نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان بر عارضه یابی صنایع استان به صورت علمی، کارشناسی و بومی تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه در برنامه ششم توسعه باید 3 درصد از 8.5 درصد رشد پیشبینی شده اقتصاد استان (معادل 48 هزار میلیارد تومان) از محل ارتقا بهرهوری حاصل شود بنابراین پرداختن به این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان سید مهدی طبیب زاده در نشستی با موضوع آسیب شناسی محیط کسب و کار استان، با تاکید بر ضرورت حفظ وضعیت موجود صنایع فعال و تلاش برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای نیمه فعال و بیکار شدن شاغلان در این صنایع افزود: تحلیل، آسیب شناسی و تدوین نقشه راه بهبود عملکرد و بهره وری واحدهای کسب و کار استان در قالب یک پروژه انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه در ابتدا عارضه یابی صنایع استان را با کمک دانشگاه کارآفرینی دانشگاه تهران و برای تعداد محدودی از صنایع آغاز خواهیم کرد، ادامه داد: در ادامه، این اقدام را بومی سازی و آن را در به همه صنایع استان تعمیم خواهیم داد. طبیب زاده اظهار داشت: اگر چه 78 درصد صنایع مشکل خود را عدم تامین نقدینگی عنوان کردهاند اما در واقع مشکل اصلی صنعت مشخص نیست زیرا همواره مشکلات تولید، بازاریابی، رقابت و… در صنایع استان وجود دارد.
در ادامه دبیرکل اتاق کرمان، پایش بنگاههای اقتصادی را بسیار مهم دانست و گفت: برای این کار در ابتدا پنج بخش از صنعت مد نظر قرار گرفته و باید عارضهیابی بر اساس ساختاری مشخص و با نظارت مرکز مطالعات و پژوهشهای اقتصادی اتاق کرمان انجام شود. مسعود رشیدینژاد بیان کرد: خوشبختانه در حال حاضر استانداری کرمان و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، اتاق را در تحلیل و آسیب شناسی صنایع همراهی می کنند که باید از این فرصت پیش آمده بهترین استفاده را انجام داد. مدیر پروژه تحلیل، آسیب شناسی و تدوین نقشهراه بهبود عملکرد و بهرهوری واحدهای کسب و کار استان کرمان نیز در این نشست گفت: در ابتدا، تحلیلها و آسیب شناسی توسط تیمی از تهران و به صورت میدانی در کرمان با استفاده از روش های ثبت شده انجام می شود.
رویا اسدی افزود: گاهی عارضهیابیها در بعضی از صنایع با دریافت هزینه های بالا و بدون ارایه راهکار صورت میگیرد اما هدف از اجرای این پروژه در استان، کمک به صنعت و ارتقا بهرهوری در استان است که الگوی ویژهای در این رابطه پیاده سازی خواهد شد. وی بیان کرد: با انجام مراحلی از کار در تهران، تکنولوژی این عارضهیابی را به کرمان منتقل و آن را بومی سازی خواهیم کرد زیرا قصد داریم کار با ضابطه و روش شناسی ویژه پیش رود.