
همزمان با برگزاری سی و هفتمین دوره نمایشگاه گردشگری کشور، نشست شب گردشگری کرمان با هدف معرفی برنامه ها و فرصت های گردشگری استان در محل اتاق ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، در این نشست که با حضور روسای اتاق های ایران و کرمان، استاندار کرمان، مدیرکل میراث فرهنگی کرمان، شهردار کرمان، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، استاندار سابق کرمان و جمعی از فعالان حوزه گردشگری استان برگزار شد، عمده مسائل حوزه گردشگری مورد بحث قرار گرفت.
گردشگری می تواند سهم عمده ای در اقتصاد کرمان داشته باشد
رئیس اتاق کرمان در این نشست با بیان اینکه کرمان علیرغم همه ظرفیت های موجود هنوز به مقصد گردشگری تبدیل نشده، گفت: گردشگری در اقتصاد کرمان سهم عمده ای ندارد در حالی که می تواند نقش مهمی ایفا کند. سیدمهدی طبیب زاده، افزایش دانش گردشگری در استان را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: باید با بهره گیری از مشاوران و با توجه به شرایط موجود نقشه راه گردشگری استان تدوین شود و اتاق کرمان نیز پای کار است زیرا معتقدیم گردشگری می تواند اشتغال را رونق بخشد.
وی اظهار کرد: هر اقدامی در کرمان می تواند برای جذب توریست تاثیر داشته باشد و اگر تاکنون اتفاقی در حوزه گردشگری کرمان رقم خورده صرفا به دلیل ویژگی های ذاتی جاذبه های کرمان است نه به دلیل مدیریت های انجام شده. طبیب زاده اضافه کرد: جاذبه های طبیعی بسیاری در کرمان وجود دارد و زیرساخت های خوبی نیز ایجاد شده، اما تا زمانی که به صورت تک تک معرفی شوند، کرمان نمی تواند به مقصد گردشگری تبدیل شود؛ بنابراین باید زنجیره ای برای گردشگری استان ایجاد کرد.
رئیس اتاق کرمان بر معرفی کرمان تأکید کرد و گفت: اقدامات خوبی از سوی شرکت جهاد نصر، شرکت هواپیمایی ماهان، موسسه ملل، سایر گروه های مالی گردشگردی و… انجام شده اما همه امکانات کرمان تأثیری در جذب گردشگر نداشته است. وی تصریح کرد: باید به جمع بندی برسیم که کرمان چگونه باید حرکت کند تا متناسب با توان خود رشد یابد و به مقصد گردشگری تبدیل شود.
وی ادامه داد: می توان مسیرهای مؤثر گردشگری (کرمان، یزد، اصفهان)، (کرمان، سیرجان، شیراز) و (کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان) را تعریف کرد. رئیس اتاق کرمان افزود: کرمان مرکز برگزاری رویدادهای بین المللی نیست درحالی که در بخش معدن و فرش می تواند به مرکز رویدادهای بین المللی تبدیل و به صورت رویدادمحور معرفی شود.
طبیب زاده، با تأکید بر اینکه روش های گذشته منجر به وضعیت فعلی استان شده است، گفت: نیازمند اصلاح روش ها هستیم و دیدگاه ها باید به سمت گردشگری برود و در این زمینه تغییر نگرش مخصوص داشته باشیم. وی در بخش دیگری از سخنانش به دلایل برگزاری این نشست پرداخت و گفت: همزمانی برگزاری نمایشگاه گردشگری کشور، افتتاح مجموعه گردشگری گهرپارک سیرجان توسط رئیس جمهور، اراده جدی استاندار کرمان برای توسعه گردشگری استان، اقدام شهرداری کرمان برای گردشگری، همه و همه فرصت های مغتنمی را فراهم آورد تا این نشست را برگزار کنیم و آغاز راه جدیدی برای گردشگری کرمان باشد.
تکمیل طرح های گردشگری کشور ضروری است
در ادامه رئیس اتاق ایران بیان کرد: گردشگری موضوع مهمی برای کشور است و برگزاری این رویداد می تواند تاثیر مهمی بر موضوع گردشگری به ویژه برای استان هایی که جایگاه ویژه ای دارند، داشته باشد. صمد حسن زاده، با بیان اینکه اتاق کرمان با برگزاری رویدادهای مختلف گردشگری، اقتصادی و آموزشی کارهای خوبی برای گردشگری انجام داده، اظهار کرد: اقدامات اتاق کرمان همواره آبروی بزرگی برای اتاق ایران بوده و این فعالیت ها جای قدردانی دارد.
وی اضافه کرد: گردشگری یکی از شاخه های اقتصاد است که باید همواره روی آن کار کرد، گفت: امیدواریم با تکمیل طرح های گردشگری بتوانیم توسعه بیشتری در این حوزه داشته باشیم. حسن زاده، با بیان اینکه در شرایط موجود اقتصادی، گردشگری می تواند فرصت خوبی را برای کشور فراهم کند، گفت: ایران ظرفیت های گردشگری بسیاری دارد اما تاکنون آنگونه که باید به دنیا معرفی نشده است.
وی با اشاره به اینکه برای گردشگری کشورهای دیگر در ایران تبلیغ می شود اما برای گردشگری ایران تبلیغی در کشورهای دیگر صورت نمی گیرد، خاطرنشان کرد: باید برای این موضوع برنامه ریزی شود.
کرمان دارای بالاترین ظرفیت توسعه گردشگری کشور است
استاندار کرمان نیز ضمن قدرانی از همراهی و تعامل خوب اتاق کرمان با نهادهای اداری و اجرایی استان، خاطرنشان کرد: اتاق کرمان تاکنون برنامه های خوبی اجرا کرده و برای کار جدی در استان نیز اعلام آمادگی کرده است که این فعالیت ها جای قدردانی دارد. محمدعلی طالبی، در ادامه با بیان اینکه کرمان دارای بالاترین ظرفیت توسعه گردشگری کشور است، گفت: گسترده ترین جغرافیا در کشور، تنوع اقلیمی بالا، بالاترین آثار ثبت جهانی کشور، زیرساخت های نسبتا مناسب، وجود 5 فرودگاه فعال، دو راه آهن سراسری، گسترده ترین راه های کشور و وجود بنگاه های بزرگ اقتصادی را از جمله زیرساخت های استان کرمان برشمرد و افزود: اگر برنامه مناسبی در حوزه گردشگری کرمان تدوین شود می توان اقدامات خوبی رقم زد.
وی با بیان اینکه بخشی از سند تحرک پیشرفت و توسعه استان به حوزه میراث فرهنگی و گردشگری اختصاص یافته است، ادامه داد: در گذشته مسائل و محدودیت هایی برای گردشگری وجود داشت اما امروز فضای مناسبی هم به لحاظ فرهنگی و امنیتی و هم تعامل نهادهای مختلف برای توسعه گردشگری کرمان وجود دارد. استاندار کرمان تأکید کرد: توسعه گردشگری کرمان در چارچوبی منسجم دنبال خواهد شد. امروز بخش خصوصی توانمند یکی از ارکان توسعه گردشگری است و حضور مردم در کنار دولت و بخش خصوصی باید انجام شود.
وی افزود: در بسیاری از نقاط استان نیازمند سرمایه گذاری های خرد مردم در حوزه گردشگری هستیم بنابراین باید مردم را پای کار آورد که در این ارتباط بوم گردی ها می توانند کمک کنند. طالبی، از میزبانی کرمان از بوم گردی های کشور در اردیبهشت ماه 1404 خبر داد و گفت: این میزبانی مایه خرسندی است و می تواند تحرک جدی در گردشگری استان ایجاد کند. وی در پایان از رونمایی از برنامه “کرمان سرفراز” در سال 1404 خبر داد و اظهار کرد: برنامه های تحرک گردشگری کرمان را در قالب سند تحرک بخشی استان پیش می بریم.
گردشگری کرمان از سوی نهادی مردمی مدیریت شود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این نشست با بیان اینکه اتاق کرمان از اتاق های برتر کشور است که فعالیت های مفیدی انجام می دهد، گفت: از جمله مشکلات گردشگری کرمان در حوزه حمل و نقل است که باعث دلزدگی مسافران می شود. محمدرضا باهنر، موضوع اقتصاد کلان و دیجیتال در گردشگری را مورد توجه قرار داد و گفت: باید انجمنی فعال و یک نهاد مردمی برای مدیریت بخش گردشگری استان داشته باشیم. وی با تاکید بر اینکه باید برای گردشگری خارجی نیز کار کرده و کرمان را معرفی کرد، افزود: بخش خصوصی و دولتی باید در این ارتباط به هم کمک کنند.
ضرورت معرفی کرمان به عنوان یک مقصد گردشگری جدید
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی نیز در ادامه این نشست به دوره طلایی استان کرمان در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: می توان تحرک های بزرگی را در حوزه گردشگری کرمان ایجاد کرده و تحول بزرگی را به وجود آورد. مصطفی فاطمی، ادامه داد: کرمان به خوبی معرفی نشده در حالی که مردم به دنبال مقاصد گردشگری جدید هستند. بنابراین برای اینکه کرمان به دوران طلایی گردشگری خود بازگردد، نیازمند کار مشترک هستیم.
نهادهای مختلف استان ملزم به برگزاری رویدادهای گردشگری باشند
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان نیز در ادامه با اشاره به حضور خوب استان کرمان در سی و هفتمین نمایشگاه گردشگری کشور، گفت: برای گردشگری کرمان باید به صورت هماهنگ کار کرد و نیاز به حرکت منسجمی داریم تا با سرعت بیشتری کار کنیم. سعید شاهرخی، با اشاره به تدوین سند گردشگری استان، گفت: گردشگری تخصصی در همه بخش ها تاثیرگذار است و باید این بینش و دانش در کرمان شکل بگیرد. همچنین سند تحرک بخشی گردشگری استان باید مورد توجه باشد.
وی با تأکید بر اینکه همه نهادها و مراکز علمی، پژوهشی و اداری استان باید ملزم به برگزاری یک رویداد ملی و بین المللی گردشگری شوند، افزود: امیدواریم با کمک بخش خصوصی، گردشگری بار دیگر رونق بگیرد و کرمان به مقصد گردشگری تبدیل شود.
تاکید شهردار کرمان بر توجه بیشتر به بافت تاریخی شهر
شهردار کرمان نیز بر پرهیز از نگاه سنتی در حوزه گردشگری تأکید کرد و گفت: قوانین و مقررات باید به گونه ای بهتر تفسیر شوند. محسن تویسرکانی، به حضور اتباع بیگانه در بافت تاریخی کرمان نیز اشاره کرد و افزود: به بافت تاریخی کرمان بی توجهی شده در حالی که می توان بهترین استفاده را از این نقطه شهر داشت
همه برای تحول گردشگری کرمان پای کار باشند
در ادامه نایب رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه نگرش کلی مدیران استان گردشگری نیست، تأکید کرد: یک دوره کرمان رشد خوبی در حوزه گردشگری داشت و اقدامات خوبی مانند ساخت محور هفت باغ، هواپیمایی ماهان، برگزاری جشنواره کودک و… رقم خورد. محمدرضا بهرامی، راه چاره حل مشکلات گردشگری استان را ایجاد ستاد تحول گردشگری استان دانست و خاطر نشان کرد: باید کارگروه گردشگری متشکل از اتاق، نهادها و تشکل های مختلف ایجاد شود. وی با بیان اینکه اتاق در طرح “کرمان 1404” تنها ماند و هیچکس پای کار نبود، گفت: برای میزبانی از بوم گردی های کشور همه باید پای کار باشند تا تحولی در گردشگری کرمان رقم بخورد.
بخش خصوصی مطالبه گر حوزه گردشگری باشد
استاندار اسبق کرمان نیز در پایان این نشست توجه به بخش گردشگری خارجی را مهم دانست و گفت: مهمترین مسئله در جذب گردشگر خارجی، موضوع امنیت است و مادامی که فضای کشور تحت تأثیر این موضوع باشد، گردشگری نه تنها رونق نمی گیرد حتی نمی تواند حرکت کند. حسین مرعشی، با بیان اینکه چرا بخش خصوصی در حوزه گردشگری هیچ زمانی از منافع خود دفاع نکرده است؟ افزود: مدیریت عالی کشور باید متوجه این موضوع باشد که گردشگری خارجی نیازمند فضای مناسب بین المللی است و بدون این فضا اتفاق مهمی در این صنعت رخ نمی هد.
وی به موضع گردشگری کرمان نیز توجه کرد و افزود: در کرمان، تمرکز کوتاه مدت باید بر گردشگری داخلی باشد که تحت تأثیر عاملی دیگر یعنی اقتصاد است. اولویت کرمان باید استفاده از ظرفیت های موجود باشد و امکانات استان با همکاری بخش خصوصی فعال شود. مرعشی، انجام اقداماتی در حوزه حمل و نقل استان را ضروری دانست و اظهار کرد: ایده ها و کارهایی که از قبل وجود داشته است نیز باید تکمیل شود. همچنین سخت گیری هایی که وجود دارد نیز باید کمی کاهش یابد.
گفتنی است در پایان این نشست از تقویم رویدادهای فرهنگی و گردشگری استان کرمان، دبیرخانه رویداد راه ادویه و پوستر کرمان به عنوان پایلوت گردشگری ورزشی کرمان رونمایی وهمچنین سه تفاهمنامه بین (اتاق های کرمان، یزد و اصفهان) (اتاق کرمان و اتاق ایران و امارات) و (اتاق کرمان و کانون جهانگردی و اتومبیل رانی استان) امضا شد.


















