها به 60 هزار مورد میرسد.
جلالپور با اشاره به اینکه در دو سال پایانی فعالیت دوره هفتم اتاق ایران و اتاق کرمان، بر ایجاد تشکلها در سه بخش محلی، استانی و کشوری تاکید خواهیم داشت خاطرنشان کرد: به طور مثال در زمینهی خرما، ابتدا در شهرستانهای خرماخیز تشکلهای شهرستانی ایجاد و سپس تشکلهای شهرستانی تشکل استانی را تشکیل میدهند و تشکلهای استانی نیز تشکلهای ملی و پس از آن، فدراسیونها و کنفدراسیونها ایجاد میشوند.
لازم به ذکر است؛ در این نشست فعالان خرمای استان نیز به بیان دیدگاههای خود پرداختند. همچنین در این نشست که محمدرضا پورخاتون دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت خرمای کشور حضور داشت، از سایت انجمن خرمای کرمان رونمایی شد.