EN

نایب رییس اتاق کرمان پیشنهاد داد: ایجاد شهرک صنعتی با محوریت انرژی خورشیدی

نایب رییس اتاق کرمان در راستای تجمیع امکانات و استفاده از خدمات مشترک برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر، پیشنهاد ایجاد شهرک صنعتی با محوریت انرژی خورشیدی را مطرح کرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سید مهدی طبیب زاده در همايش آشنایی و بررسي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري و قراردادهای فروش تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر در شهرستان سیرجان، با اشاره به پتانسیل بالای استان برای تولید انرژی از خورشید گفت: اراده جدی در بین سازمان های متولی برق در استان برای استفاده از این امکان خدادادی در تولید انرژی های تجدید پذیر وجود دارد. وی افزود: ورود سرمایه گذاران خارجی و صاحبان تکنولوژی در بخش انرژی های تجدید پذیر، نشان از علاقمندی برای سرمایه گذاری در این بخش است. طبیب زاده، سیاست های تشویقی وزارت نیرو در اعلام قیمت های جذاب برای خرید برق تولیدی واحدها را عاملی بر افزایش جذابیت این موضوع دانست و افزود: اما پیچیدگی دستورالعمل ها، آیین نامه ها و مقررات صادر شده دستگاه های دولتی خود مانعی برای استفاده از این موقعیت است. وی تاکید کرد: دستورالعمل ها باید صریح، ساده، شفاف و غیرقابل تفسیر توسط افراد در زمان های مختلف باشد.

همچنین دبیرکل اتاق کرمان نیز در این نشست مطالبی در خصوصی شرایط خرید تضمینی برق بیان کرد و گفت: فرمول محاسبات خرید تضمینی برق پیچیده است و وزارت نیرو باید نحوه محاسبات را ساده و شفاف سازی کند. مسعود رشیدی‌نژاد ادامه داد: مبنای جدول خرید تضمینی ظرفیت تولید و قیمت‌ها باید به صورت دقیق در اختیار سرمایه‌گذار قرار گیرد. وی با بیان اینکه قوانین گمرکی تجهیزات مرتبط به انرژی‌های تجدیدپذیر (خصوصا خورشیدی) باید متفاوت با سایر کالاها باشد، اذعان داشت: می‌توان آیین نامه‌ای برای این موارد تدوین کرد که برای سرمایه‌گذاران انگیزه ایجاد کند و ایشان نسبت به سرمایه‌گذاری در این زمینه راغب شوند.

همچنین مدیر دفتر مشارکت‌های بخش غیردولتی سازمان انرژی‌های نو ایران در این همایش با بیان اینکه سالانه متوسط ساعات آفتابی در کشور دو هزار و 800 ساعت است، گفت: در استان هاي كويري مانند كرمان، ساعات آفتابي به سه هزار و 2۰۰ ساعت نيز مي رسد و شهر سيرجان نیز از مناطق داراي پتانسيل بالا براي توليد برق از انرژي خورشيد است. محمدتقی زعفرانچی‌زاده افزود: وظیفه آماده کردن شرایط برای سرمایه گذاران در حوزه انرژی را بر عهده داریم تا آنها از سرمایه گذاری و بازگشت سرمایه خود مطمئن باشند.

مديرعامل شركت توزيع نيروي برق جنوب استان كرمان نیز در ادامه این همایش به بيان اهميت توجه به انرژي هاي تجديد پذير از ديدگاه زيست محيطي و مسووليت اجتماعي سازمان ها و همچنين روند توسعه و سرمايه گذاري در نيروگاه هاي تجديد پذير در دنيا پرداخت و اظهار داشت: عليرغم اينكه ايران روي كمربند خورشيدي جهان قرار دارد اما متاسفانه سرانه ظرفيت منصوبه انرژي هاي تجديدپذير در ايران حدود 1.2 وات است در حالي كه متوسط جهان ۸۰ وات و در كشوري مانند آلمان با نصف شدت تابش در ایران ۹۶۰ وات است. عبدالوحید مهدوی نیا با بیان اینکه تعرفه هاي خريد برق از نيروگاه هاي تجديدپذير ابلاغ شده است، گفت: گام اول در راستاي جبران اين عقب ماندگي برداشته شده اما کافی نیست و بايستي به سوالات و ابهامات سرمايه گذاران در اين زمينه از جمله نحوه و مكانيزم پرداخت هزينه انرژي خريداري شده و نوع تضمين هاي لازم پاسخ داده شود.

در ادامه شهباز حسن پور نماينده مردم سيرجان و بردسير در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به جايگاه بخش خصوصي در سرمايه گذاري هاي مختلف در كشور بیان کرد: همانگونه که استاندار هم عنوان کرده زير پاي سرمايه گذاران فرش قرمز پهن می کنیم و تمام شرايط و امكانات را براي سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف فراهم خواهیم کرد.

فرماندارويژه سيرجان نيز در این همایش با بیان اینکه سيرجان در زمینه استفاده از انرژی های تجدید پذیر از بهترين شهرها براي سرمايه گذاران این حوزه است، افزود: در سيرجان طرح هاي توسعه ای بزرگی در حال اجراست که رشد صنعتی را رقم خواهد زد. منصور مکی آبادی خاطرنشان کرد: برای تسهيل در روند سرمايه گذاري انرژي هاي نو ستاد سرمايه گذاري در شهرستان به صورت هفتگي فعال خواهد شد و تلاش می کنیم تمام زير ساخت هاي موجود در زماني كمتر و به سهل ترين روش در اختيار آنها قرار گیرد. در پایان این همایش تعدادی از سرمايه گذاران سوالات خود را در ارتباط با چگونگي انجام كار و چالش هاي موجود در اين زمينه، نحوه پرداخت هزينه برق توليدي و ضمانت ها در این حوزه، بيان كردند.