EN

نایب رییس اتاق کرمان: رونق بخشیدن به صنعت یکی از اولویت های اصلی استان باشد

نایب رییس اتاق کرمان گفت: با توجه به سرمایه، تجربه و بازار مطلوب نسبی که در بخش صنعت وجود دارد، پرداختن و رونق بخشیدن به آن باید یکی از اولویت های اصلی استان باشد.

به گزارش روابط عمومی اتاق صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سید مهدی طبیب زاده در نشست اعضای کمیسیون صنعت و معدن اتاق با عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، افزود: در کارگروه رفع موانع تولید که در استانداری کرمان با حضور مدیران استان، استاندار، معاونان وی و 16 نماینده واحدهای صنعتی برگزار و مسایل و مشکلات صنایع مطرح شد، این ذهنیت به وجود آمد که واحدهای صنعتی شناخت دقیقی از مشکلات خود ندارند.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد فعالیت هزار و 600 واحد صنعتی استان اینگونه پیش رود، هیچ مشکلی حل نمی‌شود؛ بنابراین باید یک گروه متخصص، ارزیابی های لازم از مشکلات صنایع را به روش صحیح، علمی و با فرمتی خاص انجام دهد تا این مشکلات شناخته و سپس برای برطرف کردن آنها اقدام شود. طبیب زاده خاطرنشان کرد: اتاق کرمان برای رسیدن بخش فعلی صنعت به بهره‌وری و فعالیت لازم از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد تا برای خروج از رکود به یک روش صحیح دست یابیم.

نایب رییس اتاق کرمان با اشاره به سرمایه‌گذاری 5هزار میلیارد تومانی در صنایع استان، بیان کرد: اما در حال حاضر تنها پنج درصد این واحدهای صنعتی بیش از 75 درصد ظرفیت خود فعالیت دارند، 45 درصد آنها از رده خارج و مابقی نیز بین 30 تا 70 درصد ظرفیت اسمی کار می‌کنند. طبیب زاده افزود: مدل های مختلفی برای فعال شدن صنعت استان بررسی شده اما هنوز به یک مدل کامل، جامع و بومی دست نیافتیم زیرا انجام این مهم نیازمند تحلیل وضعیت فعلی صنعت استان است تا اولویت‌ها و تغییر شاخص‌هایی که بیشترین تاثیرگذاری را دارند، مشخص شود. وی از دکتر حجازی عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران درخواست کرد بر اساس در نظر گرفتن مسایل بومی استان و تحلیل شرایط، یک مدل جامع برای رونق گرفتن صنعت استان پیشنهاد دهد و نحوه اجرا و پیش بینی بودجه آن در برنامه زمان بندی مشخص ارایه شود.

در ادامه این نشست، دبیرکل اتاق کرمان با تاکید بر اینکه عارضه‌یابی صنایع در اتاق کرمان آغاز شده و ادامه خواهد داشت، گفت: در حال حاضر باید خاصیت تطبیق پذیری در شرایط مختلف را برای صنایع ایجاد کنیم و در فرآیند طراحی محصول باید به گونه‌ای عمل شود که بتواند خود را با تغییر شرایط تطبیق دهد. مسعود رشیدی نژاد با بیان اینکه زنجیره ارزش در زنجیره تولید دیده نشده و اگر در مواردی دیده شده به آن اهمیت داده نشده است، ادامه داد: هیچ دانشگاهی در عارضه‌یابی نتوانسته به صنعت و بخش خصوصی کمک کند مگر فردی که به نوعی هم با دانشگاه و هم با صنعت ارتباط داشته باشد. دبیرکل اتاق کرمان با بیان اینکه اگر مالکیت ها دولتی است حداقل باید مدیریت ها خصوصی باشد، تصریح کرد: باید کار عملیاتی انجام دهیم و از تجربه صنایع موفق استفاده کنیم.

در ادامه عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران گفت: تدوین و اجرای الگوی ارزیابی جامع کسب و کار به منظور افزایش بهره‌وری و مزیت رقابتی کسب و کارهای کوچک و متوسط استان کرمان را در برنامه داریم. سید رضا حجازی با بیان اینکه در این راستا باید آسیب شناسی در صنعت انجام و راهکارهایی برای اجرا ارایه شود، اظهار داشت: یک سازمان اگر امکان تغییر همراه با شرایط را نداشته باشد، بقا و ماندگاری آن با خطر مواجه می‌شود.

وی با بیان اینکه مدیریت و قطب نما، ضرورت انجام هر گونه تغییر است و دستاورد آن رقابت پذیری خواهد بود، افزود: با آسیب شناسی و تحلیل محیط صنعت، تعیین جایگاه رقابتی کسب و کار، تعیین رویکرد، استراتژی و فاکتورهای رقابتی و اولویت بندی آنها و طراحی برای امکان ایجاد تغییر، می توان در یک کسب و کار تغییر ایجاد کرد.